EXCURSII OPTIONALE RIVIERA OLIMPICA A GRECIEI

octombrie 10th, 2014 Agentia Viotop Travel Grecia


EXCURSII OPTIONALE RIVIERA OLIMPICA A GRECIEI

 

METEORA- (Paralia Katerini 06:45 / Leptokarya 07:30) – 25 EURO / pers

Manastirile „suspendate” de la Meteora sunt considerate, dupa Sfantul Munte Athos, cel mai important centrumonahal crestin-ortodox din Grecia. Manastirile de la Meteora fac parte dinpatrimoniul UNESCO si sunt unicat atat din punctul de vedere al arhitecturii,dar mai ales ca frumusete a peisajului, fiind construite pe varful unor stancicu forme spectaculoase, o adevarata „padure de piatra”, formata acum 60milioane de ani. Din cele 24 de manastiri, construite intre secolele XIV- XVI,mai sunt deschise astazi doar 6 manastiri. Veti avea ocazia sa vizitati doua manastiri,care uimesc prin grandoare, bogatie si frumusete – Manastirea Varlaam (1350) siManastirea Roussanou (1380). In programul excursiei este inclusa si vizita laun atelier de icoane bizantine, unde vi se va explica si veti putea admiratehnica pictarii icoanelor bizantine cu foita de aur. Pe drumul de intoarcerene vom opri in legendara Vale Tembi, un defileu spectaculos sapat de raulPinios intre Muntele Olimp si Muntele Ossa. In Valea Tembi vom vizita o micabisericuta sapata in stanca, Sf Paraschevi si izvorul cu apa sfintita (agiasma)al Sfintei Paraschevi, protectoarea nevazatorilor. O excursie de neuitat !

Nota : Nu este inclus biletul de intrare la cele 2 manastiri de la Meteora, 3 EUR/pers/ manastire.

Optional, aveti posibilitateade a lua pranzul la un restaurant local in zona Meteora (pret aprox.6 EUR/pers/ meniu)

CROAZIERALA INSULA SKIATHOS – (Paralia Katerini – 05:00 / Leptokarya05:45)35 EUR / pers (inclus biletul de vapor)

Insula Skiathos este una dintre celemai cunoscute insule ale Greciei, cu plaje cu nisip fin si apa cristalina, cupeisaje feerice (o combinatie inedita de culori – turquoise-ul Marii Egee,albastrul cerului si verdele vegetatiei abundente al insulei). Pe insulaSkiathos s-a filmat celebrul musical “Mamma Mia” si se spune ca era insulapreferata a Printesei Diana. Dar farmecul excursiei la Skiathos nu ilreprezinta numai frumusetea insulei, ci mai ales croaziera cu CAPITANUL KOSTAS si vaporul Elisabeth Cruises. In timpul croazierei catre insula Skiathos,Capitanul Kostas si familia lui vor crea o atmosfera de neuitat, cumuzica greceasca, dansuri traditionale (Zorba, Sirtaki), concursuri cu premii Metaxa si numeroase alte jocuri. Prima oprire a vaporului va fi la orasul Skiathos, capitala insulei. Veti face o plimbare impreuna cu ghidul Dvs pana laBiserica de pe Deal, de unde veti admira splendida panorama a insulei si aoraselului. Veti avea timp liber la dispozitie pentru fotografii, plimbare saupentru a lua pranzul intr-una din tavernele din port, ce servesc delicioasespecialitati grecesti. Veti merge apoi cu vaporul pe coasta insulei pana laplaja Koukounaries, una dintre cele mai exotice plaje ale Greciei. Aici vetiputea face baie si profita de soare, dupa care, pe drumul de intoarcere vomcontinua SUPER-PETRECEREA de pe vapor. O excursie in care va GARANTAM 100% DISTRACTIA !

                                                  

MUNTELE OLIMP -(Paralia Katerini- 07:30 / Leptokarya – 08:15) – 15 EUR/ pers  

Muntele Olimp este cel mai inalt munte al Greciei (varful Myticas, unde grecii antici credeau ca isi avea tronul legendarul Zeus, are o inaltime de 2,917m) si este cel care da numele regiunii unde ati ales sava petreceti vacanta – Riviera Olimpica. Excursia la Muntele Olimp incepe cuvizitarea oraselului Litochoro, aflat chiar la poalele masivului Olimp. Deacolo veti merge impreuna cu ghidul intr-o plimbare prin canionul Enipeas siveti putea admira cascada Vitos, unde legenda spune ca se imbaia Zeus. Urmeaza vizita la Manastirea Sf Dionisie al Olimpului, una dintre cele mai frumoasemanastiri din zona, in muzeul careia se afla expuse, pe langa numeroaseleicoane si obiecte religioase de valoare, moastele Sfantului Dionisie al Olimpului. Ultima oprire va fi la pitorescul sat montan Paleos Panteleimonas,care va ofera o panorama superba a Rivierei Olimpice.

 Nota : in cazul in care se merge cu autocar etajat,din motive logistice, vizita la satul Paleos Panteleimonas va fi inlocuita cuvizita la Manastirea Sf Efrem Sirul (Kontariotissa).

TUR DE ORAS SALONIC– (Paralia Katerini -09:00/ Leptokarya 08 :15): 15 EUR / pers

Salonicul este al doilea oras ca marime si importanta din Grecia, dupa capitala Atena. Salonicul este capitala regiunii Macedonia si un important port la Marea Egee, pozitia geografica asigurand orasului prosperitatea economica de-a lungul secolelor. Orasul a fost constuit in Antichitate de care Cassandru in onoarea sotiei sale Thessalonike, sora lui Alexandru cel Mare. Epoca de glorie a orasului a fost in perioada bizantina, cand Salonicul era al doilea oras ca importanta dupa Constantinopol. Printre numeroasele atractii ale orasului veti putea admira Biserica Sf Dumitru Izvoratorul de Mir (unde se afla Moastele Facatoare de Minuni ale Sf Dimitrie, protectorul orasului), Biserica Sf Sofia, Arcul de Triumf al lui Gallerius, Rotonda (prima biserica crestinadin Grecia – sec IV d.Ch), Piata Aristotelis, Bazarul si Turnul Alb (simbolul orasului Salonic). Veti avea de asemenea timp liber pentru a explora orasul pecont propriu, pentru shopping sau pentru a bea o cafea intr-una din numeroaselecafenele de pe esplanada Salonicului.

SHOPPING SALONIC– (Paralia Katerini 09:00/ Leptokarya 08 :15) – 10 EUR / pers

Salonicul este destinatia perfecta pentru amatorii de shopping. Numeroasele magazine din centrul Salonicului (in special depe Bulevardul Tsimiski) va asteapta cu o gama variata de branduriinternationale si locale si cu numeroase promotii ! Nu ratati nici Bazarul din Salonic, care da o savoare locala zilei de shopping !

SEARA GRECEASCA- (Paralia Katerini 21: 00/ Leptokarya 20:20) – 18 EUR/pers                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            O petrecere la care veţi putea învăţa dansuri greceşti pline de viaţă, veţi putea degusta specialităţile bucătăriei greceştişi vinul din belsug. Ansamblul folcloric grecesc va  dansa impreuna cu dvs.  “Zorba”, “Sirtaki” si va crea o atmosfera de neuitat !

EXCURSIE LA INSULA EVIA (ParaliaKaterini – 05:00 / Leptokarya 05:45)35 EUR / pers (inclus biletul de ferry boat)

Insula Evia  este a doua insula ca marime aGreciei, dupa Creta. In drum spre insula Evia, vom face un popas  la Manastirea Kato Xenia, manastire de maici care pastrează o parte din Cinstitul Brau al Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve crestine. Ne imbarcam apoi pe ferry boat in portul Glyfa si ajungem pe Insula Evia. Sosire in orasul Edipsos, vizitarea orasului si contianuarea traseului cu autocarul spre satul Procopie, unde segaseste Biserica cu hramul Sfantului Ioan Rusul. Aici se afla Moastele Sf. Ioan Rusul, facatoare de minuni. Sfantul Ioan Rusul este unul dintre cei mai iubiti sfinti din Grecia si anual mii de pelerini vin sa se roage la Moastele Sfantului, in special in luna mai (27 mai – ziua praznuirii Sf. Ioan Rusul).O experienta spirituala unica!

Cascadelede la EDESSA si la Baile Termale de la POZAR – ARIDEEA    (Paralia Katerini 08:45 / Leptokarya 08:00)- 25 EUR/ pers 

O excursie relaxanta in care mai intai va vor incanta privirea si auzul Cascadele de la Edessa (oras montan situat la aprox 100 km de Salonic), dupa care vom ajunge la Baile Termale de la Pozar – Arideea.Izvoarele termale de la Pozar sunt renumite pentru proprietatile curative aleapei, iar peisajul este unul deosebit. Veti putea face baie intr-una din piscinele cu apa termala (in aer liber sau indoor – 3 EUR biletul de intrare ),sau sa sa va rasfatati cu un masaj sau o baie de aburi (contra cost).O alegere perfecta pentru a fugi de caldura torida a unei zile de vara si a va relaxa in mijlocul muntilor !

VERIA SI LA MANASTIREA SF. FECIOARE DIN SUMELA ( Paralia Katerini 08:45 / Leptokarya 08:00) – 25 EUR/ pers

Manastirea Sfintei Fecioare de la Sumela din Kastania (Veria) esteo replica a celebrei manastiri Sumela din Turcia; in anul 1922 cand a avut loc deportarea masiva a grecilor din Turcia si schimbul de populatie dintre celedoua tari, manastirea Sumela a fost pustiita de turci, iar Icoana Facatoare de Minuni aFecioarei de la Sumela a fost ingropata de calugari alaturi de celelalte odoare sfinte pentru a nu fi profanate. In anul 1931, in urma tratativelor dintre guvernul grec si cel turc, prim ministrul Turciei, Ismet Inonu a permis caicoana sa fie dezgropata si adusa in Grecia. Pe parcursul acestei excursii, veti putea admira celebra icoana aflata acum in Manastirea cea Noua a Maicii Domnului Sumela din Kastania, Veria. Urmatoarea oprire va fi in Veria, oras situat la poalele muntilor Vermion, unde Apostolul Pavel a predicat locuitorilor orasului, acestia fiind printre primii crestini din Grecia; orasul Veria este punctul de interes al multor pelerini crestini care merg “pe urmele Apostolului Pavel”. O excursie deosebita, in urma careia va veti imbogati spiritual !

EXCURSIE LA ATENA  – (Paralia Katerini 00:00/ Leptokarya 00:45) – 50 EUR/ pers

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Nu se poate să mergeţi în Greciaşi sa nu vedeţi Atena!  Aşa ceva este de neconceput, de aceea văinvitam să vizitaţi inima Greciei, care bate de peste 3000 de ani. Atena a fost primul oraş-stat şi aici îşi are începuturile democraţia mondială. În timpul excursiei vom traversa Tesalia – meleagurile centaurilor, Beoţia– unde conform legendei pamantul roşu amestecat cu lacrimi a dat naştere omului, şi Attica – patria maslinilor. Vom vizita de asemenea cel mai mare şi mai vechi port din Grecia – Pireu, după care ne vom îndrepta spre centrul Atenei pentru a ne urca pe Acropole – perla arhitecturii mondiale. Excursia se va încheia cu o plimbare pe straduţele Plaki, celui mai vechi cartier al Atenei, pana în piaţa Syntagma unde vom putea vedea schimbarea de garda a Evzonilor in fata Parlamentului. (Nu este inclus biletul de intrare la Acropole , optional –12 EUR/pers)

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*