AMSTERDAM – CAPITALA NECONVENTIONALA A EUROPEI

aprilie 6th, 2015 Agentia Viotop Travel Grecia


 

Cuvinte cheie:

Libertate mare intre reguli stricte, lipsa masinilor, numarul mare de biciclete, papuci olandezi, Van Gogh, canale cu vaporase, lalele, mori de vant, coffe shop.

341b67454ec8d52f8e6c2dce9317b5ca

Aspecte de care trebuie sa ti cont odata ce ajungi aici:

 

Vremea

O veche zicala spune ca daca ai asteptari automat ai si dezamagiri; ideal ar fi sa pleci de acasa cu premiza ca vremea s-ar putea  sa iti strice unele din planuri insa nu trebuie sa lasi asta sa te dezarmeze.

2f7d55479b9e30682d4d4d6d999a2532

Câteodată, iarna, ninge, plouă si e soare în decurs de câteva ore.  Vara, temperatura rareori urcă peste 20 de grade. Deci indicat este sa iti iei la tine haine pentru toate anotimpurile in special pelerine si cizme impermeabile pentru ploaie.

Cel mai bun sezon pentru vizita este primavara, vremea este putin mai prietenoasa; nu ratati in aprilie spectacolul lalelelor inflorite.

 

Mancarea

 

Daca pleci in Olanda cu gandul ca vei manca mancaruri traditionale, te inseli. Olandezii se lauda cu ai lor cartofi prajiti cu maioneza pe care ii gasesti la tot pasul si care sustin ei, este inventie proprie. Recomand sa incercati branzeturile de toate felurile, special Gouda şi Edam si de asemenea cascavalul.

3939104f31cdb637b8ca51a0dcd3f5d6

Gasiti insa restaurant cu burgeri care merita gustati si care merg perfect cu diferitele sortimente de bere; si cum acasa, in Romania, ai Heineken si Grolsch este pacat sa bei tot asta. Cel mai bine testezi  licorile locale într-o berărie precum Bierfabriek, producție proprie.

cdc784aad8b905f802d1f04727f30326

Coffe shop si Red Light District

 

Te astepti ca in orasul pacatului sa ai voie sa faci orice, insa cum am spus mai sus, exista reguli stricte atunci cand alegi sa intri intr-un coffe shop. In primul rand nu ai voie sa intri cu capul acoperit. Orice local este intesat de camera de supraveghere. Un al doilea aspect interzis ar fi consumul de alcool si tutun.

65af26a6809c09332701cfeb776d5d57

Iti recomandam sa mergi intr-un loc mai putin cunoscut  precum Dampkring sau Smoke Palas (au o terasă numai bună pentru puținele zile cu soare) in detrimental unui lant foarte cunoscut, mai scump si cu produse facute pe banda  care le platesti mai mult pentru brand, Bulldog.

Pentru Red Light District este de preferat sa vizitati ziua iar fotografiatul este interzis.

 2e6f6fb17ce0b91fed74b7b3f2018b53

Locuri de vizitat cu plata :

 

Muzeul Houseboat – Cunoaste istoria celebrei flote olandeze din Evul Mediu. Este unicul muzeu de acest gen din lume iar pentru pasionatii genului este o capodopera. Bilet de intrare: 3.75 Eur.

NEMO – sub forma unei nave, acest muzeu poarta vizitatorii inalta lume; cea a stiintei si a tehnologiei. Exponatele acopera arii vaste: stiinte naturale, comportament uman, tehnologia informationala si comunicatii. Puntea superioara se transforma in plaja pe timpul verii. NEMO este deschis de martea pana duminica, intre orele 10-17. Bilet de intrare: 12.50 Eur.

Muzeul Van Gogh – gazduieste peste 200 de picturi ale pictorului olandez Vincent van Gogh si aproape toate schitele, imprimarile, gravurile si corespondenta celebrului pictor

Rijksmuseum Amsterdam – cel mai mare muzeu din tara, ce detine o colectie speciala de arta olandeza. Bilet de intrare: 12.50 Eur

Hortus Botanicus (Gradina Botanica) – Amsterdam are una dintre cele mai vechi gradini botanice din lume (infiintata in 1638), avand  peste 4000 de specii de plante, printre care unele specii unice, cum ar fi si un agave de peste 2000 ani. Bilet de intrare: 8.50 Eur.

Plimbare cu vaporasul pe canale –  Exista tururi de 8.5 euro dar si plimbari de 15.5 euro deci mare atentie ce alegeti.

 

Pentru un program de vizita gratuit :

 

Daca ai un buget foarte limitat, poti gasi la receptia hostelurilor pliante despre tururi gratuite ale orasului, cu ghizi simpatici, de multe ori studenti.

Vondelpark  este cel mai mare parc din Amsterdam si cel mai cunoscut din Olanda, iar pe poarta sa intră cam 10 milioane de vizitatori pe an.

Piata de sambata dimineata din nordul orasului este locul potrivit sa-ti faci cumparaturile daca nu vrei sa cheltui prea mult

Concertele de pranz de la Opera si de la Teatrul muzical sunt gratuite.

Galeria Gărzii Civile e un pasaj pietonal intre Kalverstraat si Begijnhof, acoperit cu sticla, in care sunt expuse diverse tablouri ce pot fi admirate fara nicio taxa.

 

Ori ca alegi sa petreci un city break , ori ca vrei sa descoperi pe o perioada mai indelungata orasul, agentia noastra iti sta la dispozitie cu oferte EARLY BOOKING SI LAST MINUTE , consiliere si detalii.

 

 

 

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*