Mykonos – plaje,soare,lux si viata de noapte!

martie 6th, 2014 Agentia Viotop Travel Grecia


1.Cum ajungem in Mykonos?

Cea mai rapida modalitate de a calatori este avionul. Cursele charter pleaca saptamanal, incepand din 03 Iunie pana in 23 Septembrie.

Zborul charter este operat cu compania Aegean Airlines. Pe segmentul de dus este un stop pe Insula Santorini (turistii nu vor cobori din avion – aprox. 30-45 minute).

2.Localizare

Mykonos este situata in centrul Marii Egee, la 150 km est de Atena si face parte din grupul Insulelor Ciclade. Cu toate ca este una dintre cele mai cunoscute insule din acest grup, aceasta are suprafata cea mai mica, de doar 90 km².

In timp ce coasta nordica este mai stancoasa, in sudul insulei intalnim plaje cu nisip si relieful este mai lin. In interiorul insulei, dealurile sunt mai mult aride, avand inaltimea maxima de 372 m (vf. Profetului Elias Vorniotis).  In Mykonos nu sunt rauri permanente, ci doar doua lacuri artificiale care furnizeaza apa potabila pe insula.

mikonos

 

3.Cele mai cautate plaje din Mykonos

Mykonos are foarte multe plaje, fiecare cu “personalitatea” ei: sunt plaje pentru familisti, pentru jet-setteri, pentru gay, pentru iubitorii de petreceri, de camping sau pentru cei care cauta locuri linistite, fara aglomeratie. Iata cateva dintre cele mai populare plaje  plaje din Mykonos:
Paranga este plaja preferata de toti: cupluri, familisti, persoane singure, localnici. Motivul? Apa extraordinar de limpede, de culoarea turcozului, nisipul fin si Tasos – un restaurant  foarte bun, cu mancaruri traditionale la preturi acceptabile iti fac sejurul reusit.
Kalo Livadi – plaja mare, cautate de familisti dar si de tineri. In timp ce stai comod pe sezlong, sub umbrela, aici poti sa te bucuri de un masaj thailandez, sa admiri iahturile si, cand ti se face foame, sa incerci preparatele de la restaurantul  Sol Y Mar.
Agios Ioannis – o plaja superba, cu o taverna cu masute in aer liber, de unde poti admira un apus de soare spectaculos. Aici s-au filmat scene din comedia Shirley Valentine. Daca ai vreun dubiu in privinta prospetimii ingredientelor, relaxeaza-te: poti vedea pescarii care se intorc de pe mare cu o captura generoasa livrata la taverna.

plaja 1

Fokos este o plaja foarte retrasa, la care se ajunge pe un drum destul de anevoios. Majoritatea turistilor nici nu stiu de existenta ei, dar cei care o descopera se indragostesc iremediabil de ea. Nu sunt cluburi sau baruri pe plaja, nici macar umbrele sau sezlonguri, doar tu, soarele, nisipul fin si marea, in toata splendoarea ei. Nu te speria totusi ca stai in pustietate, este o taverna, Fokos, unde gasesti salate, carne la gratar, fructe de mare si clasicele placinte grecesti.

Panormos este o plaja frecventata mai mult de localnici, dar este foarte frumoasa. Poti inchiria doar umbrele, nu si sezlonguri. Atmosfera este insa vesela, plina de viata, si la capatul plajei gasesti si un club. La cea mai mare taverna de aici, Panormos Taverna, poti comanda mancare si bauturi reci care-ti vor fi servite pe plaja.plaja 2

plaja 3

plaja 4

plaja 5

4.Orase in Mykonos

mic 2

Mykonos sau Chora este principala asezare de pe insula Mykonos si este un sat incantator, cu case albe si nenumarate biserici si mori de vant.

1

2

Tourlos este un mic sat la aproximativ 15 minute de mers pe jos de principalul oraş Mykonos. Este un loc liniştit, cu putine activităţi. Din cauza volumului mare de feriboturi şi vase de croazieră care vizitează cunoscuta insula Mykonos şi a portului destul de mic si vechi, ceea ce face dificila ancorarea pentru feriboturile mai mari, toate navele de croazieră şi unele dintre cele mai mari şi mai rapide feriboturi ancoreaza la Tourlos, un mic sat in apropiere de principalul oraş Mykonos (sau Chora, cum mai este numit). Este mai degraba un loc linistit, ferit de agitatia altor statiuni pline de turisti.

Insula grecească Mykonos este renumita pentru fermecatoarea viaţa de noapte, dar dispune si de statiuni orientate catre familiile cu copii, cea mai cunoscuta fiind Plati Gialos (Platys Yialos). Prima statiune dezvoltata pe insula, Plati Gialos se află pe protejata coasta de sud, si beneficiaza decele mai bune plaje ale insulei, cu cel mai bun nisip.

Glastros este situata ideal, între oraşul Mykonos şi staţiunea Plati Yialos, pe coasta de vest a insulei Mykonos, la doar o scurtă călătorie de 10 minute cu maşina de aeroport. Glastros este situata la aproximativ 1 km de Mykonos Town şi este un mic cartier, care a devenit aproape o suburbie a capitalei insulei. Vacanta in Glastros oferă o bază liniştită acelora care vor sa se bucure de aceste două staţiuni contrastante învecinate. Autobuzele locale fac curse regulate atât Mykonos Town şi catre Plati Yialos, deşi in ambele se poate ajunge usor si pe jos.

 Kalafatis este situat pe coasta de sud a Insulei Mykonos. Este una dintre cele mai linistite plaje pe insula Plaja din Kalafatis este una dintre cele mai lungi plaje de nisip din Mykonos, are ape ca oglinda şi oferă posibilitatea de a închiria echipamente pentru sporturile de apa, sezlonguri si umbrele. Locurile de cazare sunt situate în satul de pescuit minunat cu acelaşi nume. Kalafatis este o plaja unde se poate practica scuba diving, wind surfing si alte sporturi acvatice, aici gasim si doua restaurante cu preturi rezonabile – la nivelul preturilor din oras.

 Paraga Beach este situata pe coasta de sud a orasului Mykonos între plajele Platis Gialos si Paradise Beach. Datorită distanţei scurte de la Mykonos Town accesul la plaja Paraga se face foarte uşor şi este unul dintre motivele pentru care este atât de aglomerata de-alungul întregului sezon. Pentru a ajunge acolo, puteţi lua autobuzul, motocicleta, masina sau bărci tradiţionale care pleaca de la plaja Platis Yialos, la intervale regulate. Paraga Beach este echipata cu şezlonguri şi umbrele. Servicii de servire la sezlonguri sunt oferite de toate barurile şi restaurantele situat pe plaja.

 Viata de noapte

 Insula Mykonos este recunoscuta pentru viata de noapte, fiind adesea comparata cu Ibiza. Exista numeroase posibilitati de distractie, atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Mykonos s-a conturat ca o destinatie a distractiei inca din anii 1970. In prezent, pe insula sunt aproape 60 baruri si cluburi, unde puteti asculta de la muzica celor mai tari DJ din lume pana la hit-urile anilor `70. In timpul zilei, se organizeaza petreceri pe plaja, in special in Psarou Beach, Paradise Beach si Super Paradise. Cele mai renumite sunt barurile Tropicana si Sunrise din Paradise Beach. Dupa lasarea serii, cluburile si barurile sunt pline de persoane dornice de distractie. Cele mai multe dintre localuri se afla in capitala insulei, Mykonos Town (Caprice, Queen of Mykonos Bar, Skandinavian Bar, Astra Bar).

Viata de noapte din aceasta insula este considerata a fi una dintre cele mai fierbinti si la moda din Europa. Aici se organizeaza petreceri faimoase care zguduie intreaga lume, DJ celebri. In plus, Mykonos este cunoscut pentru loialitatea sa fata de minoritatile sexuale: o multime de gay din intreaga lume cauta sa ajunga aici pentru a petrece o vacanta de neuitat.Totusi insula Mykonos este pentru toata lumea. Cluburile de renume mondial sunt: „ Paradise Super”, „ Paranga” si „Paradis”, dar oferte non-stop de divertisment ofera si alte baruri si nenumarate cluburi potrivite fiecarui gust. In ciuda faimei, in nici un club din Mykonos nu exista nici un cod vestimentar: se poate sta pana in zori intr-un costum de baie, nimeni nu va spune nici un cuvant.

 Shopping in Mykonos

De la pantofi la bijuterii, continuând prin buticurile cu suveniruri sau galeriile de artă, lumea shopping-ului s-a deschis la cele mai înalte standarde de calitate, într-un decor fascinant oferit de insula Mykonos.

Mykonos este un nume a cărui faimă a prins şi prinde contur cu fiecare vară care îşi pune amprenta pe celebra insulă grecească. Pe lângă faimoasele beach club-uri de pe plajele scăldate de Marea Mediterană, sute de magazine îşi deschid porţile în fiecare an pentru cei însetaţi de cumpărături. Comercianţii de aici au deschis magazine pline cu suveniruri, dar și magazine luxoase ce oferă turistului venit aici, ţinute asupra cărora şi-au pus amprenta cei mai cunoscuţi designeri şi bijuterii de un rafinament aparte. Magazinele cu articole vestimentare şi cele a căror sclipire e dată de bijuteriile frumos aranjate în vitrină au împânzit străzile din Mykonos. Pe insulă sunt peste 260 de astfel de magazine.

Obiective turistice

În oraşul Mykonos, lângă port, este Mica Veneție, o zona superbă, cu case construite chiar pe ţărm (care au aparţinut căpitanilor de nave şi negustorilor bogaţi), ale căror balcoane în stil veneţian parcă atârnă deasupra mării. Locul e plin de terase şi cafenele care-ţi oferă posibilitatea să admiri un apus de soare spectaculos. Străbătând oraşul la pas, vei putea admira clădirile vechi, străduţele înguste, Biserica Paraportiani şi minunatele muzee.

ob 1

Ano Mera, satul în care se găseşte una dintre cele mai impresionante manăstiri din Ciclade – Panagia Tourliani, este un alt loc pe care trebuie să-l vezi. Se spune că iconostasul, amvonul şi icoanele au fost pictate în Florența. În scuarul din centru sunt câteva restaurante şi cafenele unde poţi mânca preparate tradiţionale. Încearcă galaktompoureko, un fel de plăcintă cu lapte, delicioasă.

ob 2

Insula Delos, unul dintre cele mai importante situri arheologice ale Greciei, este un loc care merită văzut. Aici poţi rătăci printre ruinele antice ale clădirilor din marmură altădată monumentale şi prin Sanctuarul lui Apollo. Urca pe Muntele Kythnos şi vei avea o excelentă panorama a insulelor din jur. Delos poate fi vizitat de marţi până duminică, orele diferă în funcţie de sezon. Feribotul pleacă din oraşul Mykonos la ore regulate începând cu 10 am.

ob 3

Castelul Panigirakis este locul pe care trebuie să-l descoperi cu sufletul-pereche, pentru că e plin de romantism. Amplasat într-un peisaj idilic, în mijlocul unei grădini excelent întreţinute, este unul dintre locurile care te fac să-ţi doreşti să revii pe aceasta insulă minunată. Parfumul florilor, priveliştea de vis şi sunetul valurilor Mării Egee ţi se vor întipări în memorie pentru totdeauna.

Din listă nu puteau lipsi cluburile, pentru că Mykonos este oraşul în care lumea se distrează şi trăieşte viaţa la maximum. Cluburi cu muzică pentru toate gusturile, în care vin să mixeze DJ din toată lumea, petreceri pe plajă, focuri de artificii, distracție şi bună dispoziţie, asta este viaţa de noapte în Mykonos!

 Nu rata!
Chora – capitala insulei – Viziteaza Chora, capitala insulei si cel mai pitoresc orasel din Mykonos si exploreaza labirintul de stradute inguste si pline de farmec, intesate de buticuri, galerii de arta, cafenele, magazine de bijuterii si suveniruri si casele localnicilor colorate in alb si albastru. Cu o arhitectura traditionala, Mykonos Town se remarca prin noptile vibrante si atmosfera cosmopolita.

-Mica Venetie – Biserica Panagia Paraportiani –Merita sa vizitezi Biserica Panagia Paraportiani, aflata langa mare in cartierul Kastro din Chora, si inchinata Sfintei Fecioare Maria,  care a fost recunoscuta ca monument cultural national si este o superba reprezentare a arhitecturii cicladice.

-Biserica Panagia Paraportiani – Nu rata o plimbare in cartierul „Mica Venetie”, unul dintre cele mai romantice locuri din Mykonos. Casele, frumos colorate si elegante, construite chiar langa malul marii, si soarele la asfintit va vor incanta privirile.

Farmecul Micii Venetii a inspirat, de-a lungul timpului, multi artisti care au redat frumusetea acestui loc in picturi sau gravuri. In prezent, Little Venice este unul dintre cele mai fotografiate cartiere turistice din Europa.

-Muzeul de Arheologie – Descopera istoria insulei Mykonos, vizitand Muzeul de Arheologie aflat in orasul Chora, chiar langa port. Acesta este situat intr-o cladire foarte frumoasa construita in anul 1902, in stil neo-clasic. Muzeul adaposteste artefacte gasite in Rhenia, Mykonos si Delos, ceramica tipica datand din vremea Greciei Antice si, cea mai importanta piesa, Mykonos Pithos, un vas pe care sunt gravate scene din Razboiul Troian.

-Morile de vant – O importanta atractie turistica o reprezinta morile de vant, un adevarat simbol al insulei Mykonos. Cele mai multe au sute de ani vechime si se afla in vecinatatea orasului Chora si in zona oraselului Alevkantra.

Morile din Mykonos au forma cilindrica si sunt vopsite in alb, avand acoperis de lemn. In trecut acestea erau utilizate in agricultura, insa, in prezent ele nu mai sunt operationale, iar o parte din ele au fost renovate si transformate in muzee.

-Ano Mera – Viziteaza unul dintre cele mai vechi si linistite sate din insula Mykonos, Ano Mera, al doilea ca marime dupa Chora. Situat la 9 km de Mykonos Town, acesta adaposteste incantatoarea Manastire Panagia Tourliani, unde puteti vizita biserica, fantana de marmura si colectia de icoane cretane.

-Insula Delos – Exploreaza Insula Delos, aflata in patrimoniul UNESCO, situata la doar cativa km sud-vest de Mykonos. Este o insula mica si stancoasa despre care se spune ca este locul nasterii lui Apollo, zeul soarelui, si a zeitei vanatorii, Artemis.

-Party in Mykonos – Nu rata experienta unei petreceri in Mykonos, insula fiind renumita pentru viata de noapte activa si atmosfera dezlantuita, fiind adesea comparata cu Ibiza sau Rimini. Cele mai cautate sunt barurile din animatul oras Chora si cluburile de pe plajele Paradise si Super Paradise. Unul dintre acestea, poate cel mai renumit, este Cavo Paradiso, din Paradise Bay.

-Shopping – Acorda-ti timp pentru o sesiune de shopping in Mykonos Town. Este locul ideal de unde puteti cumpara bijuterii autentice, imbracaminte si accesorii de firma, obiecte de arta si diverse suveniruri. Chiar si celebritatile de la Hollywood au fost atrase de elegantele buticuri din Chora.

-Plajele din Mykonos – Descopera superbele plaje ale insulei Mykonos. Majoritatea sunt situate in partea de sud a insulei si sunt foarte bine organizate cu sezlonguri, umbrele si diverse facilitati. Majoritatea au nisip fin, auriu si apa cristalina. Plajele Paradise si Super Paradise sunt dedicate iubitorilor de distractie, pentru familii este recomandata Ornos Beach, iar pentru amatorii de sporturi nautice exista Platis Gialos si Kalafatis, plaje distinse cu Blue Flag.

-Plimbare cu vaporasul – Fa un tur cu vaporasul in jurul insulei si bucura-te de frumusetea peisajelor miconiene. Vei descoperi locuri minunate, inaccesibile de pe uscat.

-Scuba diving – Aventureaza-te in apele cristaline ale Marii Egee si traieste experienta unei sesiuni de scuba-diving. Vei putea admira indeaproape frumoasele recife, fauna si flora marina tipic mediteraneene, resturi de artefacte care dateaza inca din Antichitate si ramasitele vaselor scufundate in jurul insulei. Unul dintre cele mai populare centre de scuba diving se afla pe plaja din Kalafati.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*