Catania- un oras extrem de interesant

decembrie 11th, 2015 Agentia Viotop Travel Italia Tags:


Citatul lui Goethe mi se pare extrem de interesant:” To have seen Italy without having seen Sicily is not to have seen Italy at all, for Sicily is the clue to everything”, adică, în traducere:” „Să vezi Italia fără să vezi Sicilia este ca şi cum nu ai fi văzut Italia deloc, pentru că Sicilia este cheia întregii ţări”.

Catania

 

Din Piazza Alcala am trecut printr-un parc micuţ, numit Giardino Pacini, unde statuile au fost decapitate.

Catania

Catania

Piazza del Duomo este un loc superb de unde puteti ajunge imediat la celebra piata de peşte

piata de peste

piata de peste

piata de peste

Fântâna Elefantului sau Fontana dell’Elefante cum o numesc italienii, este un monument construit între 1735 și 1737 de către arhitectul Giovanni Battista Vaccarini. Elementul său principal este o statuie reprezentând din bazalt negru un elefant. Această fântână a fost considerată emblemă a oraşului sicilian.

fantana elefantului

fantana elefantului

Pe strada Via Etnea, o stradă de 5 km lungime puteti gasi multe magazine.

Amfiteatrul roman din Catania este situat în centrul pieţei Stesicoro, de-a lungul străzii Via Etnea dintre Universitate și Via Bellini. Are o circumferință de 309 de metri și o arenă de 192 de metri, poate fi considerat unul dintre cele mai mari amfiteatre romane din Italia, concurând cu amfiteatrul Flavio Roma (Colosseum) și cu cel din Verona.

În spatele amfiteatrului, am putut observa fațada bisericii Capuchi. Pe partea opusă a pieței este o statuie a lui Vincenzo Bellini din 1882.

Catania

catania

Giardino Bellini, un parc extraordinar de frumos. Denumit şi Villa Bellini este cel mai mare parc din Catania. Acesta a fost construit în 1883, se afla la nord de oraș, dar a devenit treptat absorbit în centrul său.

Catania

catania

catania

Un alt punct extrem de interesant în acest parc este ceasul botanic: dată este formată din flori și este actualizata, florile fiind replantate zilnic.

catania

Domnul din Catania mai este denumit Catedrala Sant’Agata. Clădirea actuală este opera lui Jerome Mansion, în timp ce fațada a fost proiectată de Gian Battista Vaccarini. Ușa principală este realizată în întregime din lemn.

Catania

catania

Catania

Dacă doriţi să vizitaţi Catania, completaţi o cerere de ofertă şi noi o să vă consiliem şi ajutăm cu oferte care să corespundă dorinţelor dvs. Puteţi accesa formularul de mai jos:
http://www.viotoptravel.ro/ofertedevacante/offerreservation.aspx?utm_content=buffer64b0b&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Agentia Viotop Travel recomanda aceasta destinatie. Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati site-ul nostru http://www.viotoptravel.ro/  fie sa ne contactati telefonic la numerele de telefon: – 0731013105; 0371308970 , fie pe e-mail la: rezervari@viotoptravel.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*