Insula Sicilia- cea mai mare insula din Marea Mediterana!

aprilie 11th, 2014 Agentia Viotop Travel Italia


Date generale

Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană și este locația ce satisface toate cerințele celor care o aleg drept destinație de vacanță, indiferent dacă este vorba despre iubitorii de plaje superbe, de mare și de natură sau de pasionații de artă, cultură, tradiție sau istorie. Sicilia, cea mai mare peninsulă a Mediteranei, este locul unde isi dau mâna Africa, Italia și Grecia.


Sicilia este un tărâm aparte, o peninsulă separată de restul Italiei, nu numai de mare, ci și de secole de experiențe istorice și culturale. Este o parte importantă a țării iar scriitorul german Johann Goethe, profund impresionat de frumusețile insulei, spunea: „să vezi Italia fără să vezi Sicilia este ca și cum nu ai fi văzut Italia deloc, pentru că Sicilia este cheia întregii țări”.

Insula Sicilia este o continuare a lanțului muntos Apenini și Atlas, având o suprafață de 26.709 km ². Insula este o regiune muntoasă de la nord la est, cu un platou central coborând spre sud până la câmpia fertilă de coastă. Sicilia este situată între 37° si 38° Nord, 13° și 15° Est. Este separată de Italia prin strâmtoarea Messina ce are doar 3, 2 km în partea ei cea mai îngustă.
sicilia 1

Temperaturi

Climatul mediteranean aduce ierni umede și veri fierbinți și uscate. Clima siciliană este lipsită de extreme, coastele de nord, est și vest fiind cu o climă mai blândă decât cele din sud. Precipitațiile practic sunt inexistente din luna iunie până în septembrie. Sezonul ploios ține din octombrie până în mai, noiembrie fiind cea mai ploioasă lună. Palermo are cam 98 de zile însorite pe an, Taormina are 130 și Siracusa în jur de 133 de zile însorite pe an.

În general clima coastelor nordică, estică și a insulelor mici poate fi caracterizată ca fiind blânda iarna și caldă în lunile estivale, cu medii anuale de 18° C. Ariile muntoase au o climă mai rigidă caracterizată de precipitații frecvente și ninsori în lunile de iarnă. Vara se întâlnește destul de des „scirocco”, un vânt provenit din Sahara, astfel încât clima în sezonul estival devine toridă. Precipitațiile de pe insulă sunt scăzute și influențează rezervele de apă.
„Primăvara Siciliană” este renumită, cu florile ei luxuriante şi coloritul lor divers, o adevărată simfonie a culorilor. Este cel mai plăcut anotimp.
Pe de altă parte, câteva locaţii din Monti Madonie oferă facilităţi pentru practicarea sporturilor de iarnă, la altitudini mai mari pe Muntele Etna iarna durează jumătate de an.

Plaja

Sicilia dispune de plaje cu nisip şi staţiuni de vacanţă care oferă cazare tipic siciliană în vile sau apartamente. Cele mai bune plaje sunt în zona Giardini-Naxos, pe coasta estică.

Giardini-Naxos este una din cele mai sofisticate staţiuni de pe litoralul Siciliei. Plaja este dintre cele mai bune şi se întinde între Capo Taormina în nord şi Capo Schiso în sud.

Cei ce se află la Palermo, în NV insulei, merg la Mondello Lido cu plaje întinse pe 2 km, de la Monte Pellegrino la Monte Gallo.
Cele mai bune plaje din NE sunt în jurul localităţii Mortelle, care se află la 12 km la nord de Messina.

Pozzalo, orașul cunoscut și sub denumirea de „vedere spre Marea Mediterană” este renumit pentru plajele aurite, nisipul fin și marea albastră, plaja deținând Steagul albastru.
romana.

Avola este orașul cu una dintre cele mai curate plaje din Sicilia, cu nisip fin și alb, mare limpede și albastră. Orașul are ieșire la Marea Ionică ce are o intensă culoare albastră. Pe o suprafață destul de mare, apa este de mică adâncime, fiind zona ideală pentru familiile cu copii mici.

Plaja din Catania este plaja tradițională a orașului, situată nu departe de centrul istoric, la câteva stații de autobuz. Este o plajă lungă și lată cu nisip de culoarea aurului. Litoralul este aprope în totalitate ocupat de stațiuni balneare, iar, în partea opusă a falezei, sunt hotelurile, amplasamentele sportive. În zonă, mai sunt 3 plaje libere, gestionate de primărie. O anumită particularitate din provincia  Catania  se regăsește în împrejurimile orașului Acireale, aceasta fiind riviera stâncoasă din piatră lavica denumita  Timpa, o platformă formată din lava  suprapusă care a ieșit din vulcanul Etna de-a lungul secolelor. Toată zona este un spectacol al naturii reprezentat de litoralul de pe  coasta  unde  iese în evidență  centrul turistic din Santa Maria La Scala.

Fontane Bianche, o lungă plajă cu nisip fin și alb,  este locul ideal unde poți regăsi  plăcerea de a te plimba  pe malul mării. Lipsa de agenți poluanți și absența marilor orașe din apropiere fac ca marea să fie cu adevărat curată. La 25 km de Siracusa, între stâncile acoperite cu o vegetație sălbatică și plajele atinse de marea de culoarea cobaltul, acolo este Fontane Bianche, numită astfel datorită numeroaselor fântâni naturale de apă dulce.

Plaja Taormina

sicilia 4

sicilia 5

Aproape toate plajele au suprafețe amenajate, cu acces plătit, foarte curate și care pun la dispoziție șezlonguri, vestiare, baruri și multe alte facilități. Există însă și destule plaje libere, mult mai sălbatice.

Statiuni

De-a lungul coastei nordice a Siciliei se întind staţiuni care încep la Trapani şi insula Favignana în vest, până lângă Castellamare, Palermo şi de-a lungul oraşelor Cefalu şi Gioiosa Marea.

Palermo, capitala Siciliei, este un oraș modern, cu un ritm alert de viață și numeroase obiective interesante, mai ales vechi monumente și clădiri. Dar în afara obiectivelor culturale vom găsi și magazine, piețe, restaurante și localuri tradiționale. În Piața Marina se află Parcul Garibaldi. Aici, Bălcescu are un bust așezat chiar lângă cel al prietenului său Giuseppe Garibaldi. Parcul are o vechime de peste 100 de ani, fiind fondat in 1886, iar statuia lui Bălcescu este străjuită de imenși ficuși cu trunchiuri împletite și de palmieri exotici. „Nicolae Bălcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo”, scrie pe soclul statuii revoluționarului de la 1848.

Catania este al doilea oras din Sicilia ca numar de locuitori. Ca centru comercial si industrial, importanta sa economica este chiar mai  mare decat cea a capitalei insulei, Palermo. Cea mai aglomerata strada din Catania, Via Etnea, este plina de magazine, de hoteluri si de cafenele in aer liber. In Piata Stesicoro, oamenii se aduna langa teatrul roman pentru a participa la manifestarile culturale organizate aici sau pur si simplu pentru a sta de vorba.  Casele din Catania sunt construite din piatra vulcanica. Stradutele inguste ale cartierului istoric se intersecteaza in piete minunate, pline de ruine antice si de splendide cladini in stil baroc.
Marele cutremur de pamant din anul 1693 si distrugerile provocate de acesta in Catania sunt cauza directa a aparitiei celor mai frumoase cladiri baroce ale orasului, in principal biserici, ridicate in sec. al 18-lea cu ocazia reconstruirii asezarii. Din vremurile mai vechi s-au pastrat teatrul roman (sec. 2 i. Hr.), Amfiteatro romano (sec. 2 d. Hr.), Castelul Ursino (sec. 8), precum si catedrala nomanda (sec. 11-12), a carei fatada a fost reinnoita in 1736 conform proiectului lui Vaccarini.
Soarta Cataniei se afla in mainile Etnei. Situarea pe versantul sudic al vulcanului, care se prelungeste cu o campie fertila acoperita cu plantatii de plante citrice, s-a dovedit atat o binecuvantare, cat si bluestem. De-a lungul istoriei sale, Catania a fost distrusa deja de sapte cutremure de pamant si de eruptiile Etnei. In Piata Domului din orasul vechi, se ridica statuia unui elefant bfacut din lava, simbolul metropolei. Podoaba arhitecturala cea mai de pret a Pietei Domului este catedrala. In ea se afla mormantul celui mai vestit compositor sicilia, Vincenzo Bellini, precum si capela Sfintei Agata.

Taormina este recunoscută ca fiind “Perla Mării Mediterane” și este situată pe coasta de est a insulei, deasupra a două golfuri a căror imagine este desprinsă parcă dintr-o carte poștală. Stațiunea a fost construită pe Muntele Tauro, iar în fundal se vede vulcanul Etna – o priveliște ce iți taie pur și simplu respirația. Taormina poate fi cel mai bine descrisă ca fiind o combinație între munți, mare de azur, stânci dramatice și istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atracțiile turistice importante; de aici puteți admira o frumoasă priveliște a coastei de est. O plimbare pe străduțele înguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele și restaurante este un prilej de încantare. Nu trebuie să ratați o plimbare prin grădinile publice din Taormina, pline de verdeață și flori multicolore.

sicilia 6

Siracusa este unul dintre cele mai vechi orase din lume. Istoria sa a inceput in anul 733 i. Hr., cand colonistii din Corint s-au stabilit in zona portului natural din regiune. Mai tarziu, Siracusa a fost ravnita de numeroase puteri ale Antichitatii. Prins intre conflictul dintre Atena si Corint, orasul a fost cucerit si jefuit de cartaginezi, pentru a intra sub stapanirea Romei in anul 212 i. Hr.
Cea mai veche parte a orasului Siracusa se afla pe insula Ortigia, legata de uscat prin doua poduri. O alta zona in care se concentreaza numeroase monumente arhitectonice este Parco Archeologico (Parcul Arheologic) din cartierul Neapolis. In Antichitate, Siracusa a fost unul dintre cele mai bogate si puternice orase ale Greciei Mari.

Mondello este o staţiune populară şi plină de viaţă.. Mondello dă spre un golf mic cu o plajă de 1,5 km. Mondello este o staţiune mai recentă, având în vedere faptul că la sfârşitul secolului trecut, întreaga zonă nu era decât o zonă mlăştinoasă, nesănătoasă infectată cu malarie. Un nobil din Palermo, Prince Francesco Lanza di Scalea a reuşit să asaneze zona şi astfel a început un program de construcţii.
De la Capo Passero până la Gela zona cuprinde o serie de mici localități balneare care oferă o minunată priveliște marină. Aici găsim Oaza din Vendicari, o rezervație naturală unde turiștii pot  face atât plajă (care este  fină și curată) cât și baie. De asemenea, aici  se regăsesc și vestigii arheologice din perioda greaca și romana.
Harta localitatilor
sic7

Nu rata in Insula Siclilia

Insula Stromoboli, celebra insulă a îndrăgostiților Ingrid Bergman și Roberto Rossolino.

Excursie la Etnaland: pentru familiile cu copii și nu numai, parcul de distracții oferă numeroase atracții precum: Aquapark, plimbări cu barca pe râurile “junglei”, parcul de dinozauri, spectacole cu laser, Jungle Splash, grădină botanică, plimbările cu cablul.

Siturile arheologice: Valea Templelor, cimitirele Bizantino-Creștine datând din secolele IV și V, amfiteatrele grecești din Taormina și Piața Armerina, cu mozaicurile din perioada romană, pentru a cunoaște o parte din istoria și cultura acestei zone.

Muntele Etna
Comandă cât mai multe tipuri de mâncare tradiționale. Vei fi uimit să descoperi o simfonie de arome.
sic8

Croaziera spre Insulele Eoliene, insulele Iliadei și Odiseii. Plajele extraordinare, bucătăria tradițională și celebrul vin “malvasia” te vor fermeca.
Regiunea viticolă a insulei descoperind o parte din tradiția acestei țări. Poți încerca unele dintre cele mai cunsocute vinuri ale Siciliei.

Excursie în Munții Nebrodi iți vor permite să faci câteva poze extraordinare și să încerci delicii culinare precum: miel, capră și porc negru de nebrodi, pregătite în satul Miraglia.

Scuba-diving în apele insulelor eoliene și descoperă luxurianta viață marină.
Petrece o după amiază în unul din barurile cu specific demografic diferit. Datorită numarului mare de turiști barurile și resturantele s-au adaptat cererilor astfel încât va fi o experiență nouă să încerci specialitățile germane sau irlandeze în unul din barurile de la poalele Muntelui Etna.

L’Angelo del Papiro: învață cum să transformi planta de papyrus în hârtie, utilizând metode vechi de peste 5 000 de ani.

sic9
Harta obiectivelor turistice

Top 10 obiective turistice in Sicilia

1. Palermo. Capitala Siciliei se bucura de un mare flux de turisti pe tot parcursul anului, datorita patrimoniului artistic bogat, dar si climei foarte placute. In acest oras, unde demult au disparut povestile despre mafioti, cele mai frumoase obiective sunt: Teatrul Politeama, Catedrala din Palermo, Palatul Normanzilor si Piata Quatro Canti. Pentru ca experienta turistica sa fie completa, poti urca pe muntele Pelegrino chiar cu un autobuz din oras, dar poti merge si la plaja Mondello, una dintre cele mai moderne din Sicilia.

2. Vulcanul Etna. Avand inaltimea de 3340 m, vulcanul activ Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate din lume. Acesta erupe din 3 in 3 luni aproximativ, dar doar odata la 150 ani exista posibilitatea ca lava acestuia sa distruga si localitati. Regiunea pe care se afla vulcanul a fost declarata parc national, iar la poalele acestuia a fost construit cel mai mare parc acvatic din sudul Europei, Etna Land.

3.Cefalu. Localizat pe coasta Nordica a Siciliei, micul orasel Cefalu se afla la poalele muntelui, iar ingustele stradute pavate cu piatra te conduc la plajele cu nisip auriu. Casele vechi coboara chiar pana pe plaja, iar palmierii imbraca intreaga faleza. Tot in acest oras, merita vazuta Catedrala din Cefalu construita in stil sicilian romanesc in Evul Mediu.

4. Monreale. Este un oras din provincia Palermo, cunoscut pentru Catedrala din Monreale, un important monument al Italiei. Catedrala dateaza din secolul al XI lea si este apreciata pentru arhitectura normanda, fiind unul dintre cele mai definite exemple de astfel de arhitectura.

5. Insula Ustica. Aceasta insula incanta cu vegetatia abudenta, dar si cu un port plin de barcute colorate. Insula merita vizitata pentru grotele formate in stancile lovite de valurile marii, dar si pentru plajele cu nisip negru. Este o insula intima unde turistii vin pentru relaxare si scufundari.

6. Taormina. Este una dintre cele mai cunoscute statiuni din Italia. Cel mai important obiectiv turistic este Teatrul Antic atat pentru incarcatura istorica, dar si pentru locatia care ofera o panorama splendida.

7. Siracusa. Este unul dintre cele mai vechi orase din lume. Ceea ce merita vazuta este partea veche a orasului Siracusa, dar si Necropola de la Pantalica, amandoua inscrise in 2005 in lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

sic 10sic 11

8. San Vito. Este unul dintre secretele Siciliei. Aflat intre doi munti stancosi, in extremitatea nord vestica a Siciliei, acest oras mic atrage turistii datorita nisipului alb, fin unic. Mai mult, toate cladirile de aici sunt albe, iar restaurantele de pe faleza ofera o gama larga de preparate din peste si fructe de mare. Este locul potrivit pentru relaxare, mancare buna si peisaj splendid.

9. Agrigento. Este o  asezare cunoscuta pentru mostenirea arheologica antica. Orasul Agrigento a fost intemeiat de grecii dorieni si a devenit centru comercial al lumii antice. Nu trebuie ratat situl Valle dei Tempi inscris in 1997 in patrimonial cultural mondial UNESCO. Aici se regasesc temple in stil doric, marturii ale trecutului glorios consemnat in monumente precum: Templul lui Jupiter, Templul lui Hercule, Templul Herei.

sic 12

10. Erice. Localizat in partea nordica a Siciliei si parte a provinciei Trapani, orasul istoric Erice se afla pe muntele cu acelasi nume, la o inaltime de 750 m de nivelul marii. Aceasta mica cetate ofera panorame superbe ale marii Mediterane, iar strazile inguste pavate cu piatra cubica te conduc la temple antice. Printre acestea, templul lui Venus reprezinta principala atractie, acesta fiind construit chiar de eroul legendar Aeneas.

Excursii optionale

1. Excursia în Taormina. Taormina este una dintre cele mai populare destinații turistice din Sicilia. Orașul a fost construit pe o pantă în trepte, ceea ce face din Taormina o atracție unică. Se viziteaza renumitul teatru grecesc. Opțional, se poate face o mini croazieră în jurul golfului, până la Capul Taormina, pentru a vedea grotele din împrejurimi.

2. Turul Cataniei. Se vizitează orașul de la poalele Etnei: centrul istoric, Castelul Ursino, Amfiteatrul Roman, Domul și Piața Domului. Simbolul orașului este Fântâna Elefantului compusă dintr-un elefant sculptat din lava neagră și un obelisc egiptean deasupra. Elefantul aparține epocii romane, iar obeliscul are origine egipteană, realizat din granit.

3. Excursie în Siracusa. Se viziteaza Siracusa, oraș declarat patrimoniu mondial UNESCO și locul nașterii lui Arhimede. Excursia incepe cu un tur de oraș și vizitarea principalelor atracții: Templul lui Zeus, teatrul grecesc, Catedrala din Siracusa construită în stil baroc din Insula Ortigia, atelierul de papirus și Urechea lui Dionis. Nu trebuie ratate frumoasele străzi de piatră, cafenelele și restaurantele din Siracusa.

4. Excursie la Rezervația Naturală Etna – O excursie pe muntele Etna este într-adevăr o adevărată aventură, acesta fiind cel mai mare vulcan încă activ din Europa. Se vizitează “Refugio Sapienza” la 1900 m altitudine. De aici se pot cumpăra suveniruri sau sticle de vin sculptate în lava întărită. O parte din traseul pana la 3000 m se face cu telescaunul iar apoi se continua ascensiunea pe jos. La această altitudine se poate  merge pe râuri de lavă întărită  „simțind” sub picioare căldura emanată de vulcan.

5. Excursie la Palermo. Pentru a descoperi acest oraș plin de locuri istorice și artistice, se vor vizita: Palazzo dei Normani cu Capela Palatină, Catacombele Capucinilor, Catedrala, Biserica Martorană. A nu se rata Catacombele Capucinilor unde se pot vedea peste 8 000 de foști locuitori ai orașului Palermo mumificați, alții păstrați într-o stare foarte bună. În drum spre Palermo se va vizita Monreale, Catedrala din Monreale fiind una dintre cele mai mari și frumoase catedrale. Minunatele mozaicuri încântă privirea oricărui pelerin care ii calcă pragul.

6. Excursie la Messina– situat în nord-estul Siciliei, orașul este delimitat la nord de țărmul Mării Tiraniene iar la est de Marea Ionică, oferind o largă varietate de panorame. Strâmtoarea Messina face legătura între Sicilia și Peninsula Italică. În această zonă se poate vizita Catedrala, Muzeul Regional și Muzeul Arheologic, Castelul Medieval, Castelul de la Milazzo, Castelul din Santa Lucia del Mela.

7. Cefalu: Un orașel extrem de boem, situat la circa o oră de Palermo, cu temple cocoțate pe stânci, ruine de castel și o superbă catedrală normandă. Este un excelent punct de plecare în excursii către Insulele Liparice sau Taormina.

8. Pe urmele Nasului. La Savoca, locul în care Michael Corleone (interpretat de Al Pacino) întâlnește familia miresei sale se pot savura brioșe și un cappucino exact în barul în care au fost semnate documentele căsătoriei dintre cei doi. Urmeaza apoi orașul Forza d’Agro uinde se viziteaza locurile în care s-au filmat scene din filmul „Nasul” urmate de oprire la Biserica La Traiade, biserica în care Corleone mergea să se roage.

9. Valea Templelor în Agrigento. Cea mai renumită atracție este situl arheologic ce conține rămașitele diferitelor temple dorice datând din secolul V I.Ch. Templul Concordia: Ridicat în 430 Î.Ch. este cel mai bine păstrat templu Doric și unul din cele mai frumoase din punct de vedere al proporției și armoniei formei. Templul Giunone: are 40 de coloane, din care 16 cu capiteluri. În apropiere sunt altarele de sacrificiu.
Templul lui Hercules: Este cel mai vechi templu din Agrigento, construit cu un singur rând de coloane pe toate laturile. Templul lui Zeus: una din cele mai mari clădiri ale arhitecturii grecești, măsurând 112/ 56 m, a fost construit în 480 Î.Ch. în cinstea lui Zeus, dupa victoria împotriva Cartaginezilor.

Unitati de cazare

Relax/Plaja:
– Sole Castelo
– Miramare
– Grand Hotel Bonaccorsi
– Caesar Palace
– San Pietro
– Saverino

Solle Castelo 3*

Dispunand de o localizare privilegiata si unitati de cazare confortabile, hotelul reprezinta o oaza de liniste pentru o vacanta reusita. Hotelul Sole Castello este situat pe un deal in  Taormina, oferind o priveliste spectaculoasa asupra Golfului Naxos si asupra Etnei. Se afla intr-o zona linistita, la numai 1.5 km de centrul orasului unde se poate ajunge pe jos sau cu autobuzul local (curse regulate din 15 in 15 minute), statia de autobuz fiind in fata hotelului. Hotelul este la 40 km de Messina, 70 km de Eolie (Milazzo), 40 km de Etna, 45 km de Catania, 90 km de Piazza Armerina, 90 km de Siracusa si 50 km de aeroport.

Miramare 3*

Hotelul Miramare ofera facilitati pentru un sejur linistit si odihnitor, iar oaspetii se pot bucura de soare pe plaja privata a hotelului. Hotelul este situat la 5 minute de mers cu masina de Aeroportul Fontanarossa Catania. Legaturile de autobuz fac rapid conexiunea de la Hotel Miramare cu centrul istoric al orasului Catania. Hotelul are plaja private.

Grand Hotel Bonaccorsi 3*

Bunul gust, eleganta, grija pentru detalii si serviciile profesionale caracterizeaza Grand Hotel Bonaccorsi , oferind cele mai bune conditii de relaxare si wellness pentru oaspeti.. Hotelul  Grand Hotel Bonaccorsi este situat in Pedara, un incantator oras medieval, la 30 km de Muntele Etna, la 3 km de Parcul National Etna, protejat UNESCO , la 30 minute de mers cu masina de Catania, la 5 minute de mers pe jos de statia de autobuz care asigura legaturi spre Catania, la 30 km de Taormina si la 15 km de aeroportul Fontanarossa. Statiunea montana Rifugio Sapienza se afla la 18 km (1910 m altitudine). Este punctul ideal de plecare pentru a vizita locurile istorice si cele mai importante din Sicilia, precum Catania, Acireale, Noto, Ragusa Ibla, Syracuse, Ortigia si Agrigento (Valea Templelor).

Caesar Palace 4*

Datorita pozitionarii sale, hotelul ofera oaspetilor sai posibilitatea de a isi petrece o vacanta relaxanta intr-o locatie deosebita. Hotelul este situat in Giardini Naxos, la 1 km de centrul orasului. Datorita pozitionarii sale, hotelul ofera oaspetilor sai posibilitatea de a isi petrece o vacanta relaxanta intr-o zona deosebita.

San Pietro 3*

Hotelul exceleaza prin locatia unica , peisajele absolut incantatoare si atmosfera calduroasa si prietenoasa. Hotelul este situat pe plaja, la doar cateva minute de centru orasului Taormina.

Saverino 3*

Hotelul Saverino este situat la malul marii, de-a lungul tarmului dintre Erice si San Vito La Capo, in golful Bonagia. Se afla la 12 km de Trapani, 35 km de San Vito Lo Copo, 25 km de Mozia, 40 km de Sagesta, 42 km de Marsala, 75 km de Selinunte, 92 km de Palermo, 190 km de Agrigento  si 15 km de Erice.

Distractie/ Cultura:
– Villa D’Amato 3*
– Grand Hotel Maugeri
– Joli

Villa D’Amato 3*

Hotel Villa D’Amato se afla la 3 km de centrul orasului, in fata marii, fiind un punct de plecare potrivit pentru descoperirea centrului istoric al orasului Palermo si imprejurimilor.

Grand Hotel Maugeri 4*

Grande Albergo Maugeri este situat în centrul istoric al Acireale, la o plimbare de doar 5 minute de Catedrala Acireale. Hotelul este la 19 km de centrul oraşului Catania şi la 30 de minute de la Aeroportul Catania Fontanarossa.

Joli 3*

Hotelul Joli  este situat in centrul istoric al orasului Palermo, in Palermo Liberty, aproape de Via della Liberta si Via Notarbartolo, la 5 minute de mers pe jos de Teatrul Politeama Garibaldi si este usor accesibil de la gara, port, aeroport si autostrada. Se afla intr-un colt al frumoasei Piazza Florio Ignazio, la numai cativa pasi de cele mai importante obiective culturale, turistice si comerciale ale orasului.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*