Tot ce trebuie sa stii despre oferte vacanta Halkidiki Grecia

martie 11th, 2014 Agentia Viotop Travel Grecia Tags:


Oferte vacanta Halkidiki Grecia

1.Cateva repere geografice

Situata in partea de nord a Greciei, Peninsula Halkidiki apartine  de Macedonia, fiind constituita din cele 3 brate care se intind precum niste degete in Marea Egee. Acestea sunt cunoscute sub numele de Kassandra, Sithonia si Muntele Athos. Primele doua brate sunt cele mai dezvoltate.

oferte vacanta halkidiki grecia

In Kassandra (bratul vestic) te poti relaxa in timpul zilei pe una dintre nenumaratele plaje albe, aglomerate, iar apoi poti continua cu o noapte animata in statiuni precum Kalithea sau Hanioti.

Sithonia, zona denumita si parcul natural din Halkidiki, este considerata ca fiind cea mai linistita si mai atragatoare, cu cele mai multe dealuri inverzite din intreaga peninsula si plaje pe care merita sa le descoperi intr-o incursiune cu barca.

Bratul estic este reprezentat de Muntele Athos sau “Muntele Sfant” (gr. Agion Oros), recunoscut pentru cele 20 de manastiri care alcatuiesc republica autonoma, dar si pentru faptul  aici nu are voi sa paseasca nicio fiinta de parte femeiasca – femeie sau animal. Singura posibilitate de vizitare a Muntelui Athos este croaziera care se organizeaza de-a lungul acestuia, in cadrul careia turistii au ocazia sa admire cateva dintre manastirile acestui loc.

Desi foarte multi oameni cunosc Peninsula Halkidiki pentru cele 3 brate, nu trebuie sa uitam faptul ca aceasta cuprinde si partea de nord care se afla chiar deasupra micilor peninsule. Halkidikiul de Nord are multe de oferit vizitatorilor, inclusiv frumoasele sale dealuri impadurite si satele aproape neatinse de industria turismului.

2.Cum ajungem?

Distanta dintre Halkidiki si Bucuresti este de cca 775 km. Traseul principal al autocarului este Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Kulata – Promahonas – Salonic (tur de oras panoramic) – Halkidiki (Bratul Kassandra). De asemenea, turistii care vin din partea de vest a tarii, au posibilitatea de a alege intre alte 2 trasee importante: Baia Mare – Satu Mare – Oradea – Arad – Timisoara – BelgradHalkidiki si Arad – Timisoara – Lugoj – Resita – Caransebes – Dr. Tr. Severin – Craiova – Pod CalafatKulata – Promahonas – Salonic – Halkidiki.

oferte vacanta halkidiki grecia

3.Temperaturi in Halkidiki

Vremea din Halkidiki este tipic mediteraneana, in general, cu precipitatii slabe, ierni blande si veri racoroase. Fluctuațiile sunt mai puternice la sud la nord, regiunile muntoase din centrul peninsulei fiind mai reci. Cea mai scazuta temperatura pe timpul iernii este perioada decembrie-februarie, cu temperaturi de la 3° C la 19° C. Perioada cea mai calduroasa pentru aceasta regiune se manifesta in timpul lunilor de vara, cand termparturile inregistrate sunt intre 23° C si 34° C.

4.Plajele din Halkidiki

Plajele din Halkidiki sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind cele mai bune plaje din Grecia, datorita faptului ca se aseamana cu plajele tropicale. Particularitatea acestora reprezinta faptul ca se imbina armonios plajele paradisiace cu vegetatia forestiera densa, rezultand astfel unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Cele 3 bratele (Kassandra, Sithonia si Athos) sunt marginite de plaje minunate, pe placul tuturor turistilor, de la cei care isi doresc sa faca plaja relaxandu-se sub razele soarelui, pana la cei care iubesc sporturile pe plaja si apa.

Kassandra

Desi statiunile de pe bratul Kassandra nu se intind pe suprafete foarte mari, acestea abunda de plaje, multe dintre ele fiind cu nisip fin si apa turcoaz. Inguste, dar nisipoase, multe desfasurandu-se in continuarea dealurilor inverzite, acestea atrag numerosi turisti de toate categoriile de varsta.

Din cele 35 de plaje premiate cu distinctia Blue Flag din Halkidiki , 9 se gasesc pe bratul Kassandra.

  • Plaja Hanioti: plaja lunga, cu nisip alb, in unele portiuni amestecat cu pietricele, cu ape limpezi, dar cu intrare in apa destul de abrupta.
  • Plaja Fourka: plaja cu nisip fin, alb, lata si inconjurata de dealuri pline de verdeata.
  • Plaja Kriopigi: plaja bine organizata, lunga, cu nisip fin. Inspre capatul sudic al plajei, intrarea in apa este lina, fiind potrivita pentru familiile cu copii.
  • Plaja Nea Potidea: plaja nisipoasa, bine organizata, cu sezlonguri si umbrele, situata chiar la intrarea pe bratul Kassandra.
  • Plaja Polychrono: plaja premiata pentru apele sale limpezi, de culoarea turcoazului si curatenia plajei cu nisip fin. Frumusetea apelor se imbina armonios cu nuantele de verde ale pinilor si maslinilor.
  • Plaja Sani: plaja cu nisip fin, intrare lina in apa si ape in nuante de turcoaz, situata in partea vestica a bratului Kassandra.
  • vezi aici oferte vacanta halkidiki grecia

In afara acestor plaje premiata bratul Kassandra atrage prin toate celelalte plaje, cele mai multe fiind avand nisip fin. Afitos este una dintre cele mai vizitate plaje de pe bratul Kassandra, atragand atat prin nisipul fin si apele turcoaz, cat si prin satul cu acelasi nume, sat tipic grecesc, cu stradute inguste si case vechi, de piatra. La intrarea in apa, se gaseste o zona de pietre, dar au fost construite pontoane care se opresc mai in larg, dupa aceasta zona. In Kalithea, una dintre cele mai populare statiuni din Kassandra, plaja este una lunga, lata si cu nisip fin. Plaja din Nea Fokea se afla in partea estica a bratului, este de asemenea o plaja lunga, cu nisip fin si ape cristaline.

Sithonia

Plajele din Sithonia se remarca prin nisip alb si fin, ape turcoaz si limpezi precum cristalul. Aici, te poti izola linistit pe una din plajele izolate si accesibile pentru putini turisti, marea majoritate fiind goale in perioada de extrasezon. Pe bratul Sithonia exista un numar de 13 plaje premiate cu „Blue Flag”:

  • Plaja Psakoudia: plaja mare, cu o lungime de 4 km si nisip auriu, ideala pentru familiile tinere. Cea mai mare parte a plajei este foarte organizata si ofera numeroase facilitati pentru turisti: de la bar si restaurante la sporturi nautice si scufundari.
  • Plaja Makrya Lagada: plaja cu o lungime 150 de metri, nisip, dar si cateva pietricele in apa, situata in fata Hotelului Porfi Beach. Este o plaja bine organizata, cu sezlonguri, umbrele, bar si unele sporturi nautice.
  • Plaja Anthimou: plaja cu nisip si apa turcoaz de mica adancime. Accesul este permis doar la hotel. Plaja este organizata cu sezlonguri, umbrele, bar, restaurant, spa. Situata intr-un golf protejat, apa este calma si perfecta pentru a te bucura sporturi nautice si pentru familii.
  • Plaja Lagomandra: sunt de fapt 2 plaje largi, cu nisip fin si ape cristaline, incojurate de o padure de pini unde vei gasi umbra de dimineata pentru a te proteja de caldura soarelui. Plaja nordica este organizata cu sezlonguri si umbrele de soare, pe cand in cea sudica turistii folosesc prosopul pentru a se relaxa pe nisipul fin.
  • Plaja Paradisos: plaja ingusta, dar lunga (1 km), situata in nordul statiunii Neos Marmaras. Partea de sud este prevazuta cu pietricele si organizata de catre hoteluri, iar partea de nord are mai mult nisip si este mai lata. Plaja se afla chiar langa drumul principal Sithonia.
  • Plaja Neos Marmaras: plaja lunga, cu nisip fin si ape putin adanci, bine dezvoltata turistic, fiind recomandata pentru familiile tinere. Se desfasoara in sudul statiunii si continua pana la Plaja Porto Carras. Se poate admira o panorama a satului descrescatoare (de la dealuri pana la mare).
  • Plaja Porto Carras: plaja cu nisip fin, bine dezvoltata cu sezlonguri si umbrele de soare, restaurant si alte facilitati pe care le puteti avea daca sunteti oaspete la hotel. Poate fii accesibila prin statiune sau eventual printr-o plimbare pe plaja Neos Marmaras.
  • Plaja Kohi: apartine de resortul Porto Carras. Este o plaja mare, cu nisip fin, prevazuta cu sezlonguri, umbrele, bar,  scufundari.
  • Plaja Toroni: plaja lata, cu nisi si ape limpezi, intinsa pe pe cca 2 km. Este bine dezvoltata, cu o multime de sezlonguri, umbrele, baruri, mini market, toalete, sporturi nautice. Ruinele din port sunt o caracteristica a acesteia si va dau sentimentul de istorie bogata in statiune.
  • Plaja Sykia: una dintre cele mai lungi plaje din Sithonia, putin dezvoltata, cu nisip fin si adancime mica, fiind perfecta pentru familii cu copii. Cei care vin pentru plaja Sykia sunt in mare parte cei care prefera cazarea in rulote sau infiintarea unor corturi.
  • Plaja Sarti: plaja lata cu nisip, cu o lungime de 2.5 km., bine dezvoltata cu numeroare restaurenta, baruri si sezlonguri cu umbrele, intrare lina in apa (recomandata pentru familii cu copii). Partea centrala este mai putin populata, fiind recomandata pentru cei care doresc putina liniste.
  • Plaja Platanitsi: plaja cu nisip fin, bine organizata, cu facilități de camping.
  • Plaja Armenistis: plaja care se intinde pe cca 1 km, situata intr-un golfulet, o parte din aceasta fiind amenajata pentru camping. Plaja este prevazuta cu nisip alb si fin si recomandata famiilor cu copii. De aici, se pot vedea barcile ancorate de la Muntele Athos. vezi aici oferte vacanta halkidiki grecia

Athos

Bratul Athos cuprinde putine plaje, dar suficiente pentru turistii care aleg sa viziteze aceasta parte a peninsulei Halkidiki.

  • Plaja Aghios Georgios: plaja cu nisip auriu si cateva sezlonguri si umbrele, localizata pe traseul care duce la Megali Ammos. Are cafenele, o taverna si un debarcader.
  • Plaja Alikes: cea mai lunga plaja a Insulei Ammouliani, dotata cu sezlonguri si umbrele in trei portiuni, dintre care doua au bar si facilitati pentru sporturile de apa. Alikes este situata in sudul insulei, oferind o vedere superba catre Sithonia.
  • Plaja Insulei Drenia: organizata cu sezlonguri si umbrele, existand si o taverna. Aici se poate ajunge cu barca din Ouranopolis.
  • Plaja Megali Ammos: plaja cu nisip alb, ape cristaline si formatiuni sculptate in piatra in partea de est, toate acestea creand un taram desprins din paradis. Megali Ammos este situata in sudul Insulei Ammouliani, oferind o vedere superba catre Ouranopolis.
  • Plaja Nea Roda: plaja cu atmosfera unica, organizata cu sezlonguri, umbrele si toate facilitatile necesare (dusuri, WC).
  • Plaja Komitsa: una dintre cele mai lungi plaje din Municipiul Aristotel.
  • Plaja Metalleio: plaja salbatica inconjurata de pini si de stanci. Denumirea plajei a fost data dupa mina de magneziu care a functionat in aceasta zona pana in anul 1960.
  • Plaja Arsanas: plaja cu pietricele, nu foarte aglomerata, fiind situata deasupra Manastirii Zygou la 3 km de Ouranopolis.
  • Plaja Xiropotami (Xiropotamo): plaja intinsa, celebra datorita nisipului auriu si apelor de mica adancime, fiind ideala pentru familiile cu copii. Ofera o vedere frumoasa la Golful Siggitikos.
  • Plaja Ouranoupoli: plaja cu nisip, sezlonguri si umbrele, fiind ingrijita de hotelierii ce au proprietati in zona.
  • Oferte vacanta Halkidiki Grecia cu autocarul, plecari din toata tara

5.Descrierea statiunilor

Kassandra – partea estica

  • Nea Potidea: marcheaza intrarea in Kassandra
  • Nea Fokea: un satuc pescaresc dominat de Turnul Bizantin construit in sec. XV, foarte bine dezvolat din punct de vedere turistic
  • Afitos: sat traditional ce si-a pastrat autenticitatea de-a lungul timpul, avand o vedere panoramica asupra Golfului Toroneos
  • Kalithea: cea mai animata si dezvoltata statiune din Halkidiki, in apropierea careia se regasesc ruinele Templului Ammon Zeus.
  • Kriopigi: statiune construita in forma amfiteatru, pe o colina la marginea unei paduri de pini, fiind o alegere buna pentru iubitorii de ciclism prin padure.
  • Hanioti: este considerata una dintre cele mai renumite statiuni din Halkidiki, datorita vietii de noapte active, faunei bogate si plajei bine organizate

Sithonia

  • Metamorfosi: este considerat probabil cel mai frumos orasel din Grecia de Nord, fiind construit pe o panta, presarat cu paduri de pini care inainteaza pana spre plaja.
  • Nikiti: aici are loc unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, Concursul de inot in Golful Toroneos. Cursa incepe din Kalithea si se termina in Nikiti. Statiunea este recunoscuta si pentru mierea pe care o produce.
  • Neos Marmaras: construit de refugiatii Insulei Marmara din Asia Minor. La doar 2 km distanta de aceasta statiune, se afla cel mai mare complex din Grecia si unul dintre cele mai mari din Europa, Porto Carras.
  • Porto Koufo: este cunoscut ca fiind cel mai mare si mai sigur port natural al Greciei. Tucidide l-a numit „portul surd”, pentru ca este atat de bine vegheat, incat nici marea nu se poate auzi.
  • vezi oferte vacanta Halkidiki Grecia cu autocarul

Athos

  • Ouranoupoli: locul din care pornesc croazierele in jurul Muntelui Athos, Sf. Munte. Simbolul statiunii este reprezentat de Turnul bizantin Prosforios. Datorita izolarii sale relative, statiunea a fost putin afectata de turismul in masa.

6. Lucruri care nu trebuie ratate!

1. Turul Bratului Kassandra. Dupa ce vei traversa podul de legatura dintre continent si Bratul Kassandra la Nea Potidea, vei putea admira zidurile antice ale orasului. Urmeaza satucul pescaresc Nea Fokea dominat de Turnul Bizantin, construit in sec. XV, si Afitos, sat ce si-a pastrat autenticitatea de-a lungul timpului. Kallithea, cea mai dezvoltata statiune din punct de vedere turistic, este considerata una dintre cele mai importante statiuni din Kassandra. In apropierea ei, se regasesc ruinele Templului lui Ammon Zeus, versiunea egipteana a zeului grec. Kriopigi este o statiune importanta datorita privelistii panoramice pe care o ofera asupra golfului Kassandra.

2. Turul Sithoniei. Turistii iubitori de natura pot admira plaje pustii inconjurate de arbori si tufisuri specifice vegetatiei mediteraneene, golfuri incantatoare, porturi pitoresti, dar si sate traditionale pescaresti. Sithonia este putin mai mare decat Kassandra, dar are un numar mai mic de statiuni, mai putin dezvoltate din punct de vedere turistic.

3. Croaziera in jurul Muntelui Athos. Sunt putini cei care au ocazia sa puna piciorul pe Muntele Athos. Cei mai multi pot alege doar o plimbare cu barca de-a lungul coastei, in care sa admire privelistea catorva manastiri. Unele excursii ii poarta pe turisti in jurul intregii peninsula, pentru a vedea si manastirile de pe partea de est, dar cele mai multe barci pornesc din Ouranopolis. Ambarcatiunilor nu li se permite sa se apropie de tarm la mai putin de 500 m, deci trebuie sa te echipezi cu un binoclu si aparat foto foarte bun. Vei putea suprinde si cate poze cu delfinii care inoata uneori pe langa barci. Trebuie sa stii ca republica monahilor este o entitate independent condusa dupa legi proprii. Nicio femeie nu are voie sa puna piciorul aici inca din secolul XI, cand imparatul Constantin al Bizantului a emis un edic prin care interzicea oricarei femei accesul pe Sfantul Munte, cu exceptia Fecioarei Maria.

4. Pestera Petralona. O atractie importanta este pestera din apropiere de Petralona, numita uneori Pestera Petralona, dar cunoscuta de localnici drept Kokkines Petres (in traducere: Pestera Pietrelor Rosii). Pestera se remarca prin prezenta stalactitelor si stalagmitelor, cu un numar mare de camere si coridoare si este recunoscuta pentru relicve omului Neanderthal descoperite in anul 1960. Tot aici s-au gasit primele ramasite de foc.

5. Orasul Salonic. Daca ajungi aici, nu trebuie sa ratezi Salonicul, al doilea oras al Greciei, intemeiat de regele Kassandros. Este un oras cosmopolit si aglomerat, cu o viata culturala infloritoare, fiind si un centru religios important cu multe multe biserici splendide precum Agia Sofia ori Agios Dimitrios (cea mai mare biserica din Grecia). Poti vizita numeroasele monumente precum Arcul lui Galeriu, Turnul Alb sau Rotonda, sa faci o incursiune prin muzeele orasului sau sa vizitezi magazinele cu suveniruri de pe Bd. Egnatia.

6. Plaje. Inchiriaza o masina si porneste in cautarea celor mai exotice plaje ale peninsulei.

7. Iti place viata de noapte? Petrece o noapte in cluburile din cea mai populata statiune Kallithea.

8. Waterland. Nu rata o zi de distractie la Waterland alaturi de familie sau prieteni.

9. Meteora. Descopera spectaculosul ansamblu monastic de la Meteora in cadrul unei excursii organizate.

10. Seara greceasca. Seara greceasca te va incanta cu un program artistic traditional unde vei putea invata cativa pasi din dansurile sirtaki si zorba si vei savura mancarurile si bauturile specifice acestei tari.

 7.Unde ne cazam?

Vila Panorama (Economic)

Localizare: Kriopigi

Tip de masa: Self Catering

Important de stiut! Distanta pana la plaja este de cca 800 m, motiv pentru care turistii au la dispozitie un trenulet care ii duce pana la plaja (contra cost).

 Hotel Makedonian Sky (Economic)

Localizare: Hanioti

Tip de masa: Self Catering

Important de stiut! Acces la internet este gratuit. Exista piscina cu sectiune pentru copii.

 Hotel Medusa (Family Club)

Localizare: Kriopigi

Tip de masa: Self Catering

Important de stiut! Plaja se afla la 600 m distanta de hotel, insa in sezonul de varf, se poate ajunge cu un trenulet special (transport gratuit). Centrul statiunii se afla la 400 m distanta. Aerul conditionat este contra cost. Exista o piscina exterioara cu sectiune pentru copii, iar parcarea este gratuita. Ofera si facilitati pentru copii: loc de joaca si piscina.

Hotel Sun (Economic)

Localizare: Polihrono

Tip de masa: mic dejun

Important de stiut! Plaja se afla la doar 60 m fata de hotel. Aerul conditionat este gratuit, precum si accesul la internet in zonele publice ale hotelului. Sezlongurile la piscina sunt gratuite.

 Hotel Halkidiki Palace

Localizare: intre Polihrono si Hanioti

Tip de masa: All Inclusive

Important de stiut! Shuttle bus pana in centrul statiunii Hanioti este gratuit. Exista o pisicina olimpica ce are si o sectiune pentru copii. Aerul conditionat este gratuit in lunile iulie si august. Plaja se afla la o distanta de 150 m fata de hotel.

 Hotel Hill Top

Localizare: Hanioti

Tip de masa: All Inclusive

Important de stiut! Plaja se afla la 600 m distanta de hotel. Sezlongurile si umbrelele sunt gratuite la piscina. Accesul la internet este gratuit in camere si in zonele publice ale hotelului. Aerul conditionat este gratuit in lunile iulie si august.

vezi aici oferte vacanta Halkidiki Grecia cu autocarul, plecari din toata tara, sejururi de 7 nopti / 8 zile

oferte vacanta halkidiki grecia

8.Excursii optionale

1. Excursie la Meteora

2. Excursie la Salonic

3. O zi la Waterland

4. Croaziera in jurul Muntelui Athos

5. Excursie la Petralona

6. Jeep safari, scufundari

7. Salonicul pe timp de noapte

8. Golful Toroneos

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*