De ce să vizitaţi provincia Antalya?

noiembrie 20th, 2015 Agentia Viotop Travel Turcia


Care sunt punctele forte ale acestei destinaţii?

 Antalya, oraş situat pe coasta mediteraneană, aflat în sud-vestul Turciei, este capitala turismului internaţional turcesc.

Antalya

Oraşul Antalya îşi are originile adânc înrădăcinate în istorie, incă din secolul I i.Hr atunci când, după cum spun legendele, regele Attallos al II-lea a descoperit acest ţinut şi le-a spus oamenilor săi că „acesta este cu siguranţă Paradisul”. Astăzi, turiştii veniţi aici de prin toate colţurile lumii spun că, doar după ce ai văzut un apus de soare în Antalya, poţi spune că ai văzut tot ce se poate vedea într-o viaţă de om.

La început, orașul Attaleia a fost localizat în Antalya, în zona Kaleiçi. Antalya cu cartierul Kaleiçi sau numele original „Attaleia”, a fost orașul de vest a Pamfiliei.
Antalya este una dintre cele mai vechi așezări din Anatolia. În anul 2000 î.Hr. Antalya a fost numită „țara Arzava” de hitiți.
Când spunem Antalya ne referim la oraş deoarece provincia Antalya are o suprafață de 20,723 km² şi este divizată în 15 districte:

 • Akseki
 • Alanya (vezi oferte de vacanta aici)
 • Antalya (vezi ofere de vacanta aici)
 • Demre
 • Elmalı
 • Finike
 • Gazipașa
 • Gundoğmuș
 • İbradı
 • Kaș
 • Kemer (vezi oferte de vacanta aici)
 • Korkuteli
 • Kumluca
 • Manavgat
 • Serik (vezi oferte de vacanta aici)

Ca şi destinaţie turistică avem oraşul Antalya (cu hotelurile din zona Lara), Alanya, Finike, Kas, Kemer, Manavgat şi Serik. Poate nu ştiaţi dar districtul Serik conţine cele mai importante localităţi, unde turiştii aleg să îşi petreacă concediile în renumitele şi celebrele hoteluri de 5*. Este vorba de Belek (vezi oferte hoteluri Belek aici), Belkis, Boğazkent şi Kadriye.

Antalya

 

Majoritatea turiştilor care vizitează această destinaţie pun pe primul plan hotelul şi nu locaţia. Într-adevăr, calitatea serviciilor şi a mâncării contează foarte mult dar provincia Antalya este mai mult decât o destinaţie care are hoteluri de calitate, este o destinaţie exotică, se remarcă prin peisaje deosebite, unde marea se îmbină spectaculos cu muntele dar şi printr-un bogat patrimoniu arhitectural, istoric şi cultural ce nu ar trebui ratate.

 

Antalya

Ca şi destinaţie turistică această regiune are multe de oferit şi poate satisface toate gusturile turiştilor, indiferent cât de pretenţioşi ar fi ei.

Formele şi tipurile de turism sunt multiple, începând cu turismul litoral, continuând cu turismul montan, de iaht, turismul cultural şi turismul sportiv unde pasionaţii de sporturi pot alege să practice multe activităţi, la alegere dintre golf, rafting, scuba diving, turism de peşteră, de altitudine, de drumeţii.

Antalya
Aeroportul din Antalya se afla la 10 km est de centrul oraşului şi are două terminale internaţionale, care sunt situate aproape unul de altul.
Faţă de Belek, aeroportul se afla la 40 km iar până în Alanya sunt aproximativ 130.

De ce să vizitaţi provincia Antalya? Care sunt punctele forte ale acestei destinaţii?

*Personal bilingv cu experienţă în domeniul turismului
*Climat favorabil şi frumuseţile naturale ale Antalyei
* Mijloc de transport aerian avansat din multe ţări Europene şi Est Europene la preţuri convenabile
* Cazări la preţuri reduse
* Înaltă calitate a vieții în Antalya
* Multe alternative pentru activități sportive și hobby-uri personale disponibile

Antalya
* Mare varietate de fructe proaspete, legume sănătoase care cresc în Antalya
* Mare, nisip și soare de-a lungul anului

Antalya
* Localizarea bună a Antalyei, fiind la maxim 4 ore de zbor distanţa faţă de ţările Europene sau din Asia
* Antalya are o coastă de-a lungul Mării Mediterane de 630 de km
* Zona Antalya este potrivită pentru turism în toate cele patru anotimpuri, datorită climei sale, fiind deschis turismului 12 luni
* Antalya are locaţii care au potențial pentru turismul cultural

Antalya
* Antalya este unul dintre cele mai mari porturi din Turcia și găzduiește 7 zone pentru acostarea iahturilor
* Are al doilea cel mai mare aeroport din Turcia, cu două terminale de ieșire.
* Există un total de 24 de muzee și multe locuri istorice precum şi 18 orașe antice
* Există 25 de zone turistice desemnate de către Cabinetul de miniștri, cum ar fi Belek, Kemer şi Alanya
* Conform datelor din 2011, există 324 plaje cu steagul albastru, 17 porturi de agrement cu steagul albastru și 12 iahturi cu steagul albastru

Antalya
* Multe festivaluri internaționale culturale și de artă sunt organizate în zona Antalyei
* Antalya beneficiază de o varietate în turism, incluzând turismul cultural, turismul de sănătate, turismul de shopping, turismul sportiv şi turismul de agrement
* Ospitalitatea turcească
* Bunuri istorice și culturale dintre care multe sunt înregistrate sub patrimoniul cultural UNESCO
* Preţuri competitive
* Bună imagine a Antalyei și de brand la nivel internațional
* Oferta culturală diversă: festivaluri, spectacole de teatru, concerte, expoziții, evenimente sportive, obiceiuri și tradiții
* Un număr mare de arii protejate (parcuri naționale și rezervații naturale), incluse în rețeaua europeană, numită Natura 2000
* Hoteluri de lux, cu sistemul all inclusive: trei mese incluse, gustări și băuturi pe tot parcursul zilei, diverse servicii: saună, baie turcească, tenis, volei, polo pe apă, animație, etc
* Lipsa unei sezonalităţi excesive
* EXPO (Asociația Internațională a Producătorilor horticoli) 2016 care se va organiza în Antalya

Despre această regiune ar mai fi multe de spus. Pe lângă obiectivele turistice multiple din provincia Antalya aveţi şi o gamă largă de posibilităţi de distracţie pe care vi le vom prezenta în articolul de luni.

Antalya

 

 

Agentia Viotop Travel

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*