Circuitele culturale – atractia pasionatilor de calatorii

mai 28th, 2019 Agentia Viotop Travel Diverse...din turism Tags:


circuit turistic cultural viotoptravel

Daca te simti mereu pe picior de plecare pentru ca iti curge prin vene dorinta de a calatori si de a afla lucruri noi poti opta pentru o excursie de tip circuit cultural. Printr-o astfel de expeditie, te poti bucura de aspectele culturale ale mai multor tari sau istoricul detaliat al unui singur loc si imprejurimi. Motivele pentru care poti alege o asemenea excursie sunt variate.

In primul rand, poti sa redescoperi gustul mancarii prin faptul cunoscut deja ca fiecare tara are o traditie proprie in arta culinara. Daca accepti provocarea de a-ti surprinde papilele gustative cu arome noi poti surprinde aspectele traditionale zonei cu un singur fel de mancare.

Un alt motiv poate fi acela de a intalni persoane ce au aceleasi pasiuni pe care le ai si tu, principala fiind aceea de imbunatatire a cunostintelor si dorinta de calatorie. In timp, cine stie poate pastrezi legatura si pentru alte tururi.

In esenta, cuvantul turism in sine inseamna mare tur si a aparut in Europa, in momentul cand familiile instarite isi trimiteau copiii intr-un fel de schimburi de experienta prin diferite capitale ale continentului.

Aceste calatorii erau organizate mai mult in sens educativ decat de relaxare. Astfel, pentru imbogatirea cunostinelor despre limba franceza – moderna in acea perioada dar si pentru initierea in arta scrimei acestia erau trimisi la Paris. Alte exemple fiind Germania pentru invatarea mestesugurilor, Anglia pentru bune maniere, Italia pentru asimilarea notiunilor istorice si altele.

In ultimul timp, acestea reprezinta mai mult un prilej de relaxare sau de iesire din rutina. Pe langa destindere, intr-o excursie poti sa iti imbogatesti si cunostintele  generale prin imbinarea utilului cu placutul. Pentru a imbina utilul cu placutul, exista cateva motive ce pot face tranzitia intre relaxare si provocare culturala.

Un circuit cultural este mult mai complex decat aceste aspecte. Fiecare experienta poate fi unica pentru fiecare persoana individual. Depinde de calatoriile si cunostintele anterioare sau de perspectiva. Una dintre perspectivele cele mai des intalnite, pentru majoritatea oamenilor poate fi aceea de impresie a calatoriei in timp.

O calatorie poate face cat 100 de carti  

Pe principiul o poza face cat 1000 de cuvinte, o excursie bine organizata poate sa iti imbunatateasca cunostintele si perspectiva in aceeasi masura in care citesti 100 de carti despre un anumit loc.

Pentru aspectele legate  de istorie te poti orienta catre tarile ce in trecut au fost mari imperii sau au un trecut legendar detaliat de scriitori si filozofi. Doua dintre aceste exemple sunt Italia si Grecia.

Italia, cunoscuta astazi drept tara de provenienta a faimoasei pizza, prezinta in sine o vasta cultura fiind in trecut unul dintre cele mai mari imperii. Constructiile si relicvele vechi de sute de ani pot sa te duca cu gandul la un intreg film daca lasi un pic imaginatia sa lucreze pe fundalul informatiilor spuse de un ghid turistic pasionat. Aspectele legate de arhitectura cladirilor ce au rezistat in timp pot fi incadrate in aceeasi categorie culturala.

Religia si picturile murale pot transmite foarte bine stilul din diferite perioade istorice. Indiferent de cultul religios de care apartii sau daca esti ateu, religia a avut inca din cele mai vechi timpuri un cuvant de spus in cultura popoarelor.

Marii conducatori ajungeau pe tron in urma unui ritual special facut de un inalt cleric, saman sau de conducatorii templelor. Astfel, sfatuitorii domnitorului puteau sa reprezinte in sine o influenta religioasa.

Fie ca este sub forma politeista si anume credinta in zei asa cum se practica in Grecia si Italia edificiile ce demonstreaza acest lucru se regasesc si astazi in ruinele cladirilor ce au fost candva temple de sacrificiu si locuri de rugaciune si slava pentru fiecare zeitate.

Pentru a atinge cat mai multe obiective turistice, agentia noastra turistica Viotop Travel va pune la dispozitie pachete si oferte turistice pentru o gama variata de locatii din toate colturile lumii.

In functie de locurile pe care doresti sa le vizitezi, dar si termenul in care poti face rezervarile, acestea se regasesc pe site-ul nostru https://www.viotoptravel.ro/.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*