Unde gasim cele mai bune izvoare termale din lume?

noiembrie 19th, 2012 Agentia Viotop Travel Canada, Chile, Curiozitati...din turism, Islanda, Japonia, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Peru


 Multi dintre noi isi planifica vacantele astfel incat sa puncteze cat mai multe lucuri. Le plac izvoarele termale si SPA-urile ca o modalitate de relaxare. Izvoarele termale sunt un adevarat dar al naturii. Iata cateva dintre cele mai recomandate.

Anglia
Poate nu te gandesti la Anglia ca un punct aparte pentru a descoperi izvoarele termale insa o vizita in orasul Bath iti va schimba parerea. Locul este popular datorita bailor romane si a piscinelor cu apa termala. Aceste izvoare termale istorice sunt cele care produc cea mai fierbinte apa geotermala.

Noua Zeelanda

Majoritatea izvoarelor termale din Noua Zeelanda pot fi gasite in zona Taupo, in partea de nord. Dintre aceastea, cele mai apreciate sunt izvoarele Rotorua si Whakarewarewa. Alaturi de portia de relaxare oferita de acesta vei avea parte si de peisaje care iti vor taia respiratia.

Japonia
Japonia este cunoscuta in lumea intreaga pentru izvoarele sale termale. In orasul Beppu este inregistrat pana in prezent un numar de 3.000 de izvoare care produc peste 420 de galoane de apa fierbinte in fiecare secunda.

Taiwan
Insula frumoasa, cum era numele de odinioara al Taiwanului are peste 100 de izvoare termale fiecare mai alftel decat celalalt. Situata intr-o zona de coliziune tectonica, insula a dezvoltat un mediu aparte ce produce aceste izvoare termale speciale. Cele mai frecventate sunt Beitou, Guanziling, Maolin, majoritate situate in zona muntoasa.

Chile
Chile are unele dintre cele mai bune izvoare termale din intreaga America de Sud, raspandite in numar de 300 pe intreaga regiune. Cel mai cunoscut si popular este Linquine, sursa cea mai mare de apa geotermala.

Islanda
Daca numele tarii te duce cu gandul la peisaje inghetate si mult frig, afla ca Islanda este chiar foarte cunoscuta pentru baile geotermale si izvoarele termale. Unul dintre cele mai apreciate este Laguna Albastra, situat in apropiere de Grindavik.

Canada
Printre cele mai populare izvoare termale din Canada sunt cele situate in partea de vest a Columbiei Britanice si Alberta. Printre acestea se numare Izvoarele Fairmont si Izvoarele Alberta Banff.

Costa Rica

Cea mai vizitata destinatie pentru izvoare termale din Costa Rica este Parcul National din Guanacaste. Aici poti alege intre izvoare de sulfurice, geotermale sau de namol.

Peru
Pentru cele mai vechi izvoare ale locului va trebui sa ajungi in orasul Cajamarca. Cele mai populare insa se afla in zona Machu Picchu. Acestea sunt numite de localnici Aguags Calientes care inseamna Apele Calde.

Sursa:http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/afla-unde-gasesti-cele-mai-bune-izvoare-termale-di/

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*