Paralia Katerini – o statiune intre versantii montani si nisipul fin al litoralului

iulie 22nd, 2019 Agentia Viotop Travel Grecia Tags:


paralia katerini viotoptravel.ro

Paralia Katerini inseamna plaja, dar versantii impunatori ai Muntelui Olimp nu pot fi trecuti cu vederea. Totusi aceasta statiune este recunoscuta pentru nisipul fin si apa limpede, nu foarte adanca. Mai mult decat atat, este vizata de multi romani datorita preturilor accesibile. Pachetele si ofertele turistice se concentreaza adesea spre tari precum Grecia, acest lucru fiind favorizat de ospitalitatea de care dau dovada urmasii elenilor.

La Viotop Travel sejururile sunt de sapte zile, iar plecarile se organizeaza saptamanal. Primele excursii spre Paralia Katerini se organizeaza de Paste adica din luna mai si se incheie spre sfarsitul lunii septembrie. Este un loc ideal daca doriti sa beneficiati de o vacanta accesibila ca pret si in acelasi timp cu resurse turistice numeroase.

Intrarea in apa este lina, fapt ce aduce siguranta in cazul familiilor cu copii. Mai mult decat atat, se regasesc in apropiere supermarketuri, iar locurile de cazare sunt amplasate in centru.

Plajele din Paralia Katerini sunt premiate cu Drapelul Albastru de catre organizatia internationala de ecologie. Ofertele de vacante spre aceasta statiune incep de Paste, deoarece este un loc ideal pentru a simti aceasta sarbatoare ortodoxa in adevaratul sens al cuvantului. Va recomandam sa optati pentru o astfel de excursie in lunile mai, iunie, septembrie, deoarece temperaturile sunt mai usor de acceptat. Cu siguranta pasionatii de mare si calatorii nu vor fi impiedicati de acest aspect, totusi necesita mentionare.

In pachetele noastre sunt incluse si excursii optionale spre Meteora, Skiathos, Atena, Muntele Olimp si Salonic.

Obiective turistice in Paralia Katerini

Aceasta statiune se regaseste la poalele Muntelui Olimp, care, conform legendelor este fostul lacas al zeilor si detine cea mai inalta altitudine din Grecia. Tarmurile statiunii sunt scaldate de apele Marii Egee.

Orasul Edessa renumit pentru impresionantele cascade a fost denumit si Orasul Apei. Variantele de cazare sunt variate, iar peisajul arhitectural autentic este redat de vile construite traditional inconjurate de gradini cu plante specifice climatului mediteranean.

Asezarea monastica Meteora este alcatuita din 24 de manastiri aflate sub adapostul stancilor Meteore. Slujbele ce rasuna din aceste manastiri se desfasoara dupa dogmele crestin ortodoxe. Este un loc ideal de revenire la natura buna umana ce salasluieste in fiecare dintre noi inca de la nastere.

Insula Skiathos este amplasata in Arhipelagul Sporadelor de Nord, fiind in topurile preferintelor turistilor de pretutindeni. Peisajul este unul cu adevarat impresionant. Contrastele de culoare dintre pinii mediteraneeni si marea de un albastru ireal dau frau liber imaginatiei si starii de relaxare.

Arta culinara greceasca – renumita international

Un lucru este sigur si anume faptul ca Paralia Katerini nu duce lipsa de taverne si cluburi, baruri si restaurante. Acestea sunt orientate spre folclorul si traditiile grecesti pastrate de-a lungul timpului. Mai mult decat atat, daca nu ati gustat fructele de mare, ei bine in aceasta zona specificul culinar pescaresc este adus la nivel de arta.

In plus, cele mai multe restaurante si taverne organizeaza seri de muzica live acompaniate de dansuri traditionale.

Cazarea

In pachetele noastre, unitatile de cazare sunt vile cu chicineta – bucatarie mica utilata pentru prepararea mancarii. Este o metoda avantajoasa de luat in considerare, deoarece mai scuteste din preturile aditionale.

Cu siguranta exista si optiunile cazarilor la hoteluri de 3 si 4 stele cu sau fara masa inclusa. In orice caz, optiunile sunt variante datorita amplasarii centrale ale unitatilor de cazare. Marketurile si restaurantele stau la dispozitie cu produse ce acopera necesitatile unui public variat. Ospitalitatea se regaseste totusi in orice context. Va invitam sa accesati ofertele noastre de vacanta spre Paralia Katerini pe pagina oficiala a site-ului.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*