Care sunt motivele pentru care merita sa alegem Grecia?

octombrie 30th, 2012 Agentia Viotop Travel Grecia


Cu insulele sale splendide şi peisajele aproape nepământene, Grecia este fără îndoială una dintre cele mai frumoase destinaţii pentru vacanţa de vară. În caz că frumuseţea ei covârştitoare nu este un argument convingător să alegi Grecia ca loc de vacanţă, iată 6 motive care te vor convinge că este cea mai bună destinaţie.

1. Este ieftină.

Încercată de faliment anul trecut, când preţurile vacanţelor au scăzut cu mai bine de 50%, protestele recente  din Atena menţin Grecia la acelaşi nivel accesibil pentru turişti. Astfel, litoralul grecesc este mai ieftin în acest an decât Turcia şi, în unele cazuri, mai ieftin chiar decât litoralul autohton. De exemplu, tariful unui sejur de opt zile costă începând de la 30 de euro de persoană, fără transport în schimb. În plus, la agenţiile de turism poţi găsi numeroase oferte şi promoţii last minute extrem de avantajoase.

2. Este ospitalieră

După Turcia, Grecia este, după criteriile proprii de evaluare, a doua cea mai ospitalieră ţară dintre vecinii noştri. Localurile lor primitoare, restaurantele generoase, serviciile hoteliere aproape ireproşabile, prin toate acestea grecii arată că sunt plini de curtoazie şi amabilitate. Spre deosebire de serviciile de pe litoralul românesc, pentru ei, „străin” este sinonim cu „musafir”.

3. Vizitezi minunile antice

Este una dintre singurele patru ţări – Turcia, Egipt şi Irak- care se află pe harta turistică a lumii datorită celor şapte minuni străvechi care se găsesc aici.  Poate că un monument antic nu este neapărat cea mai captivantă atracţie într-o vacanţă de vară, dar până nu riscă să dispară de tot cu timpul, încă mai ai şansa să vezi aceste construcţii magnifice ale omenirii.
Din măreaţa statuie ridicata lui Zeus la Olympia, mai poţi vizita astăzi doar soclul.

4. Plaje nesfârşite
Este una dintre puţinele ţări unde poţi alege să faci plajă pe trei litoraluri diferite, Grecia având deschidere la trei mări importante, Egee, Ionică şi Mediterană. Dacă mai adaugi şi cele aproximativ 3000 de insule pe care le deţine, fie şi dacă toţi europenii ar alege Grecia în aceeaşi vară, tot ai avea unde să îţi aşezi prosopul.

5. Cea mai bună perioadă

Mult mai toridă decât vara noastră caniculară, Grecia îţi conferă un sejur exotic, cu siguranţă, şi tropical, cel mai probabil, dacă alegi să te bronzezi în mijlocul verii.
Prin urmare, cea mai prielnică perioadă pentru un sejur relaxant aici este începutul lunii iunie, la început de sezon, când totul este verde, preţurile, mici, oamenii, amabili, iar staţiunile nu sunt pline ochi de turişti.

6. Poţi ajunge cu maşina
Dacă ai rău de avion, poţi alege un itinerariu mai captivant, pe patru roţi. Dacă nu ţi-ai testat încă răbdarea la volan sau nu ai plecat niciodată cu maşina într-un sejur în străinătate, iată un prilej bun şi o destinaţie accesibilă.
Poţi alege o drumeţie captivantă prin Bulgaria sau ceva mai lungă, prin Serbia şi Macedonia.

Sursa: Unica.ro
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*