Top 10 ruine care azi sunt obiective turistice majore

ianuarie 29th, 2016 Agentia Viotop Travel Belize, Curiozitati...din turism, Diverse...din turism, E bine de stiu !!, Grecia, Islanda, Italia, Mexic, Thailanda, Turcia


 

10. Plaja Navagio, Insula Zakynthos , Grecia

Plaja Navagio este incredibil de frumoasa. Intr-un articol trecut v-am prezentat 12 lucruri de vazut si de facut in Insula Zakynthos  . Plaja Navagio se afla pe primul loc in articolul trecut. Shipwreck sauNavagio Beach poarta aceasta denumire datorita navei Panagiotis, care a naufragiat acolo în 1980 si a fost o navă contrabandista de țigări.

10Navagio-740x555

10Navagio-Photo-by-Calin-Stan

10Navagio-Photo-by-Dragan-Todorović

 

Click aici pentru Zakynthos oferte early booking 2016 . Avem preturi speciale pentru dvs pentru aceasta destinatie. Zakynthos 2 adulti,cazare, mic dejun inclus si transport cu avionul : de la  679.00 EUR

9. Kekova, Antalya,Turcia

Kekova este o mica insula – suprafata de 4,5 km² – nelocuita situata in provincia Antalya, langa statiunea Kaş, vis-a-vis de satele Kaleköy si Üçağız. Atractia turistica o reprezinta insa intreaga zona Kekova, cu suprafata de 260 km², care include cele patru orase antice Simena (satul Kaleköy), Aperlae, Dolchiste si Teimioussa (satul Üçağız).

9Kekova2

9Kekova3

9Kekova4

9Kekova-740x493

Click aici pentru oferte Antalya Early Booking 2016  . Cea mai buna oferta de vacanta Antalya 2016 : Turcia Early Booking 2016 – Antalya – Alanya – Lioness Hotel – Charter Avion Antalya 2016 (10 nopti) Bucuresti de la 393 euro, all inclusive, transport cu avionul.
8. Peninsula Fanad, County Donegal, Irlanda

O locatie incredibila la Oceanul Atlantic. Plaja din Golful Ballymastocker este certificata cu steagul albastru.

  8Fanad-Photo-by-Dominic-Kummer

8.Fanad-Photo-by-Gary-McParland-740x550

7. Tulum, Cobá, Mexic

 

La cativa km de Tulum, spre est, in directia Merida, se afla un alt sit arheologic important in Mexic, Chichen Itza. Legenda celei mai importante piramide din acest complex, Kukulcan, ofera de mii de ani un spectacol incredibil. Construita dupa o geometrie perfecta, pentru zeul Kukulcan (intruchipat de un sarpe), piramida atrage turistii in zilele echinoctiului, 21 martie si 23 septembrie, dar nu numai. An de an, in aceste zile si la o anumita ora, sarpele isi face aparitia sub forma unei umbre, coborand usor din varful piramidei. Spectacolul este extraordinar, fiind o amintire de neuitat pentru toti cei care au ocazia sa il vada.

 

7Tulum-Photo-by-Sébastien-Talbot

7Tulum-Photo-by-Wissile-Sogoyou

6. Xunantunich, Belize

Siturile arheologice de aici sunt incredibile. Pozele spun tot, nu mai e nevoie de prezentare.

6Xunantunich2

6Xunantunich3

6Xunantunich-740x555

5. Pergamon, Bergama, Turcia

Pergam este citat în cartea Apocalipsei ca fiind unul dintre cele șapte biserici din Asia. În prezent, siturile arheologice principale ale anticului Pergam se găsesc în nordul și vestul orașului modern Bergama. Aici a fost inventat pergamentul, a cărui denumire provine de la numele orașului.

Daca planificati o vacanta in Kusadasi  puteti face o oprire pentru a vizita aceste ruine magice.

 

5Pergamon

5Pergamon2

5Pergamon3

5Pergamon4

4. Jerash, Iordania

Acesta este un sit arheologic foarte bine conservat, care se intinde pe o suprafata generoasa si este cel mai bine conservat si extins oras roman din Orient. Conform sapaturilor si incriptiilor, s-a ajuns la concluzia ca orasul a fost locuit din epoca bronzului ( 3200 i. HR. – 1200 i.Hr.), a fost cucerit de Alexandru cel Mare in anul 331 i. Hr. iar in anul 63 i.Hr. a cazut sub dominatie romana. Situl orasului roman cuprinde : Coloana Corinthium, Arcul lui Hadrian, Hipodromul unde se tin zilnic spectacole cu gladiatori, legionari, care romane si tot arsenalul, Templul lui Zeus si Artemis, Forumul oval, inconjurat de colonade, Teatrul de Sud, Teatrul de Nord (Odeon) si doua bai ( desigur –nu puteau lipsi, vorbim de romani).
Cele mai multe dintre aceste monumente au fost construite in acea vreme din donatiile cetatenilor bogati.

 

4Jerash

4Jerash-Photo-by-Pepe-Alcaide

4Jerash-Photo-by-Rinske-Koster

3. Colosseum, Roma, Italia

Click aici pentru oferte de vacanta Roma 2016 . Preturi promotionale, reduceri de pana la 45% la vacante Italia 2016  . Un sejur Italia clasica,  cu autocarul de la 395 euro.

3colosseum-740x434

3colosseum-Photo-by-Photo-by-Roland-B

3colosseum-Photo-by-Ravi-S-R

Colosseumul este un monument turistic din Roma vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea. El este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut inițial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat.
2. Ayutthaya, Thailanda

Click aici pentru oferte de vacanta Thailanda 

Timp de 400 de ani, Ayutthaya a fost capitala statului triburilor thai. Privind la palatele și templele ei minunate, călătorii din Occident aveau impresia că au în fața ochilor cel mai frumos tablou pe care l-au zărit vreodată.

 

2Ayutthaya

2Ayutthaya2-740x493

2Ayutthaya3-740x491

1.Forumul Roman, Roma, Italia

Astazi, forumul cunoscut sub denumirea de Forum Romanum poate parea o colectie dezordonata de ruine si pietre pentru ochiul celor neinitiati, dar cu putina imaginatie turisitii pot vedea Imperiul Roman revenind la viata in acest loc. Parti ale multor cladiri din diverse perioade sunt vizibile. Forumul era inconjurat de temple, biserici si arcuri de triumf. Trei arcuri de triumf au fost construite la Forum Romanum. Acestea erau folosite de imparati pentru a celebra victoriile militare ale Imperiului Roman. Foarte putin se mai poate vedea din primul arc de triumf, construit de Augustus in anul 29 i.Ch.

Click aici pentruoferte de vacanta Roma 2016 .

1Forum-Photo-by-Andrea-Giuseppe

1Forum-Photo-by-Todd-Landry

Italia Early Booking 2016 – Roma – Winter Break Roma, Coasta Amalfitana Avion 2016  de la 465 euro.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*