Calatoria cu copiii- in strainatate- De ce si cum ?

ianuarie 15th, 2016 Agentia Viotop Travel Curiozitati...din turism, Diverse...din turism, E bine de stiu !!


children-593313_960_720

Multi dintre voi evitati sa iesiti din tara tocmai pentru ca va temeti sa va luati copiii cu voi. Fie ca aveti unul mic ( de 4-5 ani), fie ca deja a implinit 11-12 ani credeti ca a merge cu copilul in strainatate poate fi un dezastru. Astfel, ajungeti sa „tanjiti” dupa o vacanta pe care o meritati, sa vedeti peste tot oferte Early Booking si last minute dar nu faceti nimic pentru a pleca pentru ca nu va lasa inima sa va lasati copiii acasa.
Noi va dam cateva idei care va pot schimba aceasta perceptie..

De ce sa calatorim impreuna cu copiii?

 O vacanta cu copiii nu se compara cu nimic altceva si este extrem de importanta. O calatorie nu este un sport si creaza o legatura foarte stransa in familie. Nu numai ca si copiii petrec mai mult timp impreuna si invata sa se bazeze unul pe celalalt in moduri diferite dar de asemenea vor avea parte de experiente amuzante, neobisnuite. Aceste experiente vor pune bazaa unei relatii frumoase intre copiii si vor face ca familia dvs sa devina puternica si inchegata.

Toate aventurile la care vor lua parte si copiii dvs vor deveni o poveste frumoasa din viata dvs si vor avea ce povesti in viitor. Isi vor aduce cu drag aminte de fiecare intamplare.

In al doilea rand, daca veti calatori in alta tara, copiii vor fi expusi la alta cultura si limba. Chiar daca acea calatorie nu va dura in deajuns de mult pentru a invata acea limba, totusi, copiii vor fi expusi la toate sunetele, ritmurile si diferitele intonatii ale limbii respective.
Mai tarziu, creierul copiilor va fi mult mai sensibil la aceste nuante si va invata mult mai usor acea limba straina.

Si poate cel mai important motiv de a calatori impreuna cu copiii este ca acestia sunt dimplomati universali. Copiii saluta lumea cu onestitate, inocenta si spontaneitate. In ciuda limbajului cultural, copiii ne ajuta sa contruim poduri intre parintii care nu pot detecta imediat un „temei” comun cu alte familii. Copiii trec dincolo de orice frontiera, zambesc, se joaca si pot purta o conversatie cu alti copiii mult mai usor decat adultii. Acele prietenii care se leaga intre copiii vor putea fi „usi” care se vor deschide si pentru voi.

 

children-1008323_960_720

O vacanta perfecta si haioasa in familie nu este imposibila daca accepati realitatea vietii….

O vacanta impreuna cu copiii poate fi minunata. Bineinteles, nu intotdeauna este groazava. Uneori frustrarea copiilor creste proportional cu numarul de muzee, biserici, restaurante si magazine vizitate , pe care trebuie fie sa le abandonati complet fie sa plecati mai devreme datorita copiilor care plang.
Un „truc” ar fi sa le promiteti copiilor o mica rasplata. Daca de exemplu doriti sa vizitati o biserica, dar se afla in cealalta parte a orasului, le puteti spune copiilor ca cea mai buna inghetata se afla aproape de biserica.

Cand calatoriti impreuna cu familia, fiecare va trebui sa faca cate un compromis.

water-fight-

Sfaturi pentru a va bucura de o vacanta impreuna cu copiii:

 

Sfatul 1: Fiti flexibili atunci cand vine vorba de mancare.

Regulile cand plecati la drum vor fi diferite fata de cele de acasa si chiar si copiii foarte mici pot intelege asta. Flexibilitatea este cheia pentru a face experiența mai plăcută pentru toată lumea. Uneori o inghetata inainte de masa de pranz chiar poate salva ziua. Flexibilitatea este crucială.

Sfatul 2: Ganditi-va ca lucrurile nu vor merge asa cum ati planuit

Dacă sunteți pregătit psihic pentru ce-i mai rău, veti putea să va confruntati cu momente grele cu mai mult har și bunăvoință. Pentru că „ce-i mai rău” rar se întâmplă, toată lumea se va simți vesela atunci când sunteți pregătiti pentru ca lucrurile să meargă prost și merg de fapt foarte bine.

Sfatul 3: Ori de câte ori este posibil, includeti in calatoria dvs o „vizita” la plajă, piscină sau lac.

Apa, plus plaja, plus soarele sunt ingredientele perfecte pentru distractie Nu trebuie să fie o plajă intotdeauna: piscine de hotel, izvoare termale, chiar și un aspersor pot transforma rapid vacanta intr-una perfecta.

swimming-933217_960_720

Sfatul 4: Nu lasati reticenta copiilor de a pleca in vacanta sa va influenteze

Ganditi-va ca sunteti aventurieri. Explicati copiilor inainte de a pleca de acasa ce va asteapta si ca vor avea parte de niste aventuri incredibile. Incarcati sa ii convingeti voi pe ei, nu invers. Daca ei sunt convinsi ca vor avea parte de o aventura de neuitat vor fi mult mai receptivi si mai dornici sa plece in vacanta.

Sfatul 5: Planificati-va o vacanta in functie de energia copiilor si in functie de interesele lor

Planificati-va lucrurile cu atentie. Nu incercati sa faceti mai mult de o activitate pe zi. De exemplu, vizitati un muzeu dimineata si dupa aceea mergeti in parc sau la piscina/mare la pranz. Stim, asta poate fi dezamagitor pentru adulti dar pentru copii va fi mult mai relaxant si cu siguranta toti veti avea o excursie placuta.

kids-1015856_960_720

Sfaturi bonus:

1. Cand totul se „prabuseste”, mergeti si inotati. Inotul va poate salva.

2. Pastrati-va simtul umorului.

Jumatatea bataliei este castigata daca nu uitati un lucru: copiii raman copii. Copiii nu pot avea tot ceea ce doresc, la fel cum si adultii nu au tot ceea ce vor.

Speram ca articolul o sa va fie de folos si veti avea vacante de neuitat impreuna cu copiii dvs.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*