Paralia Katerini – O statiune pentru fiecare

martie 25th, 2015 Agentia Viotop Travel Grecia


Perioada propice pentru vacanta

4f033435f433e4faa450737359d2d538

Sfatul agentiei noastre este sa petreceti Pastele  Ortodox in Grecia, deoarece este o atmosfera deosebita de sarbatoare in stil Ortodox cu slujbe la biserica din centrul statiunii si multi turisti care se bucura de aceasta sarbatoare.

Lunile de varf, in plin sezon iulie si august de asemenea sunt de evitat pentru cei care prefera o atmosfera mai lejera uneia aglomerata. Soarele incalzeste plajele , caldura devenind foarte greu de suportat.

Statiunea gazduieste zilnic 50.000 de turisti, majoritatea venind din tarile balcanice acestora adaugandu-se rezidentii localitatilor vecine. De aceea este bine pentru pret si disponibilitate sa se faca rezervare din timp.

Ca luni favorabile se recomanda mai, iunie si septembrie , temperaturile fiind suportabile iar siturile arheologice si muzeele fiind deschise.

Cazare in statiune

Statiunea are in compunere 150 de hoteluri, toate amenajate in stil caracteristic grecesc, intr- o ambianta placuta . Va atasam o lista cu hoteluri si REDUCERI EARLY BOOKING, LAST MINUTE PARALIA KATERINI.

Plajele din Paralia Katerini

Sunt plaje cu nisip auriu si mare albastra curate si premiate de organizaţia internaţionala de ecologie cu Drapelul Albastru.

Cele mai bune locuri de plajă sunt între Olympic Beach si portul pescaresc – staţiune se afla la doar 2,5 km sud de Paralia Katerini, şi, mergând spre nord, în direcţia Korinos.

Pe plaja exista umbrele si sezlonguri de inchiriat contra sumei de 3-5 euro. Insa va puteti achizitiona de la magazine si le puteti folosi pe intreaga perioada a sejurului.

paralia-katerini-vacanta-in-insorita-grecie-18456729

 

Evaluarea bugetului necesar

Fie cava incadrati la un buget mic 200-500 euro/pers sau buget mai mare 500-1000euro/pers acestea  depind de urmatorii factori pe care va sfatuim sa ii luati in calcul: transportul, cazarea, excursiile, cumpărăturile, masa, plaja ,distracţiile, cheltuielile neprevăzute.Economii puteti face la cumparaturi, mancarea este la un pret rezonabil la taverne iar excursiile sunt optionale.

056522bc44ae5cda237742b522d4668b

 

Traseul Romania- Paralia Katerini

Pe individual, cu autoturismul ruta este Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Promachonas-Salonic-Katerini. Distanta se va desfasura in 10-14 h. Cheltuielile de transport dus-întors sunt pana la 100 €/autoturism (inclusiv taxe de pod, autostradă şi vignete). Aceasta modalitate de a ajunge in statiune este ieftina in cazul in care cheltuielile se vor imparti cu inca 2,3 persoane. O parte mai putin buna este aceea ca o astfel de calatorie este obositoare.

Cu autocarul ruta va fi Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Promachonas-Salonic-Katerini. Distanţa si se parcurge în 10-14 ore (inclusiv 3 opriri de câte 20 minute la posasurile de pe teraseu). Costul transportului dus-întors este de cca 50 €/persoană.

Cu avionul până pe Aeroportul Internaţional „Makedonia” din Salonic. Costul călătoriei dus-întors variază între 150-400 €, în funcţie de tipul companiei aeriene care operează zborul şi de data efectuării rezervării. Durata minimă a călătoriei este de cca 1.30-1.40 ore. Din Salonic se continuă călătoria cu un autobuz K.T.E.L. până în Katerini iar de acolo până în Paralia Katerini cu un autobuz local (durata deplasării: 10 minute) sau taxi.

 

Ce pot sa fac in Paralia Katerini ?

 

Predominant ca si turisti sunt cei tineri insa este o statiune unde poti avea parte si de liniste impreuna cu familia deci orice varsta ai avea Paralia Katerini te intampina cu o atmosfera specifica, primitoare pentru oricine.Pot fi vizitate manastirile de la Muntele Athos loc de pelerinaj,loc care trebuie vizitat macar odata in viata,Meteora, excursii in renumitele orase Salonic si Atena cu programe de vizitare a diverselor obiective turistice din zona. Preturile excursiilor: 20 euro pana la 40 euro/persoana, sau urmatoarele excursii optionale. Excursie la Manastirile de la Meteora
– Croziera la Insula Skiathos

Excursie la Salonic
– Excursie la Muntele Olimp
Excursie la Atena
– Seara Greceasca.

MR0109

 

 

paralia katerini

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*