Ce poti sa faci in Insula Creta – excursii optionale din Heraklion

aprilie 25th, 2019 Agentia Viotop Travel Grecia Tags: , , , , , ,


Probabil cea mai renumita insula a Greciei si a cincea ca marime din Europa, Insula Creta se gaseste situata la hotarul celor trei mari continente: Europa, Asia si Africa.

Scaldata din plin in apele cristaline ale Marii Mediterane si ale Marii Libiei, Creta este una din putinele destinatii ale lumii in care natura a reusit sa se intreaca pe sine. Te intampina de la inceput cu plaje intinse, cu nisip fin si auriu, udat de marea albastra si curata, uneori  involburata si adesea linistita, un fascinant peisaj exotic, plin de romantism. Creta dispune de tarmuri stancoase, cu munti atragatori si impunatori, vai abrupte, peste care se zaresc drumurile serpuite, ideale pentru excursii montane.

Pe intreaga insula se gasesc multe lacasuri sfinte stravechi si pesteri misterioase in spatele carora se ascund povesti nemuritoare. Legendele au binecuvantat inca de la inceputuri taramul Cretei, oferindu-i privilegiul de a fi locul in care s-a nascut Zeus – puternicul zeu al Olimpului -, precum si cea mai veche civilizatie europeana.

Cu toate ca faimoasa insula cretana are un buchet foarte bogat de atractii turistice care merita vizitate, localizarea sa geografica ofertanta pune la dispozitia turistilor mult mai mult decat atat. Fiecare vizitator curios se va putea orienta pentru o serie de alte vacante optionale, daca rezerva oferte vacanta creta

Iata care sunt optiunile pe care noi ti le propunem atunci cand ajungi pe una din cele mai cunoscute destinatii elane, Insula Creta regiunea Heraklion.

Palatul Knossos

Knossos este unul din acele locuri de legenda in care vizitatorii ajung pentru a descoperi secretele trecutului si a privi viitorul prin prisma lor. O excursie in acest loc iti ofera posibilitatea de a cunoaste civilizatia Minoica, iar Palatul lui Minos din Knossos este considerat dovada vie si materiala a faptului ca in timpuri foarte indepartate, pe o insula, o civilizatie aleasa a invatat sa pretuiasca arta de a trai, cu intelepciune si bucurie a faurit valori ce au fost pastrate pana in zilele noastre.

Palatul Knossos este adesea asociat cu Turnul Eiffel ca valoare simbolica si turistica pentru Creta, ceea ce inseamna ca nimeni nu se poate da inapoi de la o astfel de vizita.

Tariful este unul accesibil, 45 de euro pentru adulti si 23 de euro pentru copii, (tariful include transportul de la hotel si retur ) iar in ceea ce priveste intrarea in palat, doar adultii trebuie sa plateasca 6 euro de persoana.

Santorini

Santorini reprezinta una din destinatiile de top din lume si isi incanta vizitatorii de pretutindeni cu cele mai splendide apusuri de soare. Fiind impresurat de culoare si romantism, nici nu este de mirare faptul ca toti fotografii incearca sa imortalizeze minunile din Santorini. Si te va invitam sa explorezi punctele de atractie ale acestui loc si sa intri in atmosfera de poveste.

Odata ajunsi pe Insula Creta se poate ajunge in Santorini cu vaporul, ceea ce implica costuri de 115 euro pentru adulti si 60 de euro pentru copii, iar excursia pe insula se limiteaza la un pret atractiv de 40 de euro sau 22 de euro pentru cei mici.(cu transfer inclus de la hotel si retur)

Spinalonga BBQ

O mini croaziera spre Insula Spinalonga inseamna o adevarata relaxare si o incantare pentru privire. Povestile legate de ocupatia venetiana in acest spatiu se materializeaza prin dovada clara a fortaretei care imprejumeste astazi satul abandonat. Drumul poate continua spre insula Kolokytha, unde vei avea prilejul de a te desfata in apele de cristal ale golfului Mirabello.

Adultii vor plati aici 50 de euro, in timp ce copiii cate 25 de euro, cu pranz inclus.(cu transfer inclus de la hotel si retur)

insula spinaloga viotop travel creta

Seara cretana

Renumite in intreaga lume sunt petrecerile grecesti, insa in Creta traditia se respecta mai mult ca oriunde. Asadar, poti petrece o seara in stil cretan in traditionalul sat Karouzanos, unde pot fi degustate specialitatile bucatariei grecesti, iar vinul va ramane la discretie. Pentru ca distractia sa fie completa, turistii vor putea asista si la un spectacol de muzica si dansuri specifice.

Tariful este unul accesibil, intrucat cuprinde si cina si vinul, insemnand 48 de euro pentru adulti si 24 pentru copii, cu transfer inclus de la hotel si retur)

Iti propunem sa vizionezi ofertele noastre disponibile pentru aceasta locatie de vis a taramului european, avand ocazia de a te bucura de privelisti minunate si activitati unice.

Vezi aici ce oferte vacanta Creta sunt disponibile pe siteul nostru www.viotoptravel.ro

Vezi aici : Oferte last minute creta

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*