Sosul tatichi, rahatul turcesc sau „all inclusive-ul” litoralului bulgaresc….oare ce prefera romanii ?

octombrie 29th, 2012 Agentia Viotop Travel Diverse...din turism


Un studiu realizat de 360insights pentru Business Magazin arată care sunt destinaţiile de vacanţă preferate de românii care-şi petrec concediile în afara ţării. În condiţiile în care dificultăţile economice şi-au pus amprenta pe bugetele dedicate concediului, 42% dintre români au renunţat la acesta pe perioada verii.

Dintre cei care nu-şi refuză, totuşi, un concediu, doar circa un sfert (26%) aleg să-şi petreacă vacanţele peste hotare, spune Manuela Dănilă, senior research executive în cadrul companiei de cercetare de piaţă 360insights.

Grecia se află pe primul loc în topul ţărilor preferate de români ca destinaţii de vacanţă (19%), fiind urmată în clasament de Bulgaria – destinaţia de concediu preferată de 18% dintre cei intervievaţi.

Topul este continuat de Spania, o ţară în care aleg să-şi petreacă concediul 14% dintre români, şi Italia – destinaţia pe care o aleg 13% dintre români. Pe de altă parte, 7% dintre români aleg Franţa ca loc în care să-şi petreacă un concediu, în timp ce 5% dintre români preferă să-şi petreacă vacanţa în Germania.

Turcia este aleasă de 4% dintre români ca destinaţie de vacanţă. O situaţie similară este întâlnită în cazul Ungariei, care este preferată pentru concedii tot de 4% dintre români. În schimb, 3% dintre români aleg Austria pentru a-şi petrece vacanţa, în timp ce 3% merg în Anglia în concediu. Egiptul este ales tot de 3% dintre români ca destinaţie de vacanţă.

Doar 2% dintre români preferă Tunisia pentru a-şi petrece concediile şi în aceeaşi situaţie este şi Canada, o ţară în care 2% dintre români aleg să-şi petreacă vacanţa.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 800 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 64 ani, reprezentativ la nivel urban. (Madalina Cerban, madalina.cerban@mediafax.ro)

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*