Insula Gradinilor si a Vinului – Madeira

martie 17th, 2015 Agentia Viotop Travel Grecia


Astazi insula se bucura de o vegetatie luxurianta datorita solului vulcanic bogat si climei blande, de primavara, care persista pe tot parcursul anului.  Perioada propice pentru vizita ar fi aprilie –mai si septembrie-octombrie. Nu se recomanda august deoarece insula este acoperita de un fenomen numit capacete – norii coboara peste insula.

190

La aproape 1000 de km departare de capitala Portugalia, Madeira reprezinta varful unui munte din Oceanul Atlantic, cu plaje avand un relief diversificat si variat.

Cum ajung pe insula ?

Pentru a ajunge pe insula, din Bucuresti, nu exista cursa directa; se va face escala ori in Germania la Stuttgard, Bruxelles sau Londra.

Ce festivaluri sunt si in ce perioade ?

Carnavalul de la Madeira 17-20 februarie

Madeira-Island-Carnival-Parade-07

Festivalul Florilor 21-22 aprilie

festivalul florilor

Festivalul vinului – 31 august-2 septembrie

festival vin

 

Intalnirea formatiilor de muzica filarmonica – 14 octombrie

filarmonica-

 

Festivalul de sfarsit de an ( aprinderea luminilor de Craciun, expozitie de Craciun ) 16 noiembrie- 8 decembrie

revelion-madeira2

Ce mancam ?

Principalele lor preparate sunt bazate pe peste si fructe de mare.  Un preparat recomandat de asemenea este unul din carne de vita numit Carna de Vinha d’ Alhos.  Daca ajungeti aici insa nu trebuie sa ratati Espada con Banana – peste sabie cu banana.

pestesabiecubanane

Cum ne petrecem timpul pe insula ?

Fie ca vreti sa vedeti insula de sus cu elicopterul sau balonul, fie ca vreti sa faceti drumetii sa descoperiti Madeira la sol, exista firme specializate care va pun la dispozitie serviciile lor.

Pentru activitati sportive aveti de asemnea o gama larga de sporturi:  tenis, squash, golf, scufundari si surf.

Insa cea mai interesanta activitate pe care o veti gasi doar aici este experienta unica de a cobora dealul Monte din Funchal.  Se foloseste o combinatie ciudata intre un cos impletit si o sanie iar mobilul este manevrat de 2 carausi imbracati traditional in alb. Coborarea pantei se face pe o lungime de 2 km si viteza poate ajunge si la 50 km/h.

 

Daca ajungeti aici trebuie neaparat sa faceti o plimbare pentru a admira florile unice si gradinile superbe (incluse in UNESCO World Heritage) si trebuie sa gustati din vinurile renumite in toata lumea.

Contacte utile :

112 – linie telefonică gratuită pentru urgenţe (salvare, pompieri, poliţie)
118 – informaţii telefonice locale
800 216 200 – informaţii telefonice internaţionale
800 296 296 – linie pentru asistenţa turiştilor

Agentia Viotop Travel va pune la dispozitie oferte de vacanta last minute,early booking de hoteluri in Madeira pentru aceasta destinatie. Suntem la un telefon distanta pentru informatii si consiliere.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*