Insula Mallorca – un colt de Paradis!

februarie 27th, 2014 Agentia Viotop Travel Spania Tags: , , , ,


Mallorca este cea mai mare insula spaniola, face parte din arhipelagul Insulelor Baleare, si este localizata in partea de vest a Marii Mediterane, intre Ibiza si Menorca, la circa 170 km de coasta unde este situata Barcelona.

 

Are o suprafata de 3640 kmp, 110 km lungime si 76 km latime (intre N si S). Mallorca este divizata in sase regiuni geografice: Region Palma, Region Serra de Tramuntana, Region Raiguer, Region Pla de Mallorca, Region Llevant, Region Migjorn. Capitala insulei, Palma, este si capitala regiunii autonome a Insulelor Baleare.

Coastele si golfurile marginite de palmieri si lanturile muntoase din interiorul insulei cu inaltimi de pana la 1.500 m compun un peisaj deosebit, care atrage numerosi turisti pe insula cea mai cunoscuta din arhipelagul Baleare.

clip_image002

2.Mijloace de acces

-Cu avionul

Avionul este cea mai rapida si confortabila cale de a ajunge in Palma de Mallorca. In fiecare saptamana, in timpul sezonului estival, de pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pleaca chartere spre aceasta destinatie insorita. Calatoria dureaza aproximativ 3 ore si jumatate, oferte vacanta Mallorca

3.Plaje

 Mallorca are plaje superbe atat in sud cat si in nordul insulei.

Iata cele mai bune plaje:

-Alcudia Beach – in nordul insulei

-Es Carbo Beach – in sud – est, in Colonia de Saint Jordi

Cala Agula Beach – in nordul insulei

Cala Deia Beach – in vestul insulei

-Cala Formentor Beach 

-Playa de Palma

-Port de Pollensa Beach

-El Arenal
Este cea mai lunga plaja de pe Mallorca cu nisip fin alb si apa marii cri stalina, cu valuri nu foarte puternice.
Playa de Palma
Cu un nisip alb si fin, se afla foarte aproape de capitala insulei Mallorca, intre C’an Pastilla, in vest, si El Arenal, in est. Foarte multi turisti vin sa-si petreaca vacanta aici, lucru vizibil si in diversele tipurile de baruri, pub-uri si restaurante existente in statiune.

 clip_image002

Ca’n Pastilla este situata in continuarea plajei El Arenal, in apropierea Clubului Maritim din Sant Antoni de la Platja, are o lungime de 270 m si o latime de 65 m; nisipul (alb si fin) la fel ca si apa (cu valuri linistite) sunt de mare calitate.
Es Trenc
Cea mai apreciata dintre plajele Mallorcai in acest moment, conform clasamentului TripAdvisor pe 2013, El Trenc este una dintre plajele de nudisti din Mallorca. Lunga de 2 km, cu nisip fin, plaja se afla foarte aproape de Colonia de San Jordi, in sudul insulei.

clip_image002

Magalluf
Plaja Magaluf este o fasie lunga de nisip, cu lungimea de 850 m si latimea de aproximativ 35 m. Vizavi de plaja, la distanta de 1 km de tarm, poti vedea insula La Porrassa, care a devenit o adevarata atractie turistica.

Cala Mayor
Aflata la vest de capitala Palma de Mallorca, Cala Mayor beneficiaza de o plaja lata, cu nisip fin si ape limpezi.
Paguera Torá este destul de ingusta (180 m – lungime, 65 m – latime), iar vegetatia de pini maritimi ajunge pana la plaja din nisip alb si fin. Desi valurile nu sunt foarte puternice, se poate practica cu succes windsurf-ul.
Peguera Plamira este cea mai mare dintre plajele din Peguera. Are 570 m lungime si 40 m latime, este formata din nisip alb si fin. Centrul urban si faleza ofera o multitudine de servicii: restaurante, baruri, magazine, inchiriere de sezlonguri si umbrele.
Peguera Romana dispune de toate serviciile specifice unei plaje: sezlonguri, inchiriere de hidrobiciclete. Plaja din nisip alb si fin, cu o lungime de 85 m si cu o latime de 60 m, se bucura de o frumoasa vegetatie de pini maritimi care ajung pana aproape de mare.

clip_image002

Canyamel este cea mai mare plaja din zona cu acelasi nume si este situata intr-un golf marginit de doua capuri, la poalele unei zone rezidentiale. Plaja, din nisip alb si fin, cu valuri moderate, are lungimea de 290 m si latimea de 80 m.
Platja de Muro, situata intre Casetes de Capellans si Playa des Drag, este o plaja din nisip alb si fin (4.200 m – lungime, 70 m – latime), cu ape nu foarte adanci.
Cala Figuera, situata in zona Cabo Formentor, formata din nisip alb si fin (50 m – lungime, 40 m – latime), cu valuri moderate, ofera o panorama extraordinaraclip_image002

 4.Statiuni

Sud-vest, sud: Paguera, Port D’Andratx, Santa Ponca, Magaluf, Palmanova, Playa de Palma, Portal Nous, Can Pastilla, El Arenal, Colonia Sant Jordi
Est: Cala D’Or, Calles de Mallorca, Portocristo, Cala Millor
Nord: Can Picafort, Alcudia, Playa de Muro, Port de Pollenca
Vest: Soller, Valldemossa

clip_image001

Palma De Mallorca
Cea mai mare insula a Spaniei, si una dintre cele mai renumite destinatii de vacanta, Mallorca este situata in Marea Mediterana. Datorita cresterii continue a popularitatii sale printre turisti, Mallorca este de obicei asociata ideii de turism in masa, despre care se poate spune ca a schimbat in mod radical fata orasului si a insulei din anii ’50 incoace. De-a lungul anilor, populatia multiculturala Mallorcade pe insula si-a pus amprenta asupra stilului de viata al nativilor, schimband nu numai bucataria traditionala de odinioara ci si harta sociolingvistica a insulei, astfel incat, astazi exista o varietate tot mai mare de restaurante pe insula. Oferte sejur charter Mallorca cu avionul

clip_image002

Playa De Palma
Statiunea Playa de Palma incepe din C’an Pastilla si se sfarseste in El Arenal. Playa de Palma este o zona care se afla intre municipiile Llucmajor si Palma de Mallorca, la putina distanta fata de aeroportul din Palma de Mallorca si fata de capitala. Zona comunica foarte bine pe sosea cu aeroportul si capitala. Aici intalnim cea mai mare concentratie de hoteluri din Mallorca, reprezentata de un centru turistic desfasurat pe aproximativ 4.600 de metri de plaja (Arenal) la est de golful Palma de Mallorca. In zona exista o multime de hoteluri, baruri, restaurante, discoteci, zone comerciale, companii de inchirieri auto/ moto/ biciclete, agentii de turism, un parc acvatic, dar si zone special destinate practicarii diferitelor sporturi: terenuri de tenis, centre de scufundari, schi nautic, windsurf, golf.

Santa Ponsa
Oraselul-statiune Santa Ponsa este situat in partea de Vest a insulei Mallorca, pe malul golfului cu acelasi nume. Spre deosebire de majoritatea statiunilor din vecinatate, Santa Ponsa se poate lauda cu o istorie bogata, care isi are inceputurile in perioada Imperiului Roman, în timpul caruia s-a infiintat orasul Santa Ponsa, care si-a pastrat numele de-a lungul secolelor. Santa Ponsa isi atrage turistii nu atat prin istoria sa bogata, cat prin frumusetea neobisnuita a locurilor, plaja lunga de 1300 m si lata de 100 m, atmosfera calma si confortabila, care predomina in aceasta statiune în tot sezonul.

Paguera
Paguera este o staţiune plajă, în sud-vestul insulei Mallorca, în Spania facând parte din municipiul Calvia. Paguera este situata în sud vestul verde cu păduri de conifere al insulei. Statiunea are un microclimat special, ceea ce face din ea cea mai cautata statiune in timpul iernii. Paguera se mândreşte cu trei plaje principale, care sunt populate pe intreg sezonul estival: Playa Palmira, Playa Tora si Playa Romana. Playa Torá este destul de ingusta (180m – lungime, 65m – latime), iar vegetatia de pini ajunge pana la plaja din nisip alb si fin.

Ca’n Pastilla
Ca’n Pastilla se afla la sud-estul insulei Mallorca, aproape de aeroportul Son Sant Juan. Aceasta este una dintre primele statiuni descoperite de catre britanici, la inceputurile turismului, in anii 1960. Ca’n Pastilla consta intr-o strada principala si sute de mici stradute secundare. Exista un port pitoresc si Club Maritimo San Antonio de la Playa aflat la marginea golfului. Restaurantele si barurile se afla de-a lungul promenadei si pe stradutele laturalnice. Plajele se intind din Ca’n Pastilla pana la Playa de Palma si Arenal. Exista si un trenulet care circula intre aceste trei statiuni.

Palma Nova
Palma Nova este un oras de pe insula Mallorca si o statiune maritima in golful Palma. Datorita farmecului sau deosebit, acest loc a fost ales pentru constructia primelor resedinte de vara si a vilelor în afara orasului, în anul 1935, in regiunea Calvia. În acel moment s-a luat decizia ca zona sa fie redenumita, fosta denumire fiind Son Caliu. În perioada razboiului civil in Spania si a izolarii care a urmat, dezvoltarea statiunii a fost suspendata si reinnoita abia în jurul anului 1960, dar deja nu mai avea la baza conceptia de oras-gradina, cum a fost conceputa de la bun început.

 

Cala D’Or
Cala d’Or este una dintre primele statiuni turistice de coastă din Mallorca, aparuta în anii ’30 ai secolului al XX-lea, la mica distanţă de capitala Palma de Mallorca, gratie frumusetii naturala a plajelor şi a golfurilor din zona. Ideea de a dezvolta o imagine similara cu cea din insula vecina – Ibiza- în aceasta statiune, cu case albe cu acoperisuri plate, a fost a promotorului urbanizarii, originar din Ibiza, Antonio Costa, care a incercat să imite peisajul din insula sa de origine. Dispunerea naturală a deschiderii golfurilor catre mare le protejeaza de cele mai multe vânturi, astfel ca furtunile sunt rare şi au un impact redus pe plaje.

Ca’n Picafort
Ca’n Picafort este situata la 60 km nord-est de Palma, in estul golfului Alcudia, in nordul costei Mallorca. Acest oras de vacanta a fost initial un mic sat pescaresc, acum portul orasului este principala sursa de venit a localnicilor. Ca’n  Picafort este o statiune pentru persoane care doresc sa se relaxeze. Aceasta dipune de plaje cu nisip fin ca si Puerto Alcudia si Playa de Mura din apropiere. Parcul Albufera din Ca’n Picafort este o comoara pentru iubitorii de natura. Aici se intorc in fiecare an pasarile migratoare din toata Europa.

Valdemossa
Valdemossa este un mic satuc maiorchin, situat la aprox. 25 km de Palma, are in centru o manastire celebra. Aici au trait intr-o iarna Chopin si George Sand care a si scris o carte, “O iarna in Mallorca”, care a facut celebra insula. Manastirea mai are insa o chilie, cartuha, amenajata pentru a putea vedea cum traiau calugarii in vremurile in care ordinul mai era activ. Chilii micute, cu terase dragute, transformate in gradini, o surpriza – un concert la pian de Chopin tinut in fosta sala de mese a manastirii – si casute cochete, in fata carora localnicii scot ce au mai de pret – ghivece de flori si obiecte de portelan, aceasta este Valdemossa.

5.Nu rata in Mallorca

1. Palma Aquarium. La Palma Aquarium poţi descoperi o lume fascinantă cu peste 8000 de specimene din 700 de specii de floră și faună ale celor mai mari oceane ale lume. Bucură-te de impresionanţii corali vii și de atracţia principală de aici: Marele albastru, cel mai adânc acvariu pentru rechini din Europa, care are incredibila adâncime de 8,5 m. Cu peste 100 de specimene vii printre care și 10 rechini uriași, este cu adevărat ceva ce nu trebuie să ratezi.

2. Pirates Adventure. Un spectacol dinamic, cu acrobaţii, demonstraţii de echilibru, comedie și dansuri montat într-un decor magic-pirateresc. Spectaculoasele salturi, minunatele dansatoare și carafele de sangria rece îţi vor oferi o experienţă de neuitat.

3.Parcurile de distracţii din Mallorca. Pe insula Mallorca se găsesc suficiente parcuri acvatice încat să nu te plictisești un sejur întreg: Aqualand-ul din S’Arenal, Aquapark-ul din Magalluf, Hidropark-ul din Port d’Alcudia, Marineland din Portals Nous și Western Water Park din Magalluf. Toate acestea au tobogane și piscine, ba unele au chiar și show-uri cu delfini. În plus, pe insulă mai există și un Safari Zoo prin care se pot face plimbari cu mașina de teren pentru a vedea girafe, zebre și maimuţe sau se pot vizita „baby zoo” unde există elefanţi și reptile născuţi în captivitate.

4. Mănăstirea Lluc. Este o importantă destinaţie de pelerinaj pentru cei care vin să vadă celebra statuie Moreneta, despre care se zice că poate îndeplini dorinţe. Pentru a rămâne peste noapte, trebuie făcută o rezervare din timp.

6.Excursii optionale

Turul Insulei. Aceasta excursie va conduce din sudul insulei spre centrul acesteia, cu un mic popas in orasul Inca, cunoscut pentru produsele de pielarie. Dupa strabaterea serpentinelor muntilor Tramontana in apropierea varfului Puig Major (1445 m), va veti indrepta spre nordul insulei, cu popas la importanta Manastire Lluc unde veti putea vizita capela cu statuia sfintei “Virgen Morena” – patroana insulei. Continuati drumul spre Sa Calobra. Dupa ce strabateti un tunel cu o lungime de 200 m vizitati “Torrent de Pareis”. Timp liber pentru masa, plaja si inot. In continuare se face o croaziera spre portul Soller, putand astfel admira litoralul stancos de vest al insulei. Portul Soller se intinde intr-o superba cala, inconjurat de livezi de portocali. Stradutele idilice va conduc spre o catedrala din sec.al XVIII-lea la constructia careia si-a adus aportul si Rubio, unul din urmasii lui Gaudi. Drumul de intoarcere de la Soller spre Palma se face cu trenuletul istoric, al carui traseu prin munti si tunele este exceptional de frumos. Dupa sosirea in Palma, se face tranferul la hotel.

Pollença – Formentor: Prin aceasta excursie – daca sunteti cazati in partea de sud a insulei- traversati toata insula de la sud pana la nord, admirând minunatele privelişti pe care această insulă vi le oferă. Se face o scurtă oprire în oraşul Inca, recunoscut internaţional ca important centru al pielăriei, pentru a vizita una dintre renumitele sale fabrici (aici avand posibilitatea de a achiziţiona produse din piele). Drumul se continua spre Pollença de unde va veti îmbarca intr-o croazieră până la splendida plajă Formentor. Hotelul de la Formentor a gazduit multi membri ai caselor regale si personalitati ale vietii mondene. Aici beneficiati de timp liber pentru plajă, dupa care va veti intoarce spre Palma.

Valldemossa şi La Granja: Oraselul Valldemossa isi datorează renumele in mare parte lui Frederic Chopin si iubitei acestuia, George Sand – nume fictiv folosit de scriitoarea franceza Amantine (sau „Amandine”) Aurore Lucile Dupin, mai tarziu Baroness Dudevant. Cei doi au petrecut aici faimoasa iarnă a discordiei  între 1938-1939 în mănăstirea Cartuja de Valldemossa. Chopin a compus câteva dintre cele mai apreciate piese ale sale, iar George Sand a scris Winter in Mallorca, carte care ulterior a fost ecranizată. Aici se pot vizita chiliile, inclusiv cele in care au locuit cei doi artişti. Se mai pastreaza pianul folosit de Chopin, masca mortuara a acestuia si cateva obiecte ale iubitei sale. In continuare se viziteaza minunatul palat al regelui Sancho. La Granja este o frumoasa proprietate din secolul X, inconjurata de vegetatie si fantani naturale. Vechea ferma este situata in mijlocul insulei Mallorca, in Muntii Tramuntana. Se viziteaza muzeul etnografic, unde in final veti avea ocazia de a  degusta bunatati traditionale. La Granja este exemplul perfect de păstrare a tradiţiilor şi obiceiurilor maiorchine de-a lungul secolului.

 Grota ” Cuevas del Drach”: Se porneste din Palma, trecand prin orasul perlelor, Manacor, loc in care s-a nascut celebrul jucator de tenis Rafael Nadal. Se viziteaza renumitul magazin Perlas de Mallorca, cunoscut in toata lumea. Continuati drumul spre idilicul port „Porto Cristo”, un superb orasel cu iesire la mare si maluri stâncoase. Pestera „Dragonului”, cu o lungime de aproape 2000 de metri şi 6 lacuri subterane, a fost descoperită în apropiere de Porto Cristo, pe coasta de est, in 1896, de catre speologul francez Martel. Un alt speolog celebru care a explorat peştera este romanul Emil Racovita. Este o pestera foarte frumoasa datorita coloanelor particulare arborescente (stalactite si stalacmite). Vizitatorilor li se ofera un itinerar istoric si un concert de muzica clasica in sala celui mai mare lac subteran din Europa: Lacul Martel ! O barca va traversa lacul si muzica lui Wagner va aduce la viata acest ecou adormit. Deasemenea repertoriul include piese de Chopin, Caballero, Händel si Offenbach -“ BARCAROLA” piesa cheie a acestui unic concert! Inspiraţi de acest spectacol puteţi face şi dumneavoastră o mică plimbare cu barca înainte de a părăsi peştera.

Excursie la Pestera Arta si Calderers: Excursia include vizitarea pesterilor Arta si Conacul Domnesc Els Calderers, ce se gasesc la poalele Schitului Bonany, in orasul San Joan. Se va lua masa de pranz intr-un restaurant local apoi se viziteaza Fabrica de Sticla Guardiola.

Satul La Granja Craft: Se viziteaza palatul seniorial La Granja din secolul 10, cu gradinile sale luxuriante. In sat inca mai dainuie vechile mestesuguri de impletit cosuri, facut branza, tors Se pot degusta vinuri si produse de patiserie. Un spectacol de dans traditional spaniol completeaza aceasta vizita.

Excursie la Farul Formentor: Peninsula Formentor este cu siguranta un loc cu adevarat pitoresc de pe Insula Mallorca. Excursia incepe din Portul Pollença, un vechi sat pescaresc ce a devenit astazi o excelenta tabara de vara. Daca vremea va permite, veti travesta Golful Pollença catre fabuloasele plaje de la Formentor. Excursia se continua cu vizita la Farul Formentor, trecand printr-un tunel lung de 200 de metri, ce strapunge muntele En Fumat. La intoarcere veti urca pana la 232 metri altitudine pana la Mirador d’Escolomers pentru a admira peisajul stancos al Muntilor Tramuntana.

Piata Inca: Piata saptamanala Inca, ce se desfasoara in fiecare joi, este o manifestare extrem de fascinanta. In fiecare saptamana sunt aduse o mare varietate de bunuri. Aici aveti posibilitatea de a vizita si o fabrica de pielarie, Inca fiind centrul de prelucrare a pielii din Mallorca.

Excursia cu Trenul Soller: Excursia consta in calatoria cu un tren vechi din Palma de Mallorca la Soller pe faimosul si pitorescul traseu ce uneste cei 2 poli ai insulei. Inaintea existentei acestui tren orasul Soller a fost legat de capitala insulei numai pe cale maritima.

Excursia Lluch-Calobra: Excursia include vizita la Manastirea si Muzeul Lluc, unde veti putea asculta Corul „Los Baluets”. Excursia continua cu plimbarea pe Calobra, un drum ce serpuieste printre peisaje salbatice si romantice, pana la impresionantul Defileu Torrent de Pareis, apoi se ia pranzul intr-un restaurant local.

Manastirea Lluc: Manastirea Lluc se afla la o inaltime de 500m. Este o destinatie foarte importanta de pelerinaj, pentru cei care vin sa vada „Moreneta”, despre care se zice ca indeplineste dorintele. Manastirea poate fi vizitata cu masina, cu bicicleta, sau pe jos – pe drumul cel vechi de la Lluc. Se poate sta si peste noapte dar trebuie sa va faceti rezervari din timp. Sunt locuri special amenajate si pentru parcarea bicicletelor. Rezervari la manastire se pot face la telefon.

Soller – Deia – Valdemosa: Excursia incepe in Palma. Urmati drumul vechi, peste munti, catre Soller. Dupa multe serpentine, chiar in virf puteti sa va odihniti la un restaurant simpatic. Dupa acesta, continuati drumul spre Soller, cu multe locuri interesante pe traseu. In Deia aveti posibilitatea sa luati masa la o pizzerie de pe drumul principal. Urmatoarea oprire este in Valdemosa, vestit pentru manastirea din aceasta localitate. Drumul inapoi spre Palma este de aprox. 50 km.

Zi de croazieră pe mare: Ziua începe cu transferul spre portul din Palma, unde va îmbarcati pentru croazieră, inconjurti partea de sud a insulei admirand frumosul ţărm stâncos. Pauză de înot în largul mării. Popas în staţiunea Camp del Mar, unde coborâti de la bord pentru a face plajă, după care sunteti invitaţi la o gustoasă paella acompaniată de vin şi urmată de tipicul desert malorchean, ensaimada. După masă va întoarceti spre Palma, de-a lungul ţărmului.Transfer la hotel.

Barca Samba: Va asteapta o minunata seara de fiesta la bordul barcii Samba, in compania unui ansamblu profesional de dansuri latino-americane, pe decorul capitalei, splendid iluminate, reflectindu-se in apele portului.

Son Amar – Dinner Show: Son Amar este numele unei superbe proprietati maiorchine din secolul al XIII-lea cu un interior extraordinar, situata in apropierea capitalei. Spectacolul prezentat include balet clasic spaniol, Flamenco, acrobatii, dans modern, muzica live, un frumos numar de magie, totul acompaniat de o cina / sau doar de un pahar de sampanie – in varianta fara cina. Programul este impresionant datorita creativitatii , inovatiei si efectelor speciale ce va conduce de la muzica flamenco traditionala pana la dansul modern contemporan. Un splendid Balet Modern (Balet de Carmen Mota) un sofisticat spectacol de Magie, cu show de laser si fantani luminose, cel mai uimitor din Europa.

Es Foguero: O renumita proprietate maiorchina din apropierea capitalei si-a deschis portile pentru a gazdui un renumit spectacolul de dans clasic spaniol si flamenco de neuitat. O sala imensa ,confortabila inaugurata in anul 2003 inconjurata de frumoase gradini exotice va ofera o cina dichisita si un spectacol de o mare atractie internationala. In cadrul acestui spectacol va va captiva senzualitatea latina a baletului spaniol, Victor Muro, cel mai grozav balerin si coregraf al spectacolului “ ES FOGUERO”

Casino-Come, fly with me! :Broadway vine in Mallorca! Situat in anul 1959 in New York, o combinatie perfecta intre muzica lui Frank Sinatra si spectacol vizual al renumitului “Cirque du Soleil”, cu protagonisti de talie mondiala.

Pirates Adventure: Un spectacol dinamic, cu acrobatii, demonstratii de echilibru, comedie si dansuri montate in decor pirateresc magic. Spectaculoasele salturi, minunatele dansatoare, acompaniate de o carafa rece de Sangria va ofera o experienta de neuitat.

Excursie pe insula Cabrera: Cand vizitezi insula Cabrera si ale sale plaje salbatice, te poti simti intr-adevar ca si Robinson Crusoe. Insula a fost declarata rezervatie naturala inca din 1991, de cand accesul la ea este atent supravegheat de catre Institutul National Spaniol de Conservare a mediului natural. Arhipelagul consta in insula Cabrera si alte 18 insulite in apropiere de aceasta. Doar o mica parte in jurul portului Puerto de Cabrera poate fi vizitata de catre turisti, insa poate fi un rai pentru cei pasionati de scufundari. Merita jumatate de zi pentru a vedea acest colt de paradis neatins de om.

7.Unitati de cazare

Posibilitatile de cazare in Mallorca sunt foarte vaste, iar ofertele sunt pentru buzunarul tuturor. Oferta cuprinde posibilitati de cazare de la aparthoteluri pana la hoteluri de 2* – 4*, varianta cu mic dejun / demipensiune sau all inclusive. Statiunile cele mai cautate sunt: El Arenal (Playa de Palma), Ca’n Pastilla, Magalluf, Palma Nova, Santa Ponsa, Alcudia. Oferte vacanta Mallorca

 

clip_image002

 

 

 

 

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*