TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE INSULA ZAKYNTHOS

februarie 17th, 2014 Agentia Viotop Travel Featured, Grecia


Introducere
Insula Zakynthos este cunoscuta ca Zante sau „Floarea Levantului”, iar turistii greci vin in Zante inca inainte ca aceasta destinatie sa fie apreciata de turistii internationali.
Este renumită în primul rând pentru plajele sale largi, cu nisip fin, dar si pentru vegetatia luxurianta bogata in plantatii de maslini, de citrice si paduri de pini sau pentru fauna rara a carei emblema o reprezinta testoasele Caretta, protejate prin lege. Pe langa frumusetile naturale, insula ofera turistilor pasionati de redescoperirea trecutului, posibilitatea de a patrunde in tainele civilizatiei bizantine de odinioara.
Foarte multi turisti aleg Zakynthos ca destinatie de vacanta datorita plajelor numeroase si variate ca forma si vegetatie care se gasesc aici.

zak

Zakynthos-viotop-travel

Geografia

Situata la circa 300 km vest de Atena, Zakynthos face parte din insulele Marii Ionice, fiind cea mai sudica si a treia ca marime dintre acestea, dupa Corfu si Kefalonia. Are o suprafata de 410 km iar zona de litoral se intinde pe aproximativ 125 km lungime. Plajele sunt rasfirate de-a lungul coastelor de nord, sud si est, iar cele mai cautate se afla pe Coasta de sud a insulei. Insula abunda in plantatii de maslini, dispuse pe dealurile intinse, precum si paduri de pin care formeaza o priveliste deosebita.  Insula are forma unui varf de sageata, “varful “ fiind indreptat catre nord-vest si poarta numele de “Capul Skinari”. Partea de vest a insulei este un platou muntos, iar coasta de sud-vest este formata in mare parte din stanci abrupte. Jumatatea de est este formata dintr-o campie fertila, dens populata, cu plaje lungi de nisip intrerupta de mai multe dealuri izolate.In partea de sud-est a  insulei se afla Golful Laganas, unde a fost infiintat Parcul National Marin pentru protejarea broastelor testoase marine Caretta-Caretta si a focii meditaraniene Monachus-Monachus.

Temperaturi:

Climatul insulei este de tip mediteranean, cu veri calde si ierni blande, insorite. In Zakynthos ploua foarte rar, insa atunci cand se intampla, ploaia este abundenta. Este cunoscuta ca fiind una din cele mai insorite insule grecesti. Vara media temperaturilor ajunge in jurul valorii de 32 ⁰C. Lunile cu caldura cea mai suportabila sunt mai, iunie, septembrie sau octombrie.

temp

 

Cum ajungem – Traseu recomandat:

Traseul pe care îl recomandăm pentru a ajunge pe insulă este următorul:

1) Individual sau transport autocar:

BUCUREŞTI – GIURGIU – RUSSE – SOFIA – KULATA – PROMAHONAS – SALONIC – PATRAS – KILLINI

Traseul intre Bucuresti – Kilini are o lungime de aproximativ 1250 km si se parcurge in aproximativ 18-20 de ore, in functie de formalitatile vamale si de trafic. Din Killini se traverseaza cu ferryboat-ul pana pe insula, calatorie ce dureaza in jur de 1 ora si 15 minute.

harta

2)Avionul:

Avionul este cea mai rapida cale de a ajunge pe insula. Anul acesta avem zbor charter din Bucuresti si Timisoara, si foarte curand si din Iasi.

Calatoria cu avionul dureaza 1 h 30 min din Bucuresti si 1 h 45 min din Timisoara.

Plajele cele mai renumite de pe insula:

Insula Zakynthos este adorata de turisti in special datorita plajelor superbe care si-au pastrat frumusetea naturala. Multe dintre plajele din sudul insulei sunt si loc de cuibarit pentru broastele testoase Caretta -Caretta.Pentru a le vedea puteti face excursii cu barca, cel mai popular loc de plecare fiind plaja Laganas. Cea mai faimoasa plaja de pe insula Zakynthos este Navagio sau Golful Contrabandistilor.Mediul natural al insulei , cu stancile sale masive si campiile sale verzi, ofera turistilor posibilitatea de a alege dintre mai multe tipuri de plaje: plaje neatinse, plaje intinse cu nisip fin, plaje izolate, plaje petru practicarea sporturilor de apa si lista este nesfarsita. Indiferent cat timp stai aici, va exista intotdeauna o noua plaja pentru a o explora.De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lunii octombrie inotul in Marea Ionica din Zakynthos este o experienta fantastica.Va puteti bucura de inot si soare in timp ce va relaxati pe o serie de plaje diferite. Superbele plaje din Zakynthos sunt renumite in Grecia pentru frumusetea lor nealterata si pentru apele turcoaz.

Plaja Laganas – este una din cele mai populare si cosmopolite plaje ale insulei, localizata la 9 km nord de Zante. Se intinde in jurul golfului unde se gasesc numeroase sezlonguri si umbrele. Numeroase sporturi acvatice sunt disponibile in aceasta zona iar turistii pot servi mesele la una din tavernele din apropierea plajei. Plaja Laganas este protejata prin lege datorita faptului ca aici isi depun ouale faimoasele broaste testoase Caretta – Caretta.

laganas

Plaja Kalamaki – este localizata la aproximativ 6 km sud de orasul Zakynthos, in prelungirea golfului Laganas. Este o zona preferata de familiile cu copii datorita nisipului fin si intrarii line in apa.

kal 1

Plaja Tsilivi este una dintre cele mai populare statiuni din Zakynthos situata la 6 km vest de capitala. Datorită infrastructurii turistice dezvoltate, zona atrage mulți vizitatori în timpul sezonului de vară. Plaja de nisip fin atrage anual numerosi turisti, de la familii cu copii si pana la iubitori de sporturi nautice. Langa plaja din Tsilivi este un mic port, plin cu barci  de pescuit traditionale grecesti si mici barci de viteza private.

tsivili

Plaja Argassi – este cea mai importanta plaja statiune de pe insula, ce se afla la doar 5 km de capitala insulei – orasul Zakynthos,  unde se gasesc locuri istorice interesante.

argassi

Plaja Alykes – este situata in statiunea Alykes, la 18 km nord-vest de capitala insulei. Este o plaja de nisip fin si auriu, cu ape limpezi si turcoaz. Pe faleza din imediata apropiere a plajei se regasesc numeroase terase si restaurante.

alykes

Plaja Agios Nikolaos-Volimes Beach – este o plaja in partea de nord a insulei si in apropiere de satul de munte Volimes. A nu se confunda cu o plaja cu acelasi nume din partea de sud a insulei. In Agios Nikolaos este cel mai mare port din nordul insulei, port de feriboturi care navigheaza spre insula vecina Kefalonia.Tot de aici din port se pot face excursii optionale catre Pesterile Albastre si spre plaja Navagio. Langa port este o mica plaja cu pietris alb, de unde se poate admira la distanta o mica insula cu ruinele unei manastiri antice. Plaja este ideala pentru inot, dar copiii trebuie supravegheati, apa fiind adanca. Mai multe taverne specializate pe bucataria traditionala se gasesc in apropiere.

agios

Plaja Makris Gialos – este o plajă frumoasă în partea de nord a insulei, situata langa drumul principal de coasta, la aproximativ 25 km de Zante Town. Plaja de aici este micuta, cu pietris, deosebit de frumoasa, cu ape verzi si clare, datorita vegetatiei luxuriante din jurul acesteia care se reflecta in mare. Se poate face snorkeling, iar in apropiere este si o scoala de scufundari. Pentru cei dornici de aventura, de pe aceasta plaja se poate ajunge la mici pesteri. Apa de aici este adâncă, astfel încât aceasta nu este cea mai bună plajă pentru familiile cu copii mici, dar este ideala pentru cuplurile care doresc să scape de mulțime si doresc  un pic de pace și intimitate.

makris

Plaja Keri – este o plaja cu pietris, linistita chiar si in luna august. Se gasesc aici baruri, cafenele si taverne – toate oferind bauturi racoritoare de calitate, peste proaspat si delicatese traditionale. Puteti face excursii cu barca la Keri Caves sau la Marathonisi. Mai este numita si Keri-Lake, dupa un lac, dar care a secat de mult timp. Aici exista o scoala de scufudari cunoscuta si se poate face snorkeling.

Plaja Banana Beach – este cu siguranta una din cele mai late plaje ale insulei, situata la 14 km de capitala insulei, faimoasa pentru nisipul sau fin si apa foarte limpede ce straluceste sub soarele arzator. Este organizata foarte bine, oferind sezlonguri si umbrele ce se inchiriaza la cerere. Ofera si locuri de parcare.

banana

Cele mai renumite statiuni:

Statiunea Laganas, cea mai mare si mai aglomerata statiune de pe insula. Principala atractie sunt broastele testoase Caretta-Caretta, specie pe cale de disparitie, protejata de lege. Statiunea ofera  multe restaurante, taverne, cafenele, cluburi, magazine de suveniruri, centre de inchiriat masini si biciclete si conditii ideale pentru sporturi nautice.

Kalamaki este una din cele mai frumoase si pitoresti statiuni din Zakynthos, atragind anual mii de turisti datorita cu atmosferei relaxate. Statiunea este ideal situata intr-un golf in sud-estul insulei Zakynthos si se intinde de-a lungul unei plaje aurii care este declarata parc national datorita frumusetii sale si a speciilor de testoase Caretta – Caretta care se gasesc aici. Kalamaki se afla la 3 km de aeroport, 6 km sud de capitala insulei Zakynthos si la 5 km de Laganas (distante parcurse usor cu autobuzele de linie sau taxiurile care au tarife foarte accesibile). Intreaga zona are o nota exotica datorita vegetatiei.

Statiunea Tsilivi este una din cele mai importante statiuni de pe insula, situata la 4 km de capitala Zakynthos. Este inconjurata de livezi de maslini, vii si gradini cu pomi fructiferi, iar plaja de nisip fin, lunga de 4 km detine distinctia “Steagul Albastru”. Aici puteti savura specialitati culinare locale si internationale in restaurante excelente, taverne si va puteti bucura de viata de noapte in cluburi, pub-uri si discoteci. Wind–surfingul, skiul nautic, plimbarile cu barca sau para-sailingul sunt doar cateva dintre distractiile pe care le puteti gasi aici.

Statiunea Argassi este una dintre cele mai populare statiuni  recunoscuta pentru viata de noapte de aici si pentru apropierea de una dintre cele mai bune plaje din Zakynthos unde se pot practica majoritatea sporturilor acvatice. Localizarea acesteia este una deosebita, la poalele Montelui Skopos. Aceasta s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani datorita proximitatii fata de capitala insulei – Zante Town.

Statiunea Alykanas este asezata in pitorescul Golf Alykes, unite de o imensa plaja cu nisip fin si intrare lina in apa, considerata una dintre cele mai bune plaje din Zakynthos.

12 lucruri care nu trebuie ratate:

Nu vei reuşi să vezi tot ceea ce are de oferit Zakynthos într-o singură călătorie, însă putem să-ti sugerăm cele mai bune locuri de vizitat şi experimentat

1.  Descoperă farmecul oraşului Zakynthos, capitala insulei. Construit in stil mediteranean si cu puternice influente Venetiene, orasul Zante este situat pe coasta estica a insulei, la poalele dealului Bohali. Avand o populatie de aproximativ 30.000 de rezidenti este cel mai mare oras din Zakynthos si centrul sau cultural, politic si economic.

2. Caută faimoasele ţestoase Caretta – Caretta şi observă de la distanţă obiceiurile acestora. Ţestoasele pot cântări până la 180 kg şi îşi depun ouăle în nisipul despre care se spune că este cel mai fin din Grecia.

3.  Îmbarcă-te pe un tur cu vaporul în jurul insulei pentru a vedea impresionanta coastă şi privelişti care îţi taie respiraţia.

4. Nu rataţi apusul unic de soare de pe pe insulă în staţiunea Keri.

5.Testează viaţa de noapte şi petrece până în zori în cluburile şi barurile din Laganas.

6.  Învaţă arta Windsurfingu-lui în animata staţiune Alykes.

7.  Încearcă snorkeling sau scufundări în apropierea costelor insulei şi vei fi înconjurat de o bogată varietate de plante şi animale marine, de la bancuri de peştişori minusculi şi melci acvatici până la ţestoase uriaşe şi crabi uluitori.

8.   Cumpără un komboloi, pentru a te simţi ca un adevărat localnic şi relaxează-te plimbând mărgele printre degete.

9. Savurează o cafea grecească alături de o bougatsa, budincă dulce peste care se presară pudră şi scorţişoară.

10. O alta atractie a insulei este plaja Navagio, accesibila doar de pe mare.  Pe langa imaginea de vis oferita de natura, este epava vasului scotian Panagiotis, esuat pe tarm in anul 1980. Nimeni nu stie exact cum a ajuns aceasta nava pe plaja, desi legendele nu au intarziat sa apara. Construita in Scotia in anul 1937, nava si-a schimbat numele de mai multe ori de-a lungul timpului, sfarsind prin a deveni Panagiotis, nava celebra a contrabandistilor de tigari si a mafiotilor italieni. Unele voci sustin ca nava a esuat in timpul unei urmariri cu navele pazei de coasta grecesti, ulterior echipajul disparand fara urma. O alta varianta a povestii sustine ca nava a fost scufundata in apropierea tarmului de aceeasi paza de coasta, valurile aruncand-o apoi pe tarm. Ultima, si poate cea mai putin romantioasa poveste, spune ca ministrul turismului grec din anii ’80 a dat ordin ca epava sa fie dusa special pe aceasta plaja pentru a atrage cat mai multi turisti.

11.Nu rataţi o petrecere unică pe insula Cameo în staţiunea Laganas.

12. Vizitati insula Kefalonia, cea mai mare insula de la Marea Ionica si descoperiti peisaje unice si locuri salbatice de o frumusete ce va taie respiratia.

Obiective turistice:

Zante Town este capitala insulei si principalul oras de aici. Orasul are un aer boem, dat de vegetatia bogata, cladirile in stil neoclasic si frumusetea falezei, care in principal la asfintit, este locul principal de promenada al turistilor si localnicilor. In centrul orasului troneaza impunatoarea biserica Sf. Dionisie. In oras mai puteti alege sa vizitati: Muzeul de Arta Bizantina, Muzeul Solomos, Castelul venetian, cunoscut si sub numele Kastro, Muzeul Naval.

Dealul Bochali – aici se gasesc ruinele cetatii venetiene si tot de aici puteti avea o panorama superba asupra orasului Zante. Zona reprezinta un adevarat magnet pentru turisti unde se gasesc cateva terase cochete si restaurante.

Penisula Vassilikos – este o zona deosebit de pitoreasca, aflata in sud-estul insulei Zakynthos. Atractiile de aici le reprezinta peisajul cu vegetatie abundenta, munti si plaje splendide. Toate plajele sunt din nisip si au apa limpede si putin adanca, ideala pentru copii. Tot aici puteti face si scufundari, datorita claritatii apelor, cat si abundentei de pesti.

Blue Caves – in partea de nord a insulei Zakynthos si la est de Cap Skinari, Blue Caves sunt faimoase datorita culorii albastru intens pe care o are apa din aceste goluri in peretele de stanca.

blue

Cap Skinari – in capatul de nord al Insulei, Cap Skinari va ofera panorame superbe asupra apelor calme ale marii. Aici puteti vizita faimoasele grote albastre, regiunea cu stanci albe si cateva ruine ramase dupa marele cutremur din 1953.

Muzeul Solomos – aici se gasesc mormintele lui Dionysios Solomos si Andreas Kalvos, precum si relocvele istorice si culturale ale insulei.

Plaja Navagio – Aici se gaseste Epava Contrabandistilor si locatia reprezinta una din cele mai populare atractii de pe insula. Plaja pe care vasul a esuat in 1982 este una de o frumusete deosebita, situata intr-un peisaj spectaculos, iar epava pe plaja reprezinta una din cele mai fotografiate imagini din Grecia. La plaja se poate ajunge doar pe mare, iar poze puteti face de pe o platforma situata la 183 m deasupra plajei.

navagio

Insula Marathonisi – aceasta insula are forma de broasca testoara si se afla in golful Laganas. Si-a pastrat de-a lungul timpului frumusetea naturala datorita faptului ca nu a fost locuita. Exista 2 plaje p insula: una cu nisip fin pe care veti putea intalni, cu putin noroc, o broasca Caretta Caretta, si una cu pietris, mai mica, unde veti putea gasi cateva grote interesante.

Muzeul Bizantin – Deschis publicului din 1960, muzeul a fost construit dupa cutremurul din 1953 si organizat dupa planurile academicianului Manolis Hadzakis. Muzeul se afla in Piata Solomon si adaposteste o impresionanta colectie de icoane, precum si numeroase picturi cu teme religioase, datand din perioada post-bizantina. De asemenea, in muzeu se afla o macheta a orasului Zakynthos, asa cum arata el la jumatatea secolului al XX-lea, executata de artistul Yanni Manesi intre 1972 – 1986.

Muzeul Dionysos Solomos – Reconstruit in 1957, Muzeul care poarta numele poetului national al Greciei, este, de fapt, un adevarat muzeu al literaturii din Zakynthos. Aici sunt ingropati poetii Dionysos Solomos si Andreas Kalvos, ale caror manuscrise sunt pastrate in una dintre incaperi. De asemenea, muzeul adaposteste o serie de obiecte personale si manuscrise ale altor figuri importante ale culturii din Zakynthos.

Fortareata venetiana –Fortareata este un edificiu plin de istorie. Amplasata pe locul in care, conform documentelor istorice, se afla vechea citadela a insulei (Psophida), Fortareata venetiana a fost ridicata in 1646 de catre inginerii venetieni, ajutati de constructorii autohtoni. Tot in acea perioada a fost pavata si strada principala (Strada Giustiniana). Edificiul a devenit obiectul unui program de conservare instituit de englezi in 1812. Din 1970, toata zona a fost inclusa intr-un program de consolidare, fiind descoperite aici, in urma sapaturilor arheologice, constructii ridicate intre secolele al XI-lea si al XVIII-lea vizibile astazi, datorita programelor de conservare implementate in zona.

 Excursiile optionale:

NAVAGIO – Shipwreck Bay sau Golful Epavei este cea mai faimoasa plaja din Zakynthos si una dintre cele mai renumite din Grecia. Plecand din portul Zante vom admira toata partea de Nord-Est a insulei cu frumoasele plaje Tsilivi, Xigia, Alykes si Alikanas, vom inota in apa albastra de langa Blue Caves si vom acosta timp de o ora si jumatate in impresionantul golf al Epavei.

Tarif: 30 euro/pers.

CARETTA-CARETTA – O incursiune in lumea broastelor testoase Caretta-Caretta. La bordul Submarinului Galben vom avea ocazia sa observam faimoasele testoase in mediul lor natural precum si alte vietati marine din Marea Ionica. Copiii, si nu numai, vor fi total captivati de aceasta experienta. Ne vom incheia turul cu o oprire pe insula Marathonisi unde vom putea inota si bucura de soare.

Tarif: 20 euro/pers.

TURUL INSULEI – O excursie prin intermediul careia veti avea posibilitatea sa explorati intreaga insula, de la zona muntoasa pina la tarmurile dantelate ale Zakynthosului. Vom trece prin sate traditionale de munte, vom vizita una dintre cele mai vechi fabrici de ulei de masline de pe insula unde vom putea vedea intregul proces de producere a apreciatului ulei de masline grecesc si cumpara diferite varietati locale. Vom vizita apoi faimoasa manastire ANAFONITRIA din secolul 15, locul in care patronul insulei Zakynthos, Sf. Dionysios, si-a petrecut ultimii ani din viata. Vom avea de asemeni ocazia de a vizita magazine de produse traditionale si cumpara ouzo, miere, condimente, dulciuri locale, tesaturi si broderii traditionale, etc  Ne vom incheia ziua cu o degustare de vinuri la crama Callinico unde vom vedea intregul proces de producere a apreciatelor vinuri locale, vom degusta diferite tipuri de vin si vom putea cumpara vinuri-suvenir pentru cei dragi de acasa.

Tarif: 42 euro/pers.

KAIKI – Modalitatea cea mai buna de a ne relaxa inainte de lungul drum spre casa. O calatorie cu Vaporasul la Keri Caves si Marathonisi Caves cu doua opriri in locuri spectaculoase pentru a inota si a ne bucura de frumusetea deosebita a unor plaje izolate. Pe drumul de intoarcere vom avea ocazia de a admira faimoasele testoase Caretta-Caretta.

Tarif: 38 euro/pers.

OLYMPIA – Al doilea cel mai vizitat sit arheologic dupa Acropole din Grecia, Olympia este locul de nastere al Jocurilor Olimpice si adapostea cel mai mare templu dedicat lui Zeus in antichitate. Un loc in care istoria si misterul va vor captiva curiozitatea si cunostintele dumneavoastra despre cultura si civilizatia greaca vor fi imbogatite. Vom avea timp liber pentru cumparaturi iar la pranz traditionalul souvlaki nu va lipsi din meniu.

Tarif: 55 euro/pers.

KEFALLONIA – O calatorie fascinanta catre cea mai mare insula din arhipelagul Ionian. Vom vizita manastirea Sf. Gherasim, protectorul insulei, apoi lacul Melisani de unde vom putea merge cu barca pentru a vedea minunata pestera Drogarati. Vom face o oprire la plaja Myrthos pentru fotografii de unde plecam catre Argostoli, capitala insulei, unde vom servi pranzul intr-o foarte pitoreasca taverna si vom putea admira orasul inainte de a pleca spre Zakynthos.

Tarif: 50 euro/pers.

Unitati de cazare

TRAGAKI:
Hotel Eleon Grand Resort 5*, all inclusive:
–    Hotel ce face parte din categoria Relax Club pentru adulti si Aqua Fantasia pentru copii, datorita celor 4 tobogane existente in resort;
–    situat pe plaja, intr-o zona linistita.
TSILIVI:
Hotel Caravel Zante 4*, all inclusive:
–    situat pe plaja cu nisip din Tsilivi;
–    recomandat familiilor cu copii (Family Moments);
–    accepta 2 adulti cu 2 copii in camera GV.
Hotel Mediteranee 3*+, all inclusive:
–    in centrul statiunii, la 200 m de plaja;
–    recent renovat;
–    accepta 2 copii pana la 14 ani.
Hotel  Jupiter 3*+, all inclusive:
–    situat in centrul statiunii, la 200-300 m de plaja cu nisip premiata cu Steag Albastru;
–    camere moderne, A/C este contra cost – 6 euro/camera/zi.
Hotel Plaza Pallas 3*+, all inclusive:
–    aproape de centrul statiunii, de magazine, taverne si la aprox. 200 m de plaja;
–    accepta 2 copii pana la 14 ani;
–    camerele sunt spatioase.
ARGASSI:
Hotel Family Inn 3*, demipensiune:
–    aproape de centrul statiunii si de plaja (200 m);
–    A/C contra cost – 6 euro/camera/zi;
–    cina se serveste la restaurant Peppermint in regim a la carte, unul dintre cele mai bune restaurante de pe insula.
Hotel Agoulos Inn 3*, mic dejun:
–    situat pe plaja, majoritatea camerelor au SV;
–    camere modern decorate: A/C – 5 euro/camera/zi si seif – 2 euro/camera/zi.
KALAMAKI:
Hotel Caretta Beach Resort & Water Park 4*, all inclusive:
–    face parte din categoria Aqua Fantasia, datorita Aqua Park-ului pe care il are si care este inclus in pret pentru turistii CHR;
–    avem in garantie apartamente, sunt acceptati 2 copii pana la 14 ani gratuit.
Hotel Cavo D’oro 3*, all inclusive:
–    in centrul statiunii, aproape de plaja;
–    recomandat familiilor cu copii;
–    camere modern decorte: A/C este contra cost – 45 euro/saptamana.
Hotel Metaxas 3*, mic dejun:
–    aproape de centrul statiunii si de plaja;
–    renovat recent;
–    A/C este contra cost – 6 euro/camera/zi.
Merlis Studios:
–    situat la 150 m de plaja cu nisip;
–    camere dotate cu chicineta utilata: A/C este contra cost – 6 euro/camera/zi;
–    turistii pot folosi piscina Antonis, din spatele hotelului.
LAGANAS:
Hotel Mediterranean Beach 5*, demipensiune:
–    situat pe plaja cu nisip;
–    camere recent renovate;
–    Wi-Fi este gratuit in camere si in lobby.
Hotel Astir Palace 4*, all inclusive:
–    situat pe plaja, dar intr-o zona mai linistita;
–    camere spatioase, A/C este inclus in pret in lunile iulie si august.
Hotel Majestic 4*, all inclusive:
–    situat in centrul statiunii, aproape de plaja;
–    are centru Spa ;
–    accepta 2 copii pana la 14 ani.
Hotel Esperia 3*, mic dejun:
–    situat in centrul statiunii;
–    recent renovat, camere modern decorate;
–    A/C inclus in pret doar in lunie iulie si august.
Hotel Megara 3*, mic dejun:
–    situat intr-o zona mai linistita si la 250 m de plaja;
–    camerele sunt confortabile, iar A/C este contra cost – 7 euro/camera/zi.

 Unde ne distram ?
Cand vine vorba de distractie, cu siguranta Zakynthos este cea mai potrivita alegere. De la sporturi nautice si pana la petreceri cu muzica internationala, turistii pot fi siguri ca au de unde alege. In oricare parte a insulei va veti putea bucura de surf-ing, ski nautic sau parasailing, iar iubitorii de pescuit pot alege una din statiunile Skinari, Alykes sau Marathonissi. Pentru cei ce sunt in cautare de distractie le recomandam statiunea cu cea mai intensa viata de noapte, Laganas. Aici puteti gasi o gama variata de cluburi si discoteci cu petreceri care tin pana la rasarit.
Clubul Rescue este unul dintre cele mai populare din Laganas, iar unul dintre cluburile cele mai neobisnuite din Zakynthos este pe Insula Cameo, care a devenit una dintre cele mai populare locatii de nunta din Zakynthos, datorita frumusetii sale naturale.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*