Ce nu trebuie ratat daca ajungem sa vizitam Indonezia?

noiembrie 27th, 2012 Agentia Viotop Travel Curiozitati...din turism Tags:


Indonezia este o tara foarte mare, atat in populatie, cat si ca marime, cu o diversitate culturala si geologica impresionanta. Indonezia are 18.110 insule, dintre care 6.000 sunt locuite, fiind cel mai mare arhipelag din lume. Tara are o populatie de 240 milioane de oameni, derivati din 300 grupuri etnice si care vorbesc 250 limbi diferite. Desi Bali este cea mai populara destinatie de vacanta, Indonezia are multe alte atractii fascinante.

Lacul Toba

Lacul Toba se afla pe insula Sumatra si este un imens lac vulcanic cu o lungime de 100 km si o latime de 30 km. Lacul Toba s-a format in urma unei eruptii vulcanice care a avut loc in urma cu 7.000 ani, iar studiile sustin ca doar cateva sute de oameni au supravietuit catastrofei. In mijlocul lacului Toba se afla insula Pulau Samosir – cea mai mare insula dintr-o insula – si are 2 lacuri. Pe langa vizitarea insulei si admirarea peisajelor superbe, turistii vin aici pentru a se relaxa si pentru a inota in apele calde ale vulcanului.

Tanjung putting

Parcul National Tanjung Putin se afla pe insula Borneo din provincia indoneziana Central Kalimantan. Parcul este o populara destinatie ecoturistica, unde multe agentii turistice ofera excursii pentru a vedea viata salbatica si animalele care locuiesc aici: pitoni, ursi, leoparzi si urangutani. Din pacate, parcul este amenintat de exploatarile forestieree ilegale.

Valea Baliem

Valea Bailem se afla in vestul Noii Guinee si ofera o idee despre cum era viata in epoca de piatra. Valea a devenit cunoscuta abia in 1938, cand un zbor de recunoastere a descoperit o populatie de agricultori. Wamena este punctul de pornire al drumetiei prin minunatii munti, rauri curgatoare si saturi tribale.

Muntele Bromo

Gunung Bromo este un vulcan activ si face parte din masivul Tengger, situat in partea de est a Java. La 2.329 m, Gunung Bruno nu este cel mai inalt varf, dar este cel mai cunoscut. Zona este una dintre cele mai vizitate regiuni din Indonezia datorita peisajelor ireal de frumoase, a cetei ce inconjoare muntii si a varfului care elimina fum alb in continuu.

Bunaken

Localizata in partea de nord a insulei Sulawesi, Bunaken este cea mai faimoasa si frumoasa zona pentru scuba diving si snorkeling. Insula face parte din parcul marin Bunaken, unde turistii pot admira peste 70% din toate speciile de pesti ce populeaza Oceanul Pacific. Cea mai buna perioada pentru scufundari este intre lunile aprilie – noiembrie.

Torajaland

Torajaland (Tana Toraja) se afla in zona de sud a regiunii Sulawesi si este locul in care traieste populul Toraja. Locatia este faimoasa pentru casele cu acoperisuri spectaculoase si pentru ritualurile funerare dezgustatoare, dar impresionante. Dupa ce o persoana moare, corpul este pastrat timp de mai multi ani, dupa care urmeaza serviciile funerare, care pot dura chiar si cateva zile. Abia dupa, trupul este ingropat intr-o pestera sau intr-o scorbura de copac.

Insulele Gilli

Lombok este o populara destinatie turistica, iar insulele Gilli formeaza un arhipelag format din 3 insule: Gili Trawangan, Gili Meno si Gili Air. Atmosfera de pe insule este foarte relaxata, cu baruri cafenele construite pe plaja, unde se asculta muzica reggae. Insulele sunt cunoscute pentru lipsa masinilor si a motocicletelor, modalitatile de deplasare fiind bicicleta, mersul pe jos si barcile.

Parcul National Komodo

Parcul National Komodo se afla pe insulele Lesser Sunda si include 3 insule mari (Komodo, Padar si Rincah) si alte 26 mai mici. Parcul este numit dupa Dragonul Komodo, cea mai mare reptila din lume care poate creste in lungime pana la 3 metri si poate cantari peste 70 kg. Desi Komodo mananca ramasitele animalelor moarte, sunt predatori formidabili si vaneaza pasari si mamifere. Atacurile asupra oamenilor sunt foarte rare.

Borobudur

Borobudur se afla la 40 km nord de Yogyakarta (Java) si este unul dintre cele mai faimoase temple buddhiste din lume. Borobudur a fost ridicat intre secolele VIII – IX, iar constructia sa a durat 75 ani si au fost folosite peste 2 milioane de blocuri de piatra. Templul Borobudur a fost abandonat in secolul XIV din motive inca necunoscute si a fost ascuns in jungla, sub straturi groase de cenusa vulcanica. Astazi, templul Borobudur este una dintre cele mai cautate si apreciate atractii turistice din Indonezia.

Bali

Bali este una dintre cele mai populare si ai frumoase destinatii de vacanta din lume si castiga constant premii in turism. Panoramele variate si superbe, litoralul cu forme neregulate, plajele tropicale, terasele cu culturi de orez si dealurile vulcanice formeaza un fundal pitoresc, cu influente spirituale si unice pentru cultura Hindu. Combinatia de oameni prietenosi, cultura magnifica imbinata cu plajele superbe, ideale pentru surf si scuba diving transforma Bali in atractia numarul 1 din Indonezia.

Sursa:http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/10-atractii-de-top-din-indonezia/

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*