Obiectivele turistice din oraşul Antalya

noiembrie 23rd, 2015 Agentia Viotop Travel Turcia


După cum v-am promis vineri, revenim azi cu un articol despre obiectivele turistice din oraşul Antalya dar nu înainte de a vă prezenta clima provinciei Antalya şi plajele acestei destinaţii care se afla la mare căutare.

 

Antalya

 

Dacă m-aţi întreba pe mine personal, aş spune că este cea mai plăcută clima posibilă şi m-aş muta acolo fără să stau pe gânduri. Verile într-adevăr sunt foarte calde dar iernile sunt plăcute, precipitaţiile fiind sub formă doar de ploaie, se întâmpla foarte rar ca temperatura să scadă sub zero°C.. Deci… în Antalya nu ninge niciodată! Pe parcursul nopţii este mai rece iarnă, dar la amiază se poate sta în tricou.

Totuşi, să nu vă speriaţi! Fiecare vară în Antalya diferă foarte mult. De exemplu acum patru veri a fost mult mai cald ca acum două veri… explicaţia pe care am primit-o a fost ca atunci când iarna ploua mult în Antalya vara o să fie mai suportabilă.

Luna aprilie este o lună plăcută, se poate face plaja şi curajoşii pot intra în apă, deşi mie una mi se pare mult prea rece.
Luna iunie este superbă, iulie… cald, august.. hmm, tot cald şi din septembrie din nou căldură este suportabilă.
Eu am făcut baie în mare până la sfârşit de octombrie… apa era desigur mai rece, dar se poate intra…

Plajele

Plaja Antalya

Antalya plaja
156 din cele 286 de plaje cu certificate Blue Flag (Steagul albastru) din Turcia se află în zona Antalyei. Turcia este a patra ţară după Spania, Grecia şi Franţa, cu cel mai mare număr de plaje cu steagul albastru din lume.
Contează mult şi zona unde mergeţi. Dacă optaţi pentru zona Belek/Kadriye/Side, plaja este lată, cu nisip fin şi intrarea în mare destul de lână. Plajele din Kemer sunt cu pietre/bolovani şi intrarea în mare este uneori abruptă. Pentru oferte Antalya click aici

Belek plaja

Belek

Obiectivele turistice ale oraşului Antalya:

Sunt extrem de multe obiective turistice, toate fiind aşezate compact, în centrul vechi al Antalyei, astfel încât nu aveţi de mers nici prea mult pe jos şi nici nu trebuie să schimbaţi autobuze.
Saat Kulesi în limba turca sau Turnul cu ceas este situat în centrul orașului Antalya, este construit în stil baroc, este realizat din calcar dur și sculptat. Turnul are o înălţime de 14 m, la capătul lui este instalat un ceas. Puteţi practic să treceţi pe lângă el fără a vă da seama că este un obiectiv turistic destul de interesant. Eu îl admir de fiecare dată când trec pe lângă el…

Saat Kulesi
Moscheea lui Tekeli Mehmet Pasa se afla în spatele turnului cu ceas, Moscheea Tekeli Mehmet Pașa a fost construită sub Imperiul Otoman, la sfârșitul secolului al XVIII-lea și a fost restaurată în 1940.

Tekeli Mehmet Pașa

 

Complexul religios Yivli Minare, care se afla imediat după turnul cu ceas. Acest complex include numeroase ansambluri arhitecturale istorice. Acest complex include: Yivli Minare, Moscheea Yivli Minare, Medersa Giyaseddin, mormântul lui Mehmet Bey Zincirkiran, Mănăstirea Mevlevis, Medersa Karatay, Moscheea lui Murat Pasa, Moscheea Iskele, Moscheea Tekeli Mehmet Pasa.

Antalya

 

 

Când ajungeţi în centrul Antalyei veţi descoperi Poarta lui Hadrian.

 

Poarta lui Hadrian

Orașul vechi este parțial înconjurat de un zid. De-a lungul străzii Atatürk se poate vedea Poarta lui Hadrian. Am trecut de foarte multe ori pe lângă ea dar nu mi-am dat seama că este obiectiv turistic deşi este şi o plăcuţă în faţa porţii pe care sunt înscrise date istorice.

Turnul Hıdırlık sau Turnul Roşu îl veţi descoperi cu siguranţă dacă o să vă plimbaţi prin parcul Karaalioglu (Turcă: Karaalioglu Parkı). Este un alt monument care a supravieţuit din perioada romană în Kaleiçi. Potrivit istoricului Paribeni, acesta este mormântul unui general roman.

 

Turnul Hidrilik

Turnul Hidrilik

Portul vechi al Antalyei.

Portul vechi al Antalyey

 

Recent s-a construit un lift (gratuit), imediat cum treceţi de Yivli Minare pe stânga, care facilitează accesul mult mai uşor din strada principală spre port, astfel că nu mai trebuie să urcaţi şi să coborâţi pe jos pe o căldură infernală. Desigur, dacă dorit să intraţi în bazar, această plimbare spre port trebuie să o faceţi pe jos.

Portul Akdeniz– sau portul nou al Antalyei este un loc spectaculos în Antalya, la sud de Kemer care a fost deschis în 1973. Acest a fost privatizat în 1998 și extins, cu port de agrement. Astăzi este unul dintre cele mai mari porturi din Turcia între Izmir și Mersin. Navele mari container, precum și navele de croazieră ancorează în acest port. Cel mai mare dig are 1440 de metri iar cea mai mare zonă de ancoraj este de 200 de metri lungime. Marina Celebi (care şi-a schimbat denumirea din Setur Marina în 2006) a fost restaurată în 2009 și este în prezent cel mai mare loc de staţionare pentru nave de pe coasta de sud şi foarte atractivă datorită apropierii de aeroportul Antalya.

Akdeniz Marina

 

Agentia Viotop Travel

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*