COSTA BRAVA – o combinatie dintre munte si mare

aprilie 16th, 2014 Agentia Viotop Travel Spania


     1. Costa Brava – cateva informatii generale

Costa Brava este o regiune de coastă în nord-estul Cataloniei, în provincia Girona. Aceasta se întinde pe 200 km de-a lungul litoralului ce constă dintr-o mulțime de orășele și comune. Uimitoare este combinația dintre munte și mare, în urma căreia Ferrana Agulio a numit locatia „Costa-Brava” (Malul Stancos).

1

Costa Brava este completată de golfuri pitorești cu plaje atrăgătoare, cu o mare densitate de stațiuni (Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Palamos, Pineda deMar, Rosos) și întregește spre nord, până la frontiera cu Franța, lanțul coastelor spaniole. Cele mai cunoscute stațiuni din Costa Brava sunt: Santa Susana, Lloret del Mar, Malgrat de Mar și Tossa de Mar.

2

Temperaturi

Clima este evident influențata de Marea Mediterana și, drept urmare, este foarte blândă și plăcută.

Climatul este mediteranean, cu veri calde și însorite și ierni blânde și umede, cu aproximativ 300 de zile cu soare intens, având o medie de 11 ore de soare pe zi în timpul verii.

Temperatura apei este de regulă mai mare decât cea a aerului, situându-se undeva în jur de 21 °C în iunie și octombrie, iar în august atinge 25 °C.  În cea mai rece lună a anului, ianuarie, temperaturile ating 16 ° C.

Coasta este bine cunoscută pentru climatul blând de aici, făcând din ea o destinație ideală pentru turiști atât vara cât și iarna. Majoritatea locuitorilor Barcelonei și Gironei preferă pe timpul verii să se refugieze pe aceste coaste deoarece temperaturile sunt extraordinare.

Statiuni

Lloret del Mar

Lloret de Mar este cea mai cunoscută stațiune din Nordul Barcelonei, la o distanță de 65 km de metropola spaniolă. Lloret este considerat un loc perfect de vacanță pentru toate categoriile de vârstă. Cele 2 plaje Fenals și Lloret, zona de promenadă, centrul vechi și Parcul Acvatic se numără printre atracțiile acestei stațiuni cunoscute și pentru viața de noapte extrem de agitate din timpul verii. Oferta turistică este vastă, putând satisface și pe turiștii cei mai exigenți. Istoria, arta, arhitectura, posibilitatea de practicare a diferitelor sporturi, inclusiv un raport excelent cu marea, vine să ajute infrastructura turistică.

 Tossa de Mar

Tossa de Mar este cunoscuta ca fiind perla stațiunilor de pe Costa Brava având un peisaj încântător în care marea se imbină cu coasta stâncoasă plină de pini și flori. Străduțele înguste din centrul vechi al orașului sunt pline de restaurante și magazine, iar micile golfuri sunt locuri ideale pentru a înnota în apa cristalină a Marii Mediterane.

 Santa Susanna

Santa Susanna se află pe Costa Brava, la 14 km sud de Lloret de Mar si la 65 km de Barcelona. Este o stațiune animată, foarte atractivă pentru familii. Aflându-se chiar în fața unor dealuri împădurite, Santa Susanna oferă atât un vechi oraș autentic cât și o stațiune moderna cu numeroase facilități.

 Malgrat del Mar

Statiunea Malgrat del Mar este situata la 61 km de Barcelona, aflata in capatul sudic al Costa Brava. Aceasta este situata la cativa km nord fata de Santa Susanna.

Obiectivul principal al zonei il reprezinta plaja, impartita de mici stanci in mici golfulete. Plaja are o promenada placuta, cu multe baruri si restaurante.
Cele mai bune restaurante insa, se afla in orasul vechi, care are o mica piateta, o piata si gradini atractive.
Viata de noapte nu este foarte animata insa puteti recomanda turistilor sa faca o vizita in statiunile invecinate Santa Susana, Blanes sau Calella.

Calella

Statiunea Calella se afla la 50 km de Barcelona.

Turistii nu pot pierde ocazia de a vizita biserica Sfanta Maria (constructie neoclasica), Casa de los Salvador (sec. XIV), Casa Sivilla (sec. XVI), capelele San Quirze si Santa Julita. Parcul Dalmau este perfect pentru odihna si plimbari in aer liber. Pasajul Maritim conduce calatorul catre zona Farului ; aceasta constructie marinareasca, transformata in simbolul orasului, se ridica pe un postament care domina toata coasta.

     2.  Informatii turistice 

Situata la mai putin de o ora de Barcelona, Costa Brava ramane una dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta din Spania. Plajele superbe, preturile decente, mancarea delicioasa, precum si numeroasele atractii turistice aduc un plus de farmec statiunii Costa Brava.

Incepand cu anii 50 a început dezvoltarea turistica a regiunii , treptat devenit o atractie deosebita pentru turistii englezi dar si din Europa Nordica.

Datorita climei si conditiilor excelente de plaja, turismul s-a dezvoltat continuu.

Cele mai vizitate localităţi sunt Tossa de Mar si Lloret de Mar ambele fiind accesibile din Barcelona.

Cursele charter din Romania aterizeaza pe Aeroportul International Barcelona, cunoscut si sub numele de El Prat de Llobregat,ce se afla la 13 km sud-vest de centrul orasului. El Prat este cel mai aglomerat aeroport din Barcelona, anual fiind tranzitat de peste 30 milioane de vizitatori.

Daca turistii doresc sa inchirieze o masina, in aeroport se afla 5 companii ale caror oferte au preturi competitive: Avis, Europcar, Hertz, National Atesa, Sixt.

Pentru a ajunge in centrul orasului, pot alege sa calatoreasca cu autobuzul express Aerobus. Acesta pleaca din fata terminalului Plecari, calatoria dureaza 25-30 minute, iar pretul unui bilet este 5.30 euro (1 calatorie) si 9.15 euro (dus-intors). Biletul dus-intors este valabil doar 9 zile.

Tot de la aeroport pleaca si trenul RENFE care face legatura intre El Prat si centrul orasului. Costul unui bilet este 3.15 euo, iar calatoria dureaza 25 minute.

  • Structuri de cazare

Oferte de vacanta in Costa Brava

In cele ce urmeaza va prezetam o lista orientativa a hotelurilor pe care le puteti recomanda turistilor dvs:

Hoteluri luxoase/ DELUXE :

– H Guitart Monterray 4*

Hoteluri recomandate familiilor cu copii : (FAMILY CLUB)

hotelurile din lantul Aqua

Hoteluri Relax Club:

-H Aqua Onabrava & SPA Aqua 4*

-H GHT Oassis Park 4*

  • Excursii optionale

Principatul Andorra

Excursie opţionala în Principatul Andorra, stat european din Munţii Pirinei. O sansă unică de a vizita două ţări într-o singură zi şi de a face cumpărături la cele mai atractive preţuri din Europa. Timp liber în principat pentru explorarea capitalei Andorra, La Vella. Important: pentru excursia în Andorra este necesar paşaportul!

11

 

Girona şi lumea lui Dali

 O excursie opţională de o zi întreagă în care vom vizita Girona, un fermecător oraş istoric, situat la aproximativ 100 km nord de Barcelona şi apoi plecare spre Figuerres pentru vizitarea Teatrului Muzeu Dali, ansamblu suprarealist şi cel mai original muzeu din Catalunya. Incursiune în fascinantul univers al celebrului Salvador Dali.

girona

Barcelona by night şi cină cu spectacol flamenco

Tur by night al Barcelonei unde putem admira spectacolul de sunet şi lumină de la Fântâna Magică, precum şi o seară de neuitat cu o cina tipic mediteraneană şi un energic şi năucitor spectacol flamenco pe care-l veţi trăi de la cap la coadă. Vizitarea Barcelonei fără a participa la un spectacol de flamenco este ca şi cum nu am fi pătruns cu adevarat în sufletul şi ritmul Spaniei. Vom simţi intens vibraţiile acestui stil inconfundabil de dans iar ritmul puternic al muzicii şi sunetul inconfundabil al castanietelor îl vom purta în suflet mult timp după terminarea acestui spectacol!

455

Montserrat

Excursie opţională la Montserrat, parte esentială din viaţa catalană şi un centru spiritual important. Timp liber pentru vizitarea basilicii. În mănăstire se află Moreneta, făcătoarea de minuni. Legenda spune că Statuia Fecioarei Negre – La Morreneta a fost găsită de nişte călugări benedictini şi neputând să o mute au hotărât să construiască mănăstirea în jurul ei. De atunci este venerată ca şi patron spiritual al Cataloniei. La Montserrat se află şi muzeul Montserrat ce adăposteşte lucrări de Picassso, Dali, El Greco, Caravaggio, Degas, Monet sau Sisley.

Mănăstirea a fost întemeiată între anii 1025 – 1035, de către abatele de Ripoll, Obiba, un călugar benedictean, fapt ce o face printre cele mai vechi mănăstiri din Europa. Opţional urcare cu funicularul pe vârful muntelui sau vizitarea muzeului mănăstirii.

Montserrat_monastery3

Castelul medieval

Mergeţi 400 de ani înapoi în timp şi vă treziţi într-un castel din Evul Mediu! Veţi fi întampinaţi în sala mare a castelului de către conte şi contesa cu care veţi face poze, apoi veţi fi poftiţi în sala unde veţi servi cina. În timp ce vă veţi delecta cu mâncarea gustoasă, cavalerii castelului vă vor distra cu numere de echitaţie şi cu dueluri cu săbii, scuturi şi macete. După cină veţi coborî în sala de bal a castelului pentru a dansa pe muzica live şi pentru a vă bucura de un spectacol de dans flamenco. Cu siguranţă va fi o seară pe care nu o veţi uita uşor!

castel-medieval-manzanares-spania

Barcelona lui Gaudi

Tur de oraş cu vizitarea celor mai importante atracţii turistice: Parcul Guell, Sagrada Familia, Casele Gaudi, Plaza Catalunya. Timp liber la dispoziţie pentru cumpărături pe Rambla. Se pot vizita în zonă: Catedrala, Plaza del Rey, Statuia lui Cristofor Columb, Portul. După pauză, turul continuă cu: Arcul de Triumf, Citadella, Muzeul Maritim, Plaza Spania şi popas pe Montjuic.

 4cbf0a9678281

  • Plajele din Costa Brava

     Plajele din Costa Brava se remarca prin imaginea inedita pe care o ofera turistilor veniti din toate colturile Europei: stancile abrupte, cu vegetatia impresionanta se intalnesc cu marea lină, de un albastru-cobalt. Plaja largă și îngrijita, divizata în mai multe golfulețe stancoase, reprezinta, pe timp de zi, principala atracție a stațiunilor. Claritatea și culoarea apei pot constitui un imbold de a învața să înoate pentru cei care nu au facut-o înca.

Plajele din Lloret del Mar:

Playa de Lloret este plaja orașului și se bucură de toate dotările necesare: baruri, restaurante, faleză cu palmieri. Este formată din nisip alb și fin, este orientată spre sud-est, are o lungime de 2 000 m și o lățime de 15 m, iar valurile sunt liniștite.

Playa Sa Caleta este situată în continuarea plajei din Lloret și se întinde la poalele unui castel care oferă o panoramă nemaipomenită. Plaja este formată din pietriș fin.

Cala de Santa Cristina este o plajă cu nisip alb și fin, înconjurată de vegetație de pini marini, cu aspect balear. Se află lângă Golful Treumal și chiar pe plaja este chilia Santa Cristina care nu poate fi trecută cu vederea. Valurile sunt moderate, apa este limpede și se poate practica cu succes scufundatul.

Cala Canyelles este împrejmuită de munți, acoperiți de vegetație de pini și situată lângă micul port Canyelles. Plaja, orientată la sud-est, este cu nisip fin și alb iar valurile sunt liniștite.

Plaja din Blanes, stațiunea situată 68 km de Barcelona este lungă de 4 km și cuprinde toate tipurile, de la cea stâncoasă la cea nisipoasă.

Plajele stațiunii Santa Susana au o lungime de 2km și sunt aproape de stațiunea Malgrat de Mar, la nord-est. Nisipul plajelor este format din pietriș și nisip, în golfulețe. Șezlonguri și umbreluțe se găsesc la discreție. Se pot practica și obișnuitele sporturi nautice, iar barurile și restaurantele vă așteaptă cu băuturi răcoritoare.

Tossa de Mar este stațiunea care se bucură de o plajă imensă din nisip alb și de priveliști de neuitat înspre golful Tossa.

Plaja El Codolar se află în spatele zidurilor antice și este una dintre cele mai populare plaje din Tossa de Mar.

Plaja La Mar Menuda se află pe cealaltă parte a golfului față de Tossa și vă oferă servicii și facilități pentru sporturi nautice. Are lungimea de 180 m și lățimea de 20 m.

Plaja Tossa sau Platja Gran se află în fața centrului orașului și este închisă dinspre vest de castelul medieval.

Barcelona

Capitala Cataloniei, Barcelona este al doilea mare oras din Spania. Barcelona ofera o oportunitate unica pentru turisti, de a se plimba de la ramasitele romane spre cetatea medievala, si spre orasul modern cu bulevardele sale deschise si toate intersectiile lasate largi de colturile cladirilor taiate in mod unic. Centrul istoric al orasului este aproape plat, in timp ce orașul modern se întinde spre dealurile inconjuratoare, avand strazi ce cresc in altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.

Barcelona1

O trasatura notabila este Les Rambles, o serie de bulevarde care pleaca din centrul orașului spre frontul de apa, plin de oameni până noaptea tarziu, cu florari, vanzatori de pasari, artisti de strada, cafenele si restaurante. Mergând în sus sau în jos pe Les Rambles poți vedea prestigioasa operă El Liceu, piata alimentara La Boqueria si Piata Plaça Reial, cu ale sale arcuri si palmieri, printre alte clădiri interesante.

La Rambla se termina în portul vechi, unde o statuie a lui Cristofor Columb indica spre mare. În apropiere se afla Museu Marítim (Muzeul Maritim) care prezinta istoria vieții din Mediterana. Cladirea muzeului este fostul santier naval, unde erau construite vasele ce navigau Mediterana. Vechiul port ofera felurite splendori, incluzand și cel mai mare Acvariu din zona mediterana.

Remarcabilă este moștenirea orașului de la arhitectul Antoni Gaudí, care a locuit și a lucrat la Barcelona, si care a lasat lucrari faimoase ca Palau Güell, Parc Güell si imensa, dar inca neterminata biserica Sagrada Família, care este in constructie din 1882, fiind finantata din bani publici ca si catedralele din Evul Mediu. Se asteapta să fie terminată până în 2020.

Vizite de artă includ muzeul Fundației Joan Miró, unde se găsesc mai multe picturi și sculpturi ale artistului, împreună cu lucrari si opere împrumutate de la alte muzee din lume. Există de asemenea un muzeu ce conține lucrări mai puțin cunoscute ale lui Pablo Picasso din tinerețea sa. Pentru cei interesați de artă, Muzeul Național de Artă al Cataloniei merită vizitat. Conține picturi pe pereți din biserici și capele romanice din Catalonia, care au fost transferate muzeului. De asemenea un alt muzeu ce merită văzut este Muzeul de Artă Contemporana, nu doar pentru picturile și sculpturile sale, ci și pentru arhitectura sa, clădirea fiind proiectată de arhitectul american Richard Meier.

In districtele moderne ale orasului se află mai multe bulevarde pe care se află magazine ale unor companii internaționale de îmbrăcăminte, bijuterii, bunuri din piele și altele. Cel mai elegant bulevard este Passeig de Gràcia, unde se află doua cladiri de ale lui Antoni Gaudí, Casa Milà (La Pedrera) si Casa Batlló.

Pentru vederi spectaculare ale orasului si liniei de coasta exista doua dealuri. Unul, dealul Montjuïc, este langa port. Pe varful sau se afla o veche fortăreața care mai demult supraveghea intrarea în port. În jurul dealului se afla Stadionul Olimpic și Palatul Sportiv, realizate de arhitectul japonez Arata Isozaki, la fel ca și Grădinile Botanice. La marginea orașului se află dealul Tibidabo, cu mai mult de 500 metri înălțime, cu un parc de distracție în varf.

 

10 lucruri ce nu trebuie ratate in Costa Brava

1. Barcelona. Este situată la sud de Costa Brava, și se poate ajunge la ea atât într-o excursie organizată, cât și individual, cu trenuleţul de coastă, până în Piaţa Catalunya. Capitala Cataloniei, una din cele mai fermecătoare orașe europene, te va încântacu siguranţă. Marile atracţii de aici sunt: Catedrala Sagrada Familia, Parcul Guell, Catedrala Barcelona, La Rambla (principala arteră pietonală a Barcelonei), portul

cu statuia lui Cristofor Columb, Stadionul olimpic, Acvariul, Cartierul gotic, La Pedrera și Casa Batlo.

2. Principatul Andorra. Turistii vor avea prilejul să vizite Principatul

Andorra, minusculul stat european din Munţii Pirinei. Doritorii vor putea face cumpărături la preţuri atractive, pentru că Andorra este scutită de taxe. Vor avea la dispoziţie suficient timp pentru a explora

pe îndelete Andorra La Vella, capitala Andorrei. Pașaportul este obligatoriu în cazul în care doresc să participe la această excursie.

3. Lumea lui Dali și Girona. Vor avea la dispoziţie o zi întreagă în care vor vizita Figueres pentru a face o incursiune în fascinantul univers al celebrului Salvador Dali. Vor vizita Muzeul Dali, cel mai original muzeu din Catalonia dar și un important ansamblu suprarealist.

Se continuă drumul cu o vizită la Girona, un oraș istoric fermecător, situat la aproximativ 100 km nord de Barcelona.

4. Barcelona by night și cină cu spectacol flamenco. Vor efectua

un tur de seară al Barcelonei în care vor putea admira spectacolul de sunet și lumină de la Fântâna Magică. Vor petrece o seară de neuitat cu o cină tipic mediteraneană și un energic și năucitor spectacol flamenco. Se spune că acest stil muzical, împreună cu dansul care îl acompaniază, sunt adevăratele chei către sufletul și ritmurile Spaniei. Ritmul muzicii, mișcările pasionale ale dansatorilor și sunetul inconfundabil al castanietelor le vor rămâne în suflet mult timp după terminarea acestui spectacol!

5. Montserrat. La Montserrat se găsește unul dintre cele mai importante centre spiritual din Catalonia. Ajunși aici, turistii vor avea suficient timp pentru a vizita mănăstirea, în interiorul căreia se află La Moreneta, statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Negre. Legenda spune că La Moreneta a fost găsită de niște călugări benedictini, care deoarece nu au reușit să o mute, au hotărât să construiască mănăstirea în jurul ei. Mănăstirea Montserrat este una dintre cele mai vechi din Europa și este celebră datorită statuii făcătoare de minuni și celui mai vechi cor de băieţi din Europa, „Escolonia”. Opţional, vor putea face o urcare cu funicularul pe vârful muntelui sau vor putea vizita muzeul mănăstirii. 

6. Noapte la castelul medieval. Vor vizita castelul medieval Palafolls.

Așezat într-o poziţie strategică, castelul a fost construit pentru a controla drumul de la Girona la Barcelona de-a lungul coastei. Vor fi întâmpinaţi în sala mare a castelului de către contele și contesa cu care se vor putea

face poze, iar apoi vor fi poftiţi în sala unde se va servi cina. În timp ce se vor delecta cu mâncarea gustoasă, cavalerii castelului ii vor distra cu numere de echitaţie și cu dueluri. Acum vor avea prilejul să vada cum mânuiesc adevăraţii maeștri săbiile, scuturile și macetele. După cină vor coborî în sala de bal a castelului, pentru a dansa pe muzică live. 

7. Indrumatii sa petreaca o seara spaniola memorabila într-o taverna tradiționala: spectacolul de flamenco de excepție și o cină catalană cu sangria vor face seara memorabilă. Distractie până în zori pe ritmuri latine, celebrele fieste sau sa danseze în unul din cele mai în vogă cluburi din Barcelona. Distracția este garantată.

8. Sa petreaca o zi plină de distracție și soare în Parcul acvatic Water World din Lloret de Mar, cel mai mare de acest tip din Europa. Un număr nelimitat de atracții spectaculoase pentru toate vârstele: piscine cu valuri, tobogane, tunele cu apă, râuri, kamikaze, carusele pe apă. O experientă care nu trebuie ratată este și Marinlandul, un parc de distracții de lângă Blanes, din care, printre bazinele pentru înnot, se mai poate asista și la un spectacol de dresură cu delfini și papagali.

9. Sa invete sa danseze Sardanes – dansul regiunii Catalonia ce te va fermeca prin originalitate și frumusețe.

10. Shopping în Barcelona. Acest oraș iți oferă tot ceea ce iți dorești, de la boutiquri la magazinele celor mai mari designeri.

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*