Skopelos – o destinatie plina de prospetime, neatinsa inca de aglomeratie

martie 6th, 2015 Agentia Viotop Travel Grecia


Linistea si plajele nealterate  te vor intampina cu caldura, intr-o destinatie pe care nu multi o cunosc inca. Pentru iubitorii de autentic  este locul perfect, unde localnicii va vor face sa va simtiti ca acasa, invitandu- va la masa si servindu-va cu bucate traditionale.

insula-skopeloss

Insula Skopelos este renumita de asemenea pentru bogatia verde de paduri fiind imbracata in pini, maslini, livezi de pruni si platani astfel fiind recunoscuta ca cea mai verde insula a Marii Egee.

Acest mic paradis terestru, accesibil pentru bugetele romanilor si ideal pentru relaxare si petrecerea vacantei alaturi de cei dragi ofera in sezon ,vara, o diversitate de moduri in care sa te relaxezi ,între taverne, restaurante, baruri cu muzică live sau petreceri pe plajă.

heef

Ce mancam ?

O portie de fructe de mare costa in jur de €12,iar o salata ajunge la €5. Incercati branza feta grill (o portie costa in jur de €4).

Recomandam cazare :

Elios Holidays – Este situat intr-unul din cele mai frumoase sate de vacanta ale insulei Skopelos, Neo Klima. La doar 500 metri departare de hotel se afla plaja Hovolo.

Evlalia Studios–  Complexul se afla intr-un decor racoros si relaxant, printre maslini, unde au fost amenajate doua spatii cu gratare si vatra.

 Aegeon Hotel – Înconjurat de o pădure de pini, hotelul, care este o afacere de familie, oferă o privelişte minunată a oraşului Skopelos şi a apelor de cristal ale Mării Egee.

Ionia Hotel – Acest hotel este situat în centrul orașului Skopelos, la aproximativ 150 m de port.

Cum ajungem pe insula ?

Cum insula nu dispune de aeroport dar se afla la o distanta relativ mica de Skiathos, accesul se va face cu avionul pana in Skiathos, ulterior urmand sa luati feribotul.  Costul este de 10 euro/persoana. Puteti  alege sa calatoriti cu ambarcatiuni de viteza, in acest caz tariful unui bilet fiind in jur de €15. O calatorie dureaza aproximativ 2 ore.

gfjfk

Pentru plimbari in interiorul insulei, va puteti deplasa cu autobuze locale care au rute ce asigura legatura intre Hora (Skopelos Town), capitala insulei, si satele invecinate, Panormos, Milia, Glossa, Stafylos, Agnondas si Elios. Costul unui bilet variaza in functie de destinatie €1.5 si ajungand pana la €4.

Pentru turistii care aleg sa mearga cu masina personala, ca destinatie va trebui ales orasul Volos de unde va veti imbarca in feribot cu destinatia Skopelos. Transferul cu feribotul va va costa aproximativ €120 (2 persoane, locuri economy, si 1 masina)/sens. Durata unei calatorii va fi de aproximativ 3 ore si 30 minute, in cazul feriboturilor care transporta si masini, si de aproximativ 2 ore si 30 minute pentru feriboturile dedicate exclusiv transportului de persoane.

skop3_48ig


Plajele sunt in general  inzestrate cu o frumusete nedomesticita, peisajul fiind dominat de nisipul fin si apele verzi cristaline ce se amesteca cu stancile albe colturoase. Datorita acestor caracteristici, aici s-a filmat filmul Mamma Mia.

Pentru pasionatii de arhitectura si interioarele lacaselor sfinte grecesti, Insula Skopelos gazduieste nu mai putin de 360 de biserici si capele. Printre cele mai frumoase lacasuri sfinte se numara si Biserica Sfantul Athanasios, Manastirea Episkopi si Biserica Agios Ioannis.

                    Satele insulei sunt deosebite,colorate fiind impanzite de stradute labirintice imbracate in piatra cubica, case albe construite in stil traditional si o atmosfera idilica.

75

 

Agentia Viotop Travel recomanda aceasta insula datorita unicitatii ei : munte si mare in acelasi loc, paradis pe pamant, pe taram grecesc.

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*