Infotrip Grecia, octombrie 2013

octombrie 16th, 2013 Agentia Viotop Travel Info-tripuri


Infotrip GRECIAAAA….intre 2 si 13 ale lunii octombrie…intre Marea Ionica si Marea Egee….intre autocar si ferryboat…intre 30 grade soare puternic si 10 grade ploaie torentiala…intre cazari la studiouri cu chicineta si hotel de 4* (criteriile mele strict personale il clasifica la 5* :D)…..intre “Kalimera” si “Kalispera”….intre zile pline si nopti mai pline decat ziua :D….si chiar daca pare doar un cliseu, gandesc si zic…O EXPERIENTA UNICA !!

Si totusi, de punctat sunt locurile deosebite unde am avut ocazia sa calcam….in ritm de sirtaki, cu pofta de giros si tzatziki, fredonand “Maria me ta kitrina” sau de ce nu…”vorbind cu luna” :)), ….cu dorinta de cunoastere si exploatare….cu un gol imens  in stomac (resimtit atat de catre cei care nu s-au alimentat bine dimineata dar si de catre cei carora “noul” le creaza aceasta senzatie….ma enumar printre ei).

Intre insule si continent, peisaje care ne taie respiratia….de ce-am avea nevoie de aparate de fotografiat profesionale, cand aici peisajul face toata poza si nu tehnologia ? 🙂 ….zambete pe fetisoarele noastre, pentru ca bucuria sufleteasca se manifesta si pe exterior.

Insula Lefkada, cu aerul ei tradiotional si authentic, plaje cu ape de-un albastru turcoaz inconjurate de stanci, Porto Katsiki,  Egremni, Manastirea Faneromeni, capitala Lafkas unde ne-am pierdut prin magazinele de souveniruri, Ag. Nikitas cu propriile plaje dar de unde ajungem cu usurinta la Mylos si Kathisma, cocheta si micuta statiune Vasiliki, cosmopolitul Nidri unde noptile ni s-au parut mai lungi decat ziua…

Inca nu parasim Marea Ionica ( sau “a lui Ionica” cum le place altora sa zica :)….ne mutam doar un pic mai la sud….

Insula Zakynthos, cu testoasele ei Caretta-Caretta, pe care DAAA, le intalnim….in toate magazinele de souveniruri, sub toate formele :d…Boemul oras Zante- capitala insulei si dealul Bohali pentru o panorama asupra acestui oras, animatul Laganas, cunoscuta statiune Argassi, cel de-al doilea port ca marime Ag. Nikolaos, si cea care mi-a intrat la suflet…Tsilivi. Multe, dar in acelasi timp putine…ne intoarcem aici pentru Navagio si Pesterile Albastre, da? 

Insula Evia, Insula Ithaka, Insula Kefalonia cu pitorescu sat Fiskardo, Insula Scorpions cunoscuta ca insula lui Onassis.. ..si nu in cele din urma, draguta statiune Tolo, unde am surprins razele soarelui scaldandu-se in Marea Egee la rasarit.

Si  da, recosc, m-am indragostit de ea si vreau sa revin in Parga….de ce? Pentru ca pot imbina plimbarile in natura cu zilele insorite de plaja si plimbarile nocturne pe faleza din zona portuara…iar pentru o panorama deosebita asupra statiunii,  Castelul Venetian va vine in ajutor, pentru ca este construit in cel mai inalt punct al statiunii.

Si daca am inceput cu drepul, si am descoperit o statiunea care mi-a intrat la suflet ( Statiunea Sivota, cu un aer cochet…plimbare cu barcuta pe mare, incursiune in atmosefra greceasca) sa incheiem apoteotic experienta noastra cu o alta statiune care cu siguranta pentru cateva secunde a stagnat in mintea fiecaruia dintre noi ca o posibila destinatie pentru vacanta 2014…statiunea Kamena Vourla.

Si ce-ar fi Grecia fara Atena?…Ar fi ca drapelul fara culoarea albastra, ca mancarea fara tzatzichi sau ca serile grecesti fara zorba J)). Asa ca, bifam si Atena. Un tur pietonal unde am surprins principalele puncte de interes (Acropolele, Stadionul Kalimarmaro, Teatrul lui Dyonissos, Templul lui Zeus Olimpianul etc) si bonus 1h si 30 min timp liber, din care primul sfert de ora l-am pierdut pentru a ne stabili cum sa profitam mai bine de timp, urmatorul sfert s-a dus rapid..deeh, nevoile fiziologice (la “food&beverage” ma refer :D)…au mai urmat cateva cumparaturi rapide prin bazaar…si gata, parca si aud “Haideti, haideti pleaca autocarul !! “

Si daca zilele au fost atat de incarcate….de ce sa nu ne relaxam fizic si psihic in cadrul unor seri grecesti…ca naaa…doar ne era dor de muzica greceasca, dansurile grecesti si mancarea lor traditionala…. si parca aceste seri grecesti se lungeau mai mult decat ar fi trebuit dar in acelsi timp treceau mai repede decat ne-am fi dorit….mdaaa, momente de “socilaizare” le-as numi eu, de aprofundare a cunostintelor dobandite pe parcusrul zilei J… vitale pentru un infotrip complet.

Deja MI-E DOR…de GRECIA, de tot ce-am vazut si ce-as mai fi avut de vazut (stiu, ciudat sa-mi fie dor de ceva ce n-a avut loc)…mi-e dor de voi toti…de la colegele de camera pana la persoanele cu care am avut cel mai neinsemnat contact…de la ghizi pana la soferi…de la fetele din echipa agentiei organizatoare  pana la proprietarii unitatilor de cazare sau angajatii tavernelor, cu care ne chinuiam sa “rupem” cateva cuvinte in greaca, pentru a le intoarce cumva ospitalitatea si amabilitatea cu care ne intampinau…..Si chiar daca nu imbratisez cu drag transportul cu autocarul, imi va fi dor de dansurile din autocar si inca mai sunt dimineti in care astept sa aud : ”Buna dimineata…pe partea dreapta puteti vedea…..” 🙂

Hmmm…..si oare sunt singura care am impresia ca am lasat ceva acolo si ca, obligatoriu, TREBUIE SA MA INTORC???

ATENA KEFALONIA KEFALONIA-FISKARDO LEFKADA-NIDRI LEFKADA-PORTO KATZIKI PARGA SIVOTA TOLO ZAKYNTHOS - ZANTE

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*