Dubai, Emiratele Arabe Unite – paradisul din mijlocul desertului in care trebuie sa ajungi

iulie 15th, 2019 Agentia Viotop Travel Destinatii turistice Tags:


dubai-buj-khalifa

Una dintre perlele care formeaza Emiratele Arabe Unite, Dubai a devenit intr-un timp destul de scurt o destinatie turistica ravnita de turistii din toata lumea. Emiratul este definit de luxul extravagant, de peisajul spectaculos pe timp de noapte si de clima sa torida.

Iese in evidenta prin cladirile sale impresionante, prin arhitectura lor impunatoare, dar si  altele sunt elementele care il fac atat de deosebit. Caracterizat de cultura islamica, Dubaiul are multe de aratat celor ce il viziteaza.

De interes pentru voi, serviciile turistice disponibile aici sunt excelente. De fapt intr-o foarte mare masura prin asta atrage locatia. O vacanta in Dubai este deci aproape oricand o idee numai buna pentru concediu. Spunem aproape pentru ca de preferat este a evita aceasta destinatie in lunile de vara mai ales, cand temperaturile pot atinge si valori de pana la 50o C.

Dubaiul – locul in care frumusetile naturale se impletesc armonios cu luxul absolut

Mirifica metropola poate fi usor definita ca un oras mereu in schimbare. Se dezvolta de la o zi la alta! Imaginati-va un oras de lux in mijlocul desertului. Numai ideea in sine e captivanta, dar cu atat mai cuceritor este peisajul propriu zis ce se afiseaza in fata miilor de turisti care il viziteaza in tot decursul anului. Suntem de parere ca ar trebui sa il vedeti macar o data in viata!

Chiar daca presupune o vacanta mai extravaganta, suntem siguri ca va fi o experienta aparte in multe sensuri.

De stiut inainte de a plecat in Dubai!

Sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le puneti la punct inainte de a pleca spre o astfel de destinatie.

  • Pasaportul trebuie sa aiba o valabilitate de minimum 6 luni de la iesirea din tara
  • Nu puteti merge in Dubai cu un pasaport temporar
  • Cu exceptia unor hoteluri, nu se serveste deloc alcool – exista restrictii privind consumul acestuia

Activitati in Dubai

Planificarea unui concediu aici trebuie sustinuta desigur si de o serie de activitati interesante, specifice locului. Iata care sunt cateva dintre excursiile optionale pe care le recomandam:

  • Burj Khalifa – considerata emblema Dubaiului, acest zgarie nori a fost declarata cladirea cea mai inalta din lume – masurand 829,84 metri. In cadrul acestuia regasesti hoteluri de lux, un lac artificial, mall-ul celebru, precum si o vedere panoramica grandioasa.
  • Jeep Safari – pentru cei in cautare de adrenalina, Desert Safari este cu siguranta o excursie pe care trebuie sa o treaca in itinerariu. Cu un Jeep, un Hummer sau SUV atingi distractia maxima, explorand dunele de nisip ale Dubaiului. Este in mod definitoriu o experienta incitanta, care iti va ridica acul adrenalinei la maxim.
  • Hotel Atlantis – o zi de plaja la acest hotel este mai mult decat poti spera de la un concediu de odihna in adevaratul sens al cuvantului. Incununeaza Palm Jumeirah – cea mai mare insula artificiala din lume, in forma de palmier – cu parcul de distractii ce atrage turisti pe banda rulanta.

Alte activitati interesante ce pot fi desfasurate in Dubai, pe langa numeroasele frumuseti naturale si zone ca Abu Dabi, parcul de distractii Ferrari World, sunt sesiunile de relaxare prin shopping – mai ales dupa revelion reducerile din magazine fiind substantiale. Desigur, exista si plajele publice pe care se pot relaxa cei care doresc sa simta distractia de vara in mod traditional, cu toate ca peisajul va fi oricum unul deosebit aici.

Cat despre alte cheltuieli, in principiu mancarea si taxiurile sunt ieftine, pentru femei spre exemplu existand soferite care conduc masinile respective. Si altele ar fi de spus despre acest Emirat impresionant, definit de armonia dintre lux si peisaje. Descopera ofertele din catalagoul nostru si programeaza o excursie in acest paradis pamantesc deosebit!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*