O alta parte a Greciei, insula Evia merita descoperita

iulie 11th, 2019 Agentia Viotop Travel Grecia Tags: ,


neos pirgos evia grecia

Insula Evia este mai putin cunoscuta publicului, desi este a doua cea mai mare insula din Grecia. Zona poate fi numita cu usurinta o evadare pentru ca plajele sunt minunate, climatul este placut, iar din punct de vedere gastronomic are cu ce sa isi delecteze turistii.

Aici sunt si portiuni de plaja unde nu se vad urme de turisti este practic neatinsa de lanturile hoteliere, deci ofera intimitate si natura virgina. Vacantele in Evia sunt numai cu autocarul, dar asta nu trebuie sa va impiedice sa alegeti o astfel de destinatie, mai ales ca plecarile sunt din toate marile orase ale tarii.

Tinand cont de acest context se intelege de asemenea ca majoritatea ofertelor in ceea ce priveste cazarea se refera la vile, prea putin la unitati hoteliere. Aici lanturile hoteliere nu au invadat la fel cum se intampla in cele mai cunoscute insule grecesti. Cu toate acestea exista un urias potential turistic astfel incat ofertele includ mic dejun sau si cina, servite chiar acolo sau la tavernele alaturate.

Statiuni

Cazarea poate fi in statiunea PEFKI sau NEOS PIRGOS, ambele de o frumusete aparte. In NEOS plaja cu nisip fin si intrare line in apa este o delectare pentru orice turist. Aici gasiti taverne cu mancaruri pe baza de peste, absolut delicioase. Este o statiune port cu templul Sotiros langa, destul de mica si linistita, nu este nici prea mare freamat de magazine asadar este perfecta pentru cei care in vacanta isi doresc liniste.

In PEFKI veti gasi locatia ideala cand doriti sa evadati in natura. Aici este mai multa relaxare, mediu perfect pentru cei cu familie, copii. Zona este de fapt intre mare si munte, cu padure de pini in jur si livezi de maslini. Acest oras nordic este de obicei aglomerat datorita turistilor greci si in mod special luna august este de varf. Totusi este un tablou mai animat, cu mai multe magazine, terase de asemenea. Plajele nu sunt foarte aglomerate, dar cu pietricele.

Excursii optionale

Din Evia se pot realiza excursii optionale catre diverse alte destinatii din apropiere.

Meteora – drumul este unul pitoresc, trece de valea Tesaliei, dispune de serpentine si are un relief chiar de admirat. Nu este de mirare ca veti vedea cate o stanca ce apare dintr-o vale, atat de neasteptat. Manastirile din Meteora sunt de vizitat, precum si un orasel cochet numit Kalambaka.

Insula Skopelos – este imbracata in pini si paltini, un mic paradis. Aici sunt nu mai putin de 360 de biserici si capele, iar pentru cei care au pasiunea arhitecturii au ce vizita aici. Predomina muzeele, satele sunt pitoresti, cu stradute si case albe, totul traditional. De vis!

Skiathos – aici se spune ca locul este realmente binecuvantat. O combinatie de peisaje superbe, povesti medievale, aici viata de noapte este una cosmopolita.

Plaja LICHADONISIA – aceasta este situata in nordul golfului. Aici este de fapt un arhipeleag si micile insule verzi nu sunt locuite, pot fi explorate in voie. Este musai sa descoperiti si ce spun legendele despre cum s-a format acest loc.

Athena – metropola merita descoperita in cateva zile, dar chiar si o scurta calatorie de o zi nu o veti regreta. Aici se poate vizita templul lui Zeus, Arcul Imparatului Adrian, Acropole, templul lui Hefaistos si multe altele.

Este cert ca insula Evia are multe de oferit. Desi Grecia este mai degraba promovata prin prisma numeroaselor sale insule arhicunoscute, Evia nu trebuie omisa. Este despre calmul unei zone mai putin explorata ce poate oferi acea vacanta idilica in care suntem deconectati de agitatia urbana. Pentru cei cu o astfel de preferinta va asteptam in cadrul paginii https://www.viotoptravel.ro cu oferte ce au aceasta destinatie.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*