Meseria de ghid turistic – o provocare plina de surprize

mai 23rd, 2019 Agentia Viotop Travel Curiozitati...din turism, Diverse...din turism Tags:


ghid turistic

Cand vine vorba despre vacante, publicul larg se orienteaza dupa acele oferte pe care le propunem si sunt reprezentate de destinatii cu incarcatura culturala, istorica, cu o gastronomie bogata, cu posibilitati de distractie variate, respectiv in care pot practica sporturi specifice locurilor sau in care se pot realiza drumetii diverse.

Pentru cei care merg pentru prima data intr-o anumita tara recomandarea noastra este de opta pentru un ghid turistic. Este o solutie avantajoasa pentru a organiza un concediu in care fiecare minut sa fie petrecut cu folos. In toata acesta ecuatie rolul ghidului este unul deosebit de insemnat, fiind cel care practic organizeaza iesirile, care ele furnizeaza turistilor informatii bogate in functie de obiectivele vizitate, de activitatile desfasurate, are stabilesc ore de intalnire astfel ca timpul sa fie suficient pentru a acoperi toate cele trecute pe lista cu planuri pentru fiecare zi.

In cadrul acestui articol ne vom indrepta atentia asupra acestei meserii, una plina de provocari de altfel. Cu siguranta insa ca este una care promite ca nu va oferi plictiselii sansa sa se instaleze pentru ca peripetiile diverse si pataniile vin la pachet cu un astfel de job.

Ce presupune meseria de ghid turistic?

Dincolo de ceea ce isi imagineaza majoritatea privitor la acest job, a fi ghid de turism nu este un lucru usor. Intr-adevar, in functie de fiecare din cei ce au ales o astfel de cariera, asta poate presupune vizite interesante in locuri de pe pamant dintre cele mai indepartate. Unii practica o astfel de meserie din pura pasiune, asta e cert. Mai ales in cazul acestei categorii de persoane, programul de lucru nu se termina practic niciodata, respectiv in momentul in care turistii se intorc in hotel. Acesta este la dispozitia lor, indeosebi cand curiozitatile vizeaza planurile pentru urmatoarea zi.

Pe parcursul calatoriei, ghidul este cel care se asigura ca sunt indeplinite toate formalitatile materiale, ca ramane in contact cu hotelul in care grupurile sunt cazate, respectiv cu restaurantele la care acestia servesc mesele – in functie de pachetul de cazare ales.

Este cel care se ocupa de tot ce tine de inchirierea autobuzelor, de vizitele la medic daca este cazul, de organizarea excursiilor diverse. De altfel, un ghid pregatit este cel care poate oferi raspunsuri interesante la intrebarile pe care le au turistii, fie acestea geografice, istorice sau culturale.

Avantajul in a fi ghid turistic este ca reprezinta o modalitate optima de a combina utilul cu placutul, respectiv afacerile cu placerea, cu pasiunea pentru tarile vizate.

Poate fi numit ghid de turism desavarsit persoana care detine patru calitati esentiale in acest sector de activitate:

Este metodica

Prin asta se intelege ca este un ghid mereu atent sa nu se fi ratacit nici unul dintre turisti, sa fie toti prezenti, ca au bagajele cu ei intotdeauna. Mai mult decat atat un ghid metodic este un ghid care respecta si se incadreaza mereu in termenele orare stabilite, deci are si o capacitate organizatorica corespunzatoare.

Este dinamica

Desigur ca un ghid nu se va ocupa doar de partea formala pe care o presupune meseria. Totodata acesta trebuie sa fie in spiritul potrivita, sa induca atmosfera potrivita turistilor, sa le transmita acestora dorinta de explorare, de aventura.

Este disponibil

Disponibilitatea in acest caz se refera la faptul ca isi face simtita prezenta in cadrul grupului insotit, respectiv ca acorda acestuia atentia necesara.

Este convingator

Fara indoiala ca este necesar un anumit talent oratoric pentru a metine treaza atentia celor pe care ii insoteste in calatoria prin tara straina aleasa. De altfel, si experienta in domeniu ii poate clasa pe ghizi in categoria celor ce reusesc sa mentina treaza curiozitatea turistilor.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*