Turismul in Bodrum Turcia – sau Grecia in miniatura

iunie 19th, 2019 Agentia Viotop Travel Destinatii turistice, Turcia Tags: , , , , , ,


bodrum

Orasul port Bodrum, situat in sud vestul Turciei si aproape de insula greceasca Kos, impresioneaza prin albul pitoresc al cladirilor de pe coasta estica a Marii Egee. Orasul Bodrum era cunoscut in trecut ca Statiunea Halicarnas, ce prezinta o insemnata incarcatura istorica.

Mausoleumul din Halikarnas este recunoscut ca fiind una dintre cele 7 minuni ale lumii, dovedind istoric numeroase civilizatii si evenimente istorice. Acesta a fost deteriorat in timpul unui cutremur, iar ruinele au fost utilizate in construirea Castelului Sfantul Petru.

Ofertele noastre de la Viotop Travel includ aceasta destinatie deoarece un motiv de a alege aceasta calatorie este ca se bucura de oferte all inclusiv, asa cum poate s-au obisnuit deja turistii in Turcia, fiind si unul dintre motivele alegerii acestei tari.

Asemanarea cu Grecia se datoreaza climei cu caracteristici mediteraneene aflate sub influenta Marii Mediteraneene si Egee. Temperaturile sunt blande iarna, cu o medie de 10 grade Celsius si o precipitatii bogate, iar vara acestea depasesc 35 de grade, lunile iulie si august prezentand cantitati reduse de ploi. Aceasta zona este insorita aproximativ 300 de zile pe an, ceea ce face ca Bodrum sa fie una din zonele insorite ale acestei tari impunatoare prin cultura, peisaje si diversitate. Vezi aici oferte vacanta Bodrum

Atractii turistice de vizitat in Bodrum

Castelul Bodrum

Denumit si Castelul Sfantul Petru, a fost infiintat in 1402 – 1437, fiind in acea perioada singurul centru semnificativ al crestinismului. Este inconjurat de vegetatie luxurianta, plantatii de maslini si reprezinta emblema acestui oras.

Una dintre cele 7 minuni ale lumii – Mausoleul din Halikarnas

Ruinele vechiului monument le puteti regasi la 1 km de centrul orasului. Este de fapt un impresionant muzeu in aer liber, ce a rezistat chiar si in timpul cuceririi locului de catre marele conducator Alexandru Cel Mare care a crutat relicva. Soarta mausoleului se pare ca a fost destinata sa fie una dezamagitoare deoarece a fost deterioarat in urma unui seism. Ramasitele au fost in schimb utilizate pentru construirea Castelului Bodrum.

Castelul a fost construit de cavalerii din Rhodos si, astazi, fosta fortareata a cruciatilor este locul unui Muzeu de Arheologie.

Morile de vant

Acestea au fost construite din piatra si lemn si dateaza din secolul al XVIII-lea utilizate pentru macinarea graului. Sunt regasite pe dealul dintre Bodrum si Gumbert si intregesc peisajul locului. Efectul vizual este de panorama autentica asupra portului.

Poarta Myndos

In anul 333 cand Alexandru Cel mare a cucerit peninsula, Poarta Myndos este dovada a acestei batalii. Recomandarea noastra vine pentru pasionatii de cultura istorica, ce o poarta de altfel locul.

Plajele renumite din Bodrum

Cel mai aproape de Statiunea Bodrum se afla plaja Gumbet – apreciata pentru nisipul auriu si plajele fine, dar si pentru activitatile acvatice de windsurfing, scuba diving, ski nautic, etc. Oferte vacanta Bodrum

Ortakent, plaja unde se organizeaza plimbari cu camila, situata la 20 de minute de mers din centrul Bodrum, este apreciata pentru numarul insemnat de baruri si restaurante, locul unde se intalnesc iubitorii petrecerilor nocturne.

Pentru aceasta regiune, pe pagina noastra viotoptravel.ro sunt incluse oferte de vacanta pentru familii, cupluri, dar si individuale. Pachetele bineinteles ca pot fi si all inclusive sau cu facilitati pentru copii.

Pachetele noastre pentru Bodrum includ excursii pe 7 nopti de cazare si 8 zile cu zbor direct din Bucuresti, transfer inclus de la aeroport la hotel si invers, asistenta turistica si ghid local.

Ca nota informativa ce tine de legislatie, va transmitem ca pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la iesirea din Turcia.

 

Indiferent ca este o oferta early booking sau last minute, orasul Bordum din Turcia este o destinatie ce se incadreaza in categoria exclusivista. Costurile difera in functie de numarul de persoane, de tipul de oferta si de perioada in care se face rezervarea.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*