Nicosia- orasul 2 in 1

decembrie 7th, 2015 Agentia Viotop Travel Cipru Tags:


Cum puteti avea o vacanta superba in acest oras cipriot?

In cazul in care planuiti o vacanta  in Cipru si alegeti o oferta de cazare in Larnaca este foarte simplu sa ajungeti in Nicosia:

 Cipru

Intercity busses (green buses) va duc din Larnaca direct in Nicosia, costa 4 euro un drum si daca luati bilet dus intors va costa 7 euro.
Nu va faceti probleme, toata lumea vorbeste limba engleza, inclusiv soferii.
De unde luati autobuzul spre Nicosia?

Sunt mai multe statii: fie de la Agias Elenis- Old Larnaca Hospital, fie de la Finikoudes Bus Stop, care este chiar pe faleza cu palmieri.

Unde ne oprim?

In Nicosia puteti sa coborati la ultima statie, in Solomou Square (numele complet al statiei este Dionisiou Solomou Square). Autocarul mai face inca doua opriri in Nicosia, una la Nicosia General Hospital si cealalta la Archbishop Makariou C’ Avenue 1, dar sunt foarte departe de centru.

Nicosia- capitala impartita in doua
Nicosia s-a impartit in Lefkosia (apartinand Ciprului de Sud) si Lefkosa (apartinand Ciprului de Nord).

Ce vizitam?

Axa centrală a centrului istoric, Ledra Street a fost modernizata și transformata într-o zonă pietonală, cu o multitudine de magazine.

Ledra Street

Ledra Street

Muzeul de motociclete care contine peste 150 de modele de motociclete iar pretul de intrare este de 5 euro de persoana.

DSC00086

DSC00085

Muzeul se afla la cativa pasi de linea verde

DSC00089

DSC00087

Cum trecem in partea turceasca ?
-Cu pasaportul/buletinul

Strada principală – Girne Caddesi – duce la nord spre poarta Girne, cel mai bun loc pentru a începe un turul Lefkoșei.

DSC00091

DSC00092

 

Puteti ajunge direct din aceasta „piata” la Büyük Han.

DSC00093

Hanul se află în colțul de sud-vest al Pieței Asmaaltı, centrul comercial tradițional din Lefkoșa. Este cel mai mare Caravanserai din Cipru.

DSC00094

Inauntrul hanului se gasesc doua etaje, avand 68 de camere. Curtea interioara este patrata si exista multe magazine (cu suveniruri dar si cu produse traditionale), precum si cafenele. Marele Khan a suferit renovari extinse la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, iar acum este complet restaurat si arata extrem de frumos.

DSC00095

 

Moscheea Selimiye este un alt obiectiv turistic ce merita vizitat, se presupune a fi cea mai mare moschee de pe insula si este construita in stil gotic.

DSC00112

DSC00113

Biblioteca lui Sultan Mahmut al II-lea este situata în apropiere de Moscheea Selimiye, vizavi de Poarta Aziziye și a fost construita în secolul al 19-lea. Cărțile sunt în principal cuprind subiecte religioase, și scrise în arabă, turcă și persană.

DSC00114

DSC00119

Belediye Pazarı

Este vorba de… piata municipala. Mi-a placut extrem de mult sa ma „strecor” printre localnici, sa negociez si sa vorbesc turceste. Un loc foarte bine amenajat dar… multe spatii nu sunt inchiriate, astfel incat mi-a dat impresia ca ceva lipseste..

DSC00131

DSC00130

Agentia Viotop Travel are oferte speciale pentru dvs pentru acesta destinatie. Avem preturi incepand de la 390 de euro de persoana pentru a vizita Cipru, transport cu avionul, demipensune, hotel de 3*. Pentru oferte vacanta Cipru click aici.

Agentia Viotop Travel recomanda aceasta destinatie. Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati site-ul nostru http://www.viotoptravel.ro/  fie sa ne contactati telefonic la numerele de telefon: – 0731013105; 0371308970 , fie pe e-mail la: rezervari@viotoptravel.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*