Dubai – O multime de motive sa alegi aceasta destinatie!

martie 2nd, 2015 Agentia Viotop Travel Grecia


10 motive pentru care sa alegeti o oferta de sejur Dubai:

  • Alegerea unei oferte de sejur Dubai este o idee excelenta atunci cand vrei sa faci plaja in extrasezon. De fapt, in Dubai nu exista extrasezon. Clima este extrem de calda si turistii pot veni la plaja inclusiv toamna si iarna, bucurandu-se de soare.
  • Mall of the Emirates-Da, este cel care are o partie de ski atasata;in mijlocul desertului. Dubaiul este supranumit Capitala Cumparaturilor din Orientul Mijlociu, iar Dubai Mall este unul dintre celebrele mall-uri ale lumii. O vacanta Dubai este un excelent prilej de cumparaturi. Mai ales ca puteti avea surpriza sa gasiti oferte si sa va cumparati lucruri la preturi mai bune decat in tara.

dubai-mall

  •   Madinat Jumeirah- locul unde se poate vedea cel mai frumos apus de soare, recomandat pentru vizita, dupa ora pranzului.

Madinat Jumeirah

  • Miracle Garden- Pentru iubitorii de verde, de flori, de proaspat in desert ,este locul ideal. Intrarea este 20 Dirhami/ persoana.

miracle-garden

  • Burj Khalifa – At The Top. Ajungi la etajul 124 (452m) in mai putin de 1 minut. La etajul 123 este hotelul Armani.  Cat costa sa urci in Burj Khalifa? Bilet cumparat online – 50 euro/250 Dhs.

Burj-Khalifa

Pont: faceti programarea pentru ora 17.00, astfel veti prinde si zi si noapte. Si putin apus.

  • Fantanile “vesele” ale Dubaiului: Sunt cu adevarat impresionante (dar privite de jos, nu din Burj Khalifa). Pentru cele mai inalte jeturi de apa este folosit explozibil – o idee a unui inginer roman!
  • Atlantis – Aquarium Intrarea: 100 Dirham Vedeti aici o diversitate de specii de pesti.

Aquarium and underwater Zoo in the Dubai Mall, Dubai, United Arab Emirates

  • Tot in Dubai puteti profita de renumitele programe “Jeep safari”, unde excursiile cu  jeepuri de ultima generatie, printre dunele de nisip. va vor incanta!

Desert-Safari

  • Insă, dominant in Dubai si atactia nr 1, este hotelul construit în ocean, Burj Al Arab – cel mai scump şi cel mai înalt hotel din lume (mai mare decât Turnul Eiffel), fiind singurul hotel de 7 stele existent pe glob. Acest renumit hotel, are 28 de etaje, o platformă suspendată pe care aterizează elicopterele, un minunat restaurant subacvatic dar şi unul la fel de frumos la ultimul etaj, patinoar şi cinematograf, iar in camere exista paturi rotative.

burj-al-arab

  • Pentru cei care vor sa faca diferenta intre atunci si acum in Dubai, trebuie vizitat presigiosul “Muzeul din Dubai”, acesta fiind candva rezidenta sheikului.  Aici  veti putea face o paralela intre  imaginea Dubai-ului dinainte să fie descoperit petrolul, si imaginea Dubai-ului de acum. (este deschis zilnic între 8.30-19.3).

215Dubai

 

Cand sa mergem in Dubai?

Daca vrei senzatii tari si iti place caldura la extrem, mergi vara. Insa vei alege sa te refugiezi in Mall-uri sau muzee, riscand altfel sa te topestesti,ziua. Din mai pana in septembrie, temperaturile pot ajunge la  45°C in oras si chiar mai mult in desert. S-ar putea sa spuneti ca nu este chiar mult, doar ca, combinat cu o umiditate a aerului de 60-70%, temperatura devine insuportabila. Arabii aproape ca nu ies din casa pe timpul zilei si toate activitatile se desfasoara sub protectia aerului conditionat.

Daca vrei sa iesi din camera si sa vezi ceva fara sa te topesti, mergi iarna. Perioada propice ar fi septembrie-mai.

Ce mancam in Dubai ?

Frumusetea Dubaiului este ca veti gasi mancare pentru toate gusturile.  In malluri veti gasi toate tipurile de restarurante, iar pentru cei mai exotici recomandam specialitatile libaneze sau indiene.
Majoritatea fast foodurilor americane au reprezentanat in Dubai –  KFC, Chillis, TGI Fridays.
Cea mai ieftina varianta este shawarma sau falafel, care costa cca 3.5 dihrami (cca 3 lei).

 

Ce bem in Dubai ?

Viata de noapte in Dubai este foarte agitata. Veti gasi multe baruri, cluburi, DJ renumiti si concerte ale starurilor intenationale. Este bine sa stiti insa ca, in ceea ce priveste consumul de alcool, cateva regului trebuie respectate:

  • alcoolul se vinde numai in locatii cu licenta, de obicei de langa hoteluri (majotitatea cluburilor si barurilor apartin hotelurilor, chiar daca intrarea este separata)
  • nu se vinde alcool in perioada sarbatorilor religioase, nici in timpul Ramadanului (nici macar ne-musulmanilor)
  • este interzis consumul de alcool in zonele publice
  • este interzis sofatul sub influenta alcoolului; persoana inplicata intr-un accident rutier, aflata sub influenta alcoolului primeste 1 luna de inchisoare plus amenda
  • este recomandat sa aveti cu dvs pasaportul, intrucat legea interzice accesul in baruri si cluburi pentru persoanele sub 21 de ani

 

Agentia noastra,Viotop Travel, recomanda cu caldura un sejur exotic,curse charter cu avionul si garanteaza ca indifferent de varsta, activitatile si obiectivele turistice sunt diverse, astfel incat sa acopere toate cerintele dumneavoastra.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*