Roma – Orasul etern

aprilie 27th, 2015 Agentia Viotop Travel Grecia


Intr-un cadru aglomerat si plin de viata turistii isi fac loc cu un traseu bine stabilit pentru a vedea obiectivele turistice renumite. Doar ca intr-un oras care vibreaza istorie cel mai bine este sa te asezi la o cafenea sa te relaxezi si sa admiri inainte sa alergi prin muzee si sa vezi obiectivele turistice.

roma3

Orasul celor 7 coline musteste de muzee si centre culturale la orice pas poti gasi aici un colt de istorie bine conservat.

Orasul etern cum mai este denumita Roma, ascunde importante obiective turistice precum: Colosseum si Piazza Venezia, Phanteonul – un loc sacru ce inca aduce aminte de Grecia Antica, Colosseumul – celebrul loc de intalnire al gladiatorilor, fantana lui Trevi – locul unde toate dorintele se implinesc prin aruncarea unei singure monede. O viata nu este suficienta pentru a admira bogatia si frumusetea acestui oras.

Daca insa va ganditi la un sejur in capitala Italiei va recomandam principalele obiective care nu trebuiesc ratate:

Colosseum-ul este cel mai cunoscut monument al Romei. Construit intre anii 72 – 80, Coloseum-ul a fost folosit pentru spectacolele sangeroase ce au fost practicate pana in 523. Pentru a vizita toata zona, sunt necesare 3 ore. Pentru vizitarea Colosseum-ului se platesc 8 euro (bilet valabil si pentru muzeul Paladio. Pietele lui Traian si Casa de Aur a lui Nero pot fi vizitate contra sumei de 6 euro fiecare, iar Inchisoarea Mamertina poate fi vizitata gratuit. Cetatenii Uniunii Europene cu varsta cuprinsa intre 18 – 25 ani platesc jumatate din tarif, iar tinerii sub 18 ani si cei de peste 65 ani au intrare gratuita.

1024px-Colosseum_in_Rome,_Italy_-_April_2007

Vaticanul este cel mai mic stat din lume, are numai 50 de hectare si este o teocratie cu putin peste 550 de cetateni, in frunte cu Papa. Cele mai cunoscute obiective turistice sunt: Catedrala Sf. Petru, Capela Sixtina, gradinile luxuriante, apartamentele cu fresce de Fra Angelico, Rafael si Pinturicchio si 10 muzee.

vaticanul-isi-face-sediu-pe-luna-0f1d11358fad-458-0-1-85

Fantana Trevi a fost construita in 1732 si a devenit celebra dupa ce a aparut in mai multe filme de la Hollywood. Toti turistii care ajung aici arunca o moneda in fantana si isi pun o dorinta. La sfarsitul zilei, banii aruncati in fantana se strang si se doneaza unor orfelinate si camine de batrani.

Fantana-Trevi-Roma

Pantheon-ul este cel mai impresionant templu din Roma. Desi a fost devastat de-a lungul timpului, Panteonul este considerat una dintre minunile lumii. Templul este deschis in fiecare zi, intre orele 8.30 – 19.30 (luni – sambata) si 9.00 – 18.00 (duminica). In urma cu mai bine de 1000 de ani, Forumul Roman era un simbol al mandriei civice. In timpul domniei lui Augustus, primul imparat roman, Forumul si-a dobandit adevarata eleganta.

kveit1280s

Muzeul National al Romei (Palazzo Massimo si Palazzo Altemps) are una dintre cele mai importante colectii de arta. Cel mai indicat este sa rezervati bilete cu vreo 2 zile inainte pentru ca la etajele superioare intrarea este riguros planificata, iar locurile se ocupa rapid.

1339590417_6b95e5be0d12028

Treptele Spaniole si Villa Borghese formeaza cea mai stilata zona a Romei, faimoasa pentru magazinele exclusiviste. Treptele Spaniole reprezinta cel mai iubit monument rococo din Roma. Primavara, frumusetea scarilor este sporita de azaleele cu care sunt impodobite.

1339590426_dc42ea6382f572b

Shopping-ul in Roma este recomandat pe tot parcursul anului, reducerile fiind pana la 50% la outleturi si centre comerciale. Luati o pauza de la vizitarea monumentelor si rasfatati-va cu o repriza de cumparaturi. Cele mai renumite strazi sunt Piazza di Spagna – Spanish Steps – Via dei Condotti, Via del Corso, Trastevere, Viale Marconi si Porta Portese, Piazza Navona – Via del Governo Vecchio.

 

Mancarea Italiana Italienilor le place sa manance si le place mancarea buna. Aperitivul traditional din pizzerii este bruschetta (paine prajita frecata cu usturoi, ulei de masline, sare si cu sos de rosii pe deasupra) si carnuri afumate cum ar fi prosciuto crudo sau salam. Majoritatea localurilor au bufet cu autoservire. Alte preparate ce trebuie incercate, pe langa legendarele paste si pizza, sunt: gnocchi alla romana (galuste din cartofi si faina, servite cu sos de rosii sau sos de gorgonzola), saltimboca (escalopul de vitel, acoperit de straturi de frunze de salvie si prosciuto), crostata di Ricotta (de cheesecake facut cu fructe confiate: stafide, nuci de pin) sau tiramisu.

05-bucataria-italiana

Agentia Viotop Travel recomanda aceasta destinatie atat pentru relaxare, shopping cat si pentru imbogatirea culturala de care oricine are nevoie.

Ca si cazare va recomandam unitatile de cazare selectate si pachetele early booking, last minute de pe site-ul nostru. Pentru mai multe detalii si consultari va asteptam la sediul agentiei sau ne puteti contacta la nr de tel : 0731031105

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*