10 suveniruri pe care le putem cumpara cand mergem in Turcia

aprilie 1st, 2016 Agentia Viotop Travel Turcia


Se spune ca cele mai bune si frumoase suveniruri sunt fotografiile din vacanta. Dar totusi, nu ne putem abtine sa nu cumparam ceva cand mergem intr-o tara straina. Majoritatea dintre noi prefera sa cumpere un cadou sau ceva pentru noi specific locului.

Daca rezervati din timp aveti parte de tarife early booking Turcia sau tarife last minute Antalya. Pentru o vacanta in Turcia de vis, Viotop Travel va pune la dispozitie o gama diversificata de oferte de vacanta pentru diferite destinatii: Bodrum, Antalya, Kusdasi, Marmaris. Cu Viotop Travel vacanta dvs in Turcia este mult mai aproape! Ofertele si sejururuile pentru Turcia sunt cu avionul sau cu autocarul. Oferta de vacanta in Turcia se poate oferi si pentru turistii care decid sa mearga  individual. Viotop Travel va ureazade pe acum vacanta placuta!

Poate multi va intrebati cand mergeti in Turcia ce puteti cumpara celor dragi sau ce suveniruri sa va cumparati dvs?

Am pregatit mai jos o lista cu cele mai interesante lucruri pe care le puteti cumpara din Turcia

  1. Covor turcesc

2011_yilinda_123_ulke_turk_halisi_kullandi_h63806

Cei care au ochiul format isi pot da seama cata munca este depusa in fabricarea unei carpete sau a unui covor turcesc. Chiar daca veti cumpara sau nu, vanzatorii din Turcia sunt extrem de amabili si o sa va ofere cu siguranta ceai turcesc sau ceai de mere in timp ce dvs va uitati la covoare.

Daca stati jumatate de ora in magazin, vanzatorul o sa va spuna ca sunteti prietenul lui cel mai bun si o sa va ofere un pret numai pentru dvs. Dupa o ora o sa va spuna ca de fapt covorul care v-a placut este promis altcuiva dar ca va place pe dvs mai mult si prefera sa vi-l vanda dvs.

Dupa o ora si jumatate petrecuta in magazin o sa cumparati covorul de mila vanzatorului, deoarece o sa aflati ca are sase copii acasa…..

Lasand gluma la o parte, un covor turcesc este un suvenir superb.

2.Rahatul turcesc

download

Ceva dulce care fie ca o sa il indragiti din prima fie o sa il urati. In Turcia veti gasi foarte multe oferte cum ar fi: cumparati 5 cutii primiti una gratis. Acest lucru o sa va usureze “munca” si o sa aduceti rahat turcesc la toti prietenii dvs.

3.Onix

PBR-ARAGONITVERDE

In cazul in care mergeti la fabrici de onix preturile sunt mai mici decat la magazine. Onixul este foarte bine vandut in Turcia si veti gasi foarte multe suveniruri fabricate din onix. Dvs trebuie doar sa alegeti culoarea, forma, marimea…

4.Ceaiul turcesc si ceai din mere

tumblr_ly39udS9td1qm970so1_1280

In cazul in care v-a placut ceaiul turcesc si doriti sa cumparati si pentru acasa, trebuie sa stiti ca acesta se poate prepara doar cu dispozitivul special de preparare. Acel ceainic turcesc. In cazul in care nu doriti sa cumparati si ceainicul, o alternativa la ceaiul turcesc ar fi ceaiul din mere. O pudra pe care o puneti in pahar si turnati apa. Nu mai trebuie sa adaugati zahar si este chiar bun la gust.

5.Narghilea

1

Chiar daca narghileaua este originala din India, a fost :preluata” si de turci. Daca ati fumat narghilea cu diferite arome in barurile turcesti si v-ati dori sa cumparati una pentru acasa, trebuie sa stiti ca gasiti nargilele si mai micute, pe care vanzatorii vi le vor ambala foarte bine pentru a le putea transporta in bagaje.

6.Ochiul lui Allah sau “ochiul rau”

11

Aceasta amuleta folosita impotriva “ochiului rau” este foarte raspandita pe teritoriul Turciei. Se gaseste practic peste tot: femeile o folosesc pe post de bratara, cercei sau coliere. Tot in Turcia, amuleta poate fi vazuta agatata deasupra usii caselor, a birourilor, chiar si in masini. Mamicile le agata bebelusilor in piept acest ochi albastru. Amuleta exista sub diferite forme, insa de obicei ea este rotunda. Denumirea turceasca data acestei amulete care protejeaza o persoana impotriva „ochiului rau” sau a deochiului cum se spune la romani este „nazar boncuk”.

7.Colonie din lamaie

0

Poate ati vazut peste tot in Turcia sau chiar in serialele turcesti cum turcii folosesc aceasta colonie.

Are mai multe intrebuntari. In primul rand impotriva tantarilor. De asemenea, aceasta colonie este reconfortanta. De multe ori in autobuze cand urcati sau cand coborati vi se va da aceasta colonie pentru a va improspata. Deci…un suvenir interesant ar putea fi aceasta colonie turceasca.

8.Piele

00

Pielea turceasca este de calitate si puteti cumpara incepand de la haine din piele pana la jachete, curele, genti, portmonee.

 9.Aur

Veti descopei ca majoritatea magazinelor care vand aur nu au preturile afisate. Asta deoarece puteti negocia. Da! In Turcia cam totul se negociaza.

10.Cafeaua turceasca

Nu puteti pleca din Turcia fara a cumpara cafea turceasca. Fie pentru prieteni, fie pentru dvs o pungulita de cafea turceasca poate aduce multa voie buna.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*