12 lucruri de vazut si de facut in Insula Zakynthos

ianuarie 18th, 2016 Agentia Viotop Travel Curiozitati...din turism, Diverse...din turism, Grecia Tags: ,


 

oferte vacanta zakynthos

De ce sa optam pentru oferte vacanta Zakynthos  

Zakynthos este o mica insula greceasca de la Marea Ionică. Avand doar 410 km pătrați și 123 de coastă, este o destinație turistică bine cunoscuta. Venețienii poreclit insula în timpul ocupației lor drept „Floarea estului”.

În 1953, insula Zakynthos a fost zguduita de o serie de cutremure, care au distrus o mare parte a insulei. În orașul Zakynthos doar trei cladiri nu au fost distruse. În anul 2006, partea de vest a insulei a fost lovita de un incendiu forestier enorm. La 8 ani după incendiu, s-au mai putut vedea resturile acestui incendiu.

Aceasta insula este perfecta pentru o excursie de o săptămână. Agentia Viotop Travel recomanda aceasta destinatie iar daca doriti , puteti accesa site-ul nostru pentru Oferte vacanta Zakynthos .
Iată câteva recomandări pentru a avea o vacanta perfecta:

1. Plaja Shipwreck / Plaja Navagio

Ca sa fim clari: aceasta plaja trebuie sa fie numarul 1 pe lista dvs „ce sa facem in Zakynthos”. Este cea mai fotografiata plaja a Greciei si se afla pe majoritatea cartilor postale.

Plaja Shipwreck oferte vacanta zakynthos

Practic, acesta este un golf unde puteti ajunge doar cu barca, dar ceea ce o face atât de faimosa este barca naufragiata, care se află pe plaja. Shipwreck sau Navagio Beach poarta aceasta denumire datorita navei Panagiotis, care a naufragiat acolo în 1980 si a fost o navă contrabandista de țigări.

1.Plaja Shipwreck oferte vacanta zakynthos
Există două modalități de a descoperi frumusețea plajei.

În primul rând, puteți ajunge la plaja Navagio cu barca. Peste tot pe insula veti gasi oferte speciale pentru a ajunge cu barca. Veți plăti un bilet pentru a ajunge acolo și operatorul de turism vă va lăsa pentru o anumită perioadă de timp.

1plaja Plaja Shipwreck oferte vacanta zakynthos
În al doilea rând, puteți obține o vedere uimitoare asupra întregului golf si plajei Navagio din faimoasul punct de „belvedee” daca il putem numi asa. Acesta este situat în Anafonitria. Asigurați-vă că sunteti bine echipati, adica aveti in picioare adidasi si nu slapi deoarece drumul nu este asfaltat.

Plaja Shipwreck oferte vacanta zakynthos

2. Orasul Zákynthos (Orasul Zante )

 Orasul Zante este un oras istoric si centrul comercial al insulei. Se remarca prin prezenta arhitecturii in stil venetian, a numarului mare de centre comerciale si magazine si, bineinteles, prin portul sau unde ambarcatiunile isi asteapta turistii sa ii poarte in calatorii de neuitat. Trebuie mentionat ca arhitectura actuala a orasului este relativ noua, Zante fiind reconstruit aproape in totalitate dupa devastatorul cutremur ce a avut loc in anul 1953. Toate cladirile au fost reconstruite respectandu-se insa vechile planuri . Oferte vacanta Zakynthos

2 orasul zakynthos oferte vacanta zakynthos

2 orasul zakynthoss oferte vacanta zakynthos

3. Pesterile albasre (Blue Caves)

Pesterile albastre ale lui Volimes sunt, de asemenea, accesibile numai de pe mare, dar sunt, de asemenea o atracție turistică majoră. De-a lungul coastei de nord a insulei Zakynthos, veți găsi o mulțime de peșteri. Cea mai mare se numeste Kianoun. Ele sunt numite pesterile albastre deoarece peșterile reflectă culoarea albastră a apei. Deci, totul în peșteri pare albastru. Este într-adevăr magic.

3.pesterile albastre oferte vacanta zakynthos

3.pesterile albastree oferte vacanta zakynthos

3.pesterile albastreee oferte vacanta zakynthos

3.pesterilee albastree oferte vacanta zakynthos

4. Muzeul Bizantin

In piața principală din orasul Zakynthos, acest muzeu prezinta icoane, fresce, și sculpturi din bisericile si manastirile de pe insulă, care datează din secolul al 12-lea.

4 muz bizz

4 muzeul biza
Deschis publicului din 1960, muzeul a fost construit dupa cutremurul din 1953 si organizat dupa planurile academicianului Manolis Hadzakis. De asemenea, in muzeu se afla o macheta a orasului Zakynthos , asa cum arata el la jumatatea secolului al XX-lea, executata de artistul Yanni Manesi intre 1972 – 1986.

4.muzeul bizantin

5. Kap Keri

Kap Keri se află in sudul insulei Zakynthos. Cele doua roci Mizithres sunt spectaculoasa si daca prindeti si apusul din acel loc magic puteti spune ca ati ajuns in rai.

5..Kap Keri

5.Kap Keril

5Kap Keri

5Kap Kerii

6.Parcul National Marin Zakynthos din Laganás Bay

Parcul oferta protectie speciilor rare de flora si fauna, nu prin izolarea habitatului lor ci prin incorporarea parcului in viata de zi cu zi a insulei, o cale mai dificila dar si mult mai eficienta de protectie, rezidentii si vizitatorii deopotriva participand la acest proiect si devenind pastratori si aparatori ai ecosistemului. Oferte vacanta Zakynthos

6.parcul national

6par

6parc
Printre speciile protejate se afla broastele testoase Caretta-caretta, principala atractie naturala a insulei, o specie pe cale de disparitie care se gaseste in principal in insulele Zakynthos si Kefalonia.

7. Marathonisi

Marathonisi, numita, de asemenea, insula broastei testoase datorita formei sale de broasca, este un loc pe care trebuie sa il vizitati daca sunteți în Zakynthos. Fie că o faceti prin intermediul unui tur organizat sau închiriati o barcă și navigati acolo pe cont propriu, este un loc superb.

7Marathonisi

7Marathonisib

Aceasta insula este una dintre principalele insule care gazduieste cuiburi de Caretta Caretta. Daca sunteti suficient de norocosi, le puteți vedea la fața locului în habitatul lor natural.

7Marathonisic

7Marathonisig
Cea mai mare parte a plajei este închisă publicului, din cauza zonelor unde testoasele isi fac ciubulPuteti utiliza partea din față a plajei. Cuiburile de țestoase sunt marcate de un cadru de lemn.

7Marathonisigf

7Marathonisit

8.Askos Stone Park

Un must-do pentru iubitorii de animale, Askos Stone Park se afla în partea de nord a insulei, aproape de satul Volimes, la 30 de kilometri de orașul Zakynthos.

8Askos Stone Park
Este recomandat pentru copii – animale de aici sunt: cerbi, ratoni, păuni, și broaște țestoase, precum și ponei, magari, capre și pui. In biletul de intrare aveti incluse o hartă și o sticlă de apă și există însoțitori în parc care va pot explica ce animalele sunt și cum sa le hraniti.

8Askos Stone Parks

9. Banana-Beach

Banana-Beach este una dintre principalele plaje din Zakynthos situate în estul insulei. Practic, acesta este un plaja cu nisip, cu un bar pe plajă foarte frumos. Aveti gustări delicioase și băuturi.

9Banana-Beach

9Banana-Beachg

Dar Banana Beach este in cea mai mare parte renumita pentru activitățile sportive. Compania care organizează sporturile de apa se numeste Banana Watersports. Aceasta oferă tot felul de sporturi nautice.

 

9Banana-Beachl

9Banana-Beachr

10. Crama Callinico

Crama Callinico este un loc recomandat mai ales atunci când sunteți iubitori de vin. Este cea mai mare podgorie privată a insulei și complet deschisa pentru public.

10caa

10caaaaa

În primul rând veti merge printr-un fel de muzeu, unde vi se va arata și explica modul în care vinul a fost produs în trecut.

În al doilea rând veti merge prin vinarie in sine si veti vedea toate mașinile pentru fabricarea vinului .

10cal

10Callinico

10Callinicot

În cele din urmă, sunteți invitați să gustati vinul gratuit. Puteți încerca toate vinurile lor.

11. Insula Cameo

 

11Insula Cameo

Insula Cameo este una foarte mică insulă lângă satul Agios Sostis. Practic, este o insula privata care a primit numele de la proprietarul său. În timpul zilei, este un loc pentru a scăpa de aglomeratie, pentru că va trebui să plătiti pentru a obține accesul insula. Acesta are o plajă mică și un bar pe plajă. Dar seara, aceasta este o zonă foarte populata, cu petreceri, o multime de muzică și chiar și un spectacol de lumini.

11Insula Cameo3

11Insula Cameoa

11Insula Cameoasd6

12. Porto Vromi si Porto Limonias

Aceste două locuri sunt de fapt porturi și locuri foarte populare pentru a merge sa înotati. Ambele sunt situate pe partea de vest a insulei și sunt accesibile cu mașina.

12Porto Vromi aaa

12Porto Vromi g

In Porto Vromi nu este asa de usor de ajuns pentru că trebuie să conduceti un drum cu „obstacole” pentru a ajunge acolo.

Porto Limnionas este un loc putin mai periculos pentru inotat, pentru că nu există nici o plaja intrarea in mare este roci iar accesul poate fi foarte dificil și dureros.
Dar amandoua locatiile sunt locuri atât de frumose pentru a înoata in apa albastra si limpede.

12Porto Vromi r

12Porto Vromi y

12Porto Vromi

Daca doriti un sejur last minute early booking oferte vacanta Zakynthos, cu avion, autocar sau individual intrati pe

https://www.viotoptravel.ro/zakynthos.html

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “12 lucruri de vazut si de facut in Insula Zakynthos”

  1. Sanda Nicolae spune:

    Insula Zakynthos este o destinatie de vis, care merita vizitata. Atmosfera din taverne este tipic greceasca, cu muzica traditionala si mancare gustoasa mediteraneana. Plaje linistite, mare albastra, distractie, soare.

Leave a Reply

*