Mallorca – Insula care nu doarme

martie 23rd, 2015 Agentia Viotop Travel Spania


mallorca-13

Cu peste 2.400 de restaurante,baruri sau cafelene, cu posibilitatea de a-ti petrece timpul in diverse moduri de la echitatie, scufundari sau ciclism montan pe teren stancos aceasta insula surprinde prin aglomerarea contrastelor si aici ma refer la partea de nord si de sud a insulei care difera.

Pentru aventura si adrenalina iti recomand partea de nord unde se afla muntii strancosi (Serra de Tramuntana or Tramuntana range) si marea.

Daca insa iti doresti o atmosfera aglomerata si animata, plina de viata, partea de sud iti ofera oportunitatea sa cunosti multi oameni noi, cultura locala, bucataria locala,  traditiile si obiceiurile locului.

Ambele regiuni ale insulei sunt insa scaldate de soare si vei simti nevoia de racoare.  Pentru a fugi putin de soare si a-l pacali poti merge in apele albastre-verzui ale Golfului Palma. Chiar daca nu te ai gandit pana acum la asta sau e un vis aici poti face tot felul de sporturi acvatice de la scufundari si plimbari cu skyjet-ul la scuter acvatic si parasailing.

Cum ajungi pe insula ?

Aeroportul Palma de Mallorca este localizat la 11km sud-est de Palma.  Pe aeroport se află 4 terminale, ceea ce complică puţin orientarea pe aeroport fiind al treilea aeroport din Spania (dupa Madrid si Barcelona) ca numar de persoane acesta fiind foarte aglomerat in sezon. In apropierea aeroportului sunt centre de inchiriere masini, schimb valutar , statii de autobus si taxi , centre comerciale, restaurant , baruri si cafenele

 Plaje

 Insula Mallorca are peste 70 de plaje de care se pot bucura turistii din intreaga lume.

Cala Mayor este celebra pentru sporturile acvative si este superba.

cala_mayor5

Puerto de Andratx este o zona exclusivista si nu foarte cunoscuta de catre turisti.

puerto andratx

Palma Nova este recunoscuta pretutindeni pentru nisipul fin.

palma-nova

 

 

 

Gastronomia locala

Aici o sa intalnesti cele mai indragite mezeluri din carne de porc iberic ( rasa unica in lume) “Sobrasada” – pateu afumat de carne tocata cu boia,

Ulei de masline mallorquin, si masline murate (Oli Caimari – fiind cel mai renumit).

“Ensaimada’’ – prajitura tipica mallorquina sub forma unui melc, umpluta cu gem de gutui si cu pudinga de zahar ars, se poate cumpara si in aeroport inainte de plecare.

“Cocas mallorquinas” – pizza specifica locului cu legume si verdeata.

“Empanadas” – tascute de aluat umplute cu mazare si carne sau verdeata.

“Paella” – tipica andaluza, in Mallorca se serveste in special cu carne de iepure si melci.

Viata de Noapte in Mallorca

Este foarte intensa, se petrece toata noaptea, pana dis de dimineata, in nenumratele cluburi si discoteci unde vin cei mai faimosi Dj din lume.

Noaptea te vei intalni cu oameni din toata Europa si din lume unde vei petrece si te vei distra.

 

Informatii utile

Taxi: atat in oras cat si in statiuni sau in aeroport sunt numeroase taxiuri. Pornirea este 1 euro iar tariful este tot de 1 euro/km.

Telefon: numărul de apel pentru Mallorca este (+34) 971, prefixul României: 0040

lighthouse-mallorca-spain

 

Agentia Viotop Travel recomanda aceasta destinatie punand la dispozite Oferte Early booking  de vacanta Insula Mallorca si oferte Last Minute Spania Mallorca

Daca esti in cautarea locului perfect cu nisip fin fara pietre, mare nu foarte adanca in anumite regiuni, de un turcuaz divin, pentru relaxare sau night life si distractie perpetua, ai putea sa alegi una din statiunile insulei cum ar fi Magalluf celebra pentru barurile si discotecile sale. Sau daca esti pasionat de cumparaturi in orasul Palma vei gasi toate firmele celebre si tot ce te intereseaza.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*