Cum a evoluat turistul mondial in 2012?

noiembrie 8th, 2012 Agentia Viotop Travel Diverse...din turism


Numărul sosirilor turistice internaţionale a crescut cu 4% în primele 8 luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă un plus de 28 de milioane de turişti la nivel mondial, potrivit celui mai recent Barometru realizat de Organizaţia Mondială a Turismului, dat publicităţii pe 5 noiembrie.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului, în primele 8 luni ale acestui an s-a înregistrat un număr record de 705 milioane de turişti internaţionali, şi în acest context OMT rămâne încrezătoare că până la sfârşitul anului 2012 numărul turiştilor internaţionali va ajunge la 1 miliard.

Rezistenţa turismului internaţional în contextul unei economii incerte continue este confirmată şi de statisticile pozitive referitoare la încasările din turism şi la volumul cheltuielilor efectuate de turiştii internaţionali în 2012.

“Creşterea înregistrată în 2012 reprezintă un rezultat foarte bun având în vedere situaţia economică globală. Trebuie să rămânem prudenţi totuşi, pentru că am observat de asemenea anul acesta câteva luni mai slabe din punctul de vedere al performanţei în turism, un trend negativ care s-ar putea reîntoarce până la sfârşitul anului”, a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.

Creşterea din turism a încetinit la nivel mondial, în lunile iunie şi iulie, comparativ cu primele 5 luni ale anului, însă şi-a revenit în luna august, când s-a înregistrat o creştere de 4%, un rezultat pozitiv, aceasta fiind luna care totalizează cel mai mare volum al turiştilor internaţionali din acest an.

Pentru întreg anul 2012, Organizaţia Mondială a Turismului estimează o creştere de 3% până la 4%, însă prevede o încetinire a cererii în 2013, când creşterea estimată este de 2% până la 4%.

Pe regiuni, anul acesta creşterea a fost mai puternică în Asia – Pacific şi Africa, acestea fiind urmate de cele 2 Americi şi apoi de Europa. Orientul Mijlociu a continuat să arate semne de revenire, rezultate promiţătoare fiind înregistrate în special în Egipt. Europa şi-a consolidat creşterea record din 2011 în ciuda crizei din zona Euro, şi a înregistrat o creştere de 3% în primele 8 luni. Rezultatele au fost peste medie în Europa Centrală şi de Est (+9%), în timp ce Europa de Vest a înregistrat o creştere de doar 3%, Europa de Sud de doar 1%, iar Europa de Nord de doar 0,2%.

Încasările din turism au crescut semnificativ în 2012

În top 10 pieţe internaţionale cu cele mai mari încasări din turism, veniturile au crescut semnificativ anul acesta, astfel: în Hong Kong (China) încasările au crescut cu + 17%, în Statele Unite ale Americii au crescut cu + 8%, în Germania cu +7%, Franţa +5% şi Marea Britanie +4%.

O altă serie de destinaţii importante au raportat o creştere semnificativă a veniturilor în 2012, printre care Japonia + 48%, Suedia, +26%, Africa de Sud + 26%, Republica Coreea +26%, India +23%, Polonia +19%, Thailanda +17%, Rusia +16%, Egipt +13%, Republica Cehă +13%, Taiwan +11%, Singapore +10% şi Croaţia +10%.

Turiştii din China, Rusia şi SUA, cei mai cheltuitori în 2012

În ceea ce priveşte primele 10 ţări la capitolul cheltuieli efectuate pe călătorii în străinătate, creşterea a fost de asemenea semnificativă: China + 30%, Rusia +15%, USA +9%, Canada +9%, Germania + 5% şi Australia +4% precum şi Japonia, unde creşterea de 7% confirmă revenirea acestei pieţe. Urmând un declin în ultimii ani, Marea Britanie a înregistrat o creştere modestă de doar 2% în ceea ce priveşte cheltuielile efectuate de turişti în străinătate, în timp ce atât Italia cât şi Franţa au înregistrat scăderi ale cheltuielilor alocate de cetăţeni pe călătorii internaţionale.

Sursa: http://horeca.ro/articole/turism/2753-cum-a-evoluat-turismul-mondial-in-2012-.html

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*