Málaga – orasul fascinant din sudul Spaniei

noiembrie 27th, 2015 Agentia Viotop Travel Spania


Planificati-va o vacanta de neuitat in Costa del Sol

 

Malaga

 

Malaga este un oras care pe mine una m-a fascinat dar lumea nu prea vorbeste ca fiind un oras spectaculos de aceea vrem sa va convingeti si dvs cat este de frumos acest oras.
Pentru a ajunge sa vizitati acest oras nu trebuie decat sa va planificati o vacanta in Costa del Sol. Pentru oferte de vacanta Malaga click aici .

Harta costa del sol

Cand am vizitat eu orasul Malaga ( click aici pentru oferte vacanta Malaga) era decembrie, vremea era una mohorâtă, sâmbătă dimineaţa, pe la ora 08:20, practic eram singura persoana de pe stradă, în afară de angajaţii primăriei care măturau şi curăţau străzile… era pustiu… străzile goale, magazinele închise… dar culmea este că nu mi s-a părut sinistru… şi nici nu mi-a fost frică…
Pot spune că m-am bucurat, pentru că am putut merge în linişte, am putut poza monumentele şi clădirile fără a intra nimeni în cadru…

 

Malaga

 

Malaga este un oraş cu o arhitectură frumoasă, un oraş liniştit , chiar şi după ora 10:00 când magazinele începeau să se deschidă şi turiştii şi localnicii începeau să populeze străzile, chiar şi atunci mi s-a părut un oraş liniştit şi ordonat… şi bineînţeles… curat.

Am pornit plimbarea din port de unde si ne-am continuat drumul pe o artera principala ce avea multe magazine…Strada era frumos decorată pentru că eram în apropierea sărbătorilor de iarnă…

După aceea, urmărind indicatoarele am ajuns in fata Catedralei din Malaga… una impunătoare şi extrem de frumoasă… Se deschide numai de la ora 09:00…

 

Catedrala din Malaga

Catedrala din Malaga

DSC00029

Catedrala din Malaga

Catedrala din Malaga

Catedrala din Malaga

Urmeaza Museo Picasso Malaga şi mai apoi biserica unde a fost botezat Picasso, intrarea fiind gratuita.

biserica unde a fost botezat Picasso

biserica unde a fost botezat Picasso

biserica unde a fost botezat Picasso

biserica unde a fost botezat Picasso

biserica unde a fost botezat Picasso

Museo Picasso Malaga

 

Mai puteti vizita Teatro Cervantes

… o clădire frumoasă, cu o arhitectură deosebită, unde Antonio Banderas şi-a făcut debutul pe scenă, acesta încă vizitând teatrul.

 

San Ciriaco y Santa Paula , sfinţii care patronează oraşul Malaga si biserica ce le poarta numele, extrem de frumoasa .

 

San Ciriaco y Santa Paula

DSC00082

Din nou, intrare liberă… ceea ce m-a surprins… în Europa, majoritatea bisericilor sau catedralelor au taxa de intrare şi una chiar destul de mare. În schimb, în Malaga, nu există taxa de intrare la nici o biserică/catedrala.

 

In Paseo del Prado putem gasi Carmen Thyssen, un muzeu de artă care se concentrează pe picturile predominante andaluze din secolul al 19-lea.

Carmen Thyssen

 

Mănăstirea Cisterciană a Sf. Ana este muzeu de arte sacre,un locaş de cult micuţ dar incredibil de frumos.

 

Mănăstirea Cisterciană a Sf. Ana

Mănăstirea Cisterciană a Sf. Ana

Apoi am ajuns la Alcazaba şi Teatro Romano– cuvantul alcazaba provine din limba arabă şi înseamnă de fapt cetate. Este o fortăreaţă construită pe deal de unde puteţi avea o panoramă asupra oraşului. Intrarea la Alcazaba costă 2.20 euro de persoană şi împreună cu vizitarea castelului Gibralfaro costă 3.55 euro amândouă.

 

Alcazaba

Teatrul Roman îl puteţi admira fără a plăti intrare, deoarece este situat înainte de a urca la Alcazaba. Se presupune a fi cel mai vechi monument din Malaga.

Plaza de Toros , celebra corida de tauri din Malaga dar din pacate sâmbăta aveau inchis…

Plaza de Toros

Jardines de Pedro Luis Alonso, adică grădinile lui Pedro Luis Alonso. Mi-a atras atenţia în mod deosebit şi am traversat strada pentru a ajunge la grădini pentru că arată extrem de frumos, multicoloră, ca o grădina botanică. Fiecare floare avea lângă o plăcuţă cu denumirea florii.

Jardines de Pedro Luis Alonso

Nu ratati Antigua Casa de Guardia – fundada en 1840 – Vinos de Malaga , care este de fapt o tavernă tipic spaniola. Depinde de gramaj, preţul porneste de la 1.20 euro un pahar cu vin dar se pot cumpara si sticle gata ambalate.

 

Antigua Casa de Guardia

Acum nu va ramane altceva de facut decat sa va planificati si dvs urmatoarea vacanta in Malaga. Pentru oferte de vacanta Malaga click aici.

 

Agentia Viotop Travel recomanda aceasta destinatie. Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati site-ul nostru http://www.viotoptravel.ro/  fie sa ne contactati telefonic la numerele de telefon: – 0731013105; 0371308970 , fie pe e-mail la: rezervari@viotoptravel.ro

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*