Cele mai faimoase 10 muzee din lume

noiembrie 9th, 2012 Agentia Viotop Travel Curiozitati...din turism, Egipt, Franta, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Rusia, S.U.A, Spania


Nevoia de a colectiona lucruri frumoase si cu importanta vine din istoria noastra. Muzeele nu doar expun cele mai reusite opere de arta, ci le si pazesc pentru generatiile urmatoare. Fiecare oras are muzee cu insemnatate si patrimoniu interesant, insa doar cateva muzee din lume se bucura de prestigiu la nivel mondial.

Muzeul National Tokyo

Deschis in 1872, Muzeul National Tokyo este cel mai vechi si mai mare muzeu din Japonia. Patrimoniul muzeului se concentreaza pe arta japoneza antica si asiatica, de-a lungul Drumului Matasii. Muzeul expune si o colectie superba de arta greco-buddhista.

Rijksmuseum, Amsterdam

Cel mai frumos muzeu din Amsterdam este Rijksmuseum, ce a reusit sa adune, de-a lungul timpului, peste 7 milioane de lucrari de arta si tezaur. Din pacate, vizitatorii pot vedea doar o parte din aceasta bogatie culturala.
Muzeul este deschis in fiecare zi, intre orele 09.00 – 18.00. Copiii si studentii sub 18 ani au intrarea gratuita, iar adultii platesc 12.50 euro. Detinatorii de Amsterdam Pass platesc 6.25 euro.

Prado, Madrid

Museo del Prado este cel mai mare muzeu de arta din lume si una dintre cele mai faimoase atractii ale Madridului. Muzeul a fost construit la sfarsitul anilor 1700, in timpul domniei regelui Charles III, care a dorit sa creeze un monument spectaculos.
Adultii platesc 8 euro pentru a intra la Museo del Prado. De intrare gratuita beneficiaza: copiii sub 18 ani, adultii membri ai Uniunii Europene ce au peste 65 ani, studentii UE sub 25 ani. Urmatoarele categorii beneficiaza de reducere de 50% si platesc 4 euro pentru vizitarea muzeului: cetatenii UE cu familii numeroase, studentii sub 25 ani care nu fac parte din UE si detinatorii cardului pentru tineri.

Museo Nacional de Antropología, Mexico City

Museo Nacional de Antropología contine numeroase artefacte arheologice din perioada pre-columbiana din Mexic. Deschis in 1964, din patrimoniul muzeului amintim de piatra civilizatiei Olmec si de Sacred Cenote de la Chichen Itza. Cel mai faimos artefact este Piatra Soarelui, care, desi nu a fost folosita drept calendar, are 20 de semne.

Muzeul Guggenheim, Bilbao

Creat de Frank Gehry, muzeul Guggenheim din Bilbao, Spania, este o cladire spectaculoasa, cu forme futuriste. Designul modern, format din placi de titaniu, aminteste de gratia vaselor ce erau ancorate in portul din Bilbao. Muzeul Guggenheim prezinta mereu expozitii de arta ale artistilor spanioli si internationali.

Muzeul Hermitage, Sankt Petersburg

Muzeul Hermitage a fost fondat in 1764 de Ecaterina cea Mare si este gazduit in interiorul Palatului de Iarna. Muzeul are un patrimoniu impresionant format din peste 3 milioane de piese de arta, multe dintre ele apartinand renumitilor artisti: Rembrandt, Da Vinci, Michealangelo sau Reubens.

Muzeul Britanic, Londra

Deschis in 1753, Muzeul Britanic se axeaza de evolutia si cultura rasei umane. Patrimoniul sau include peste 7 milioane de obiecte din toate continentele, care ilustreaza si documenteaza istoria culturii umane, de la origini pana in prezent. Aici veti gasi Piatra Rosetta (cheia pentru descifrarea hieroglifelor) si cea mai mare colectie de mumii, dupa Egipt.

Muzeul de Arta Metropolitana, New York

Muzeul de Arta Metropolitana, cunoscut si sub numele de Met, se afla in apropiere de Central Park din New York. Cladirea in care se afla muzeul impresioneaza prin arhitectura gotica si are o colectie de peste 2 milioane de opere de arta. Deschis in 1872, Met are 2 etaje cu sute de camere ce prezinta istoria omului din jurul lumii. Met acopera toate formele de arta, iar de-a lungul anului, aici au loc tot felul de evenimente de marca.

Muzeul Vatican, Roma

Vaticanul este cel mai mic stat din lume, are numai 50 de hectare si este o teocratie cu putin peste 550 de cetateni, in frunte cu Papa. Cele mai cunoscute obiective turistice sunt: ceel 10 muzee impresionante, Catedrala Sf. Petru, Capela Sixtina, gradinile luxuriante, apartamentele cu fresce de Fra Angelico, Rafael si Pinturicchio.

Muzeul Egiptean de Antichitati, Cairo

Muzeul Egiptean de Antichitati este, cu siguranta, unul dintre cele mai impresionante muzee pe care le veti fi vizitat. Cu un numar de 107 camere, muzeul are un patrimoniu fabulos de peste 120.000 de piese. Fara dubiu, cea mai faimoasa este colectia lui Tutankhamun, care prezinta bijuterii masive din aur, vaze de alabstru. Deosebita este celebra Masca de Aur a lui Tutankhamun, care acoperea bandajele ce infasurau fa?a regelui. Masca cantareste 11 kg si este confectionata din aur masiv si se crede ca reprezinta fidel fata regelui.

Luvru, Paris

Luvru, cel mai mare muzeu din lume, gazduieste una dintre cele mai importante colectii de arta si antichitati cu nu mai putin de 350.000 de exponate inestimabile. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Venus din Milo si Mona Lisa. Deschis in 1793, muzeul Luvru are expozitii ce provin din Egiptul antic, Grecia, Roma, Europa medievala si Franta din timpul lui Napoleon.

Sursa:http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/10-cele-mai-faimoase-muzee-din-lume/

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*